Specialist i aktienedture spår Teslas kollaps

Den i finansverdenen kendte investor Jim Chanos har investeret i, at Tesla-aktien falder og tror på konkurs.
14. november 2017 kl. 21:14

Jim Chanos, der har gjort investeringer i aktiers nedtur til sit livsværk, forventer, at elbilproducenten Tesla vil gå konkurs. Det siger han til Reuters i et interview tirsdag aften.

Investoren, der har stiftet kapitalfonden Kynikos og gjort den til en milliardforretning, har øget sit gamble på aktiens nedtur i 2017.

Aktien har taget en øretæve i november, da produktionen af den nye Model 3 langt fra er gået gnidningsfrit.

Før det var Teslas, med den karismatiske stifter Elon Musk i spidsen, aktiekurs på himmelflugt og selskabet var i perioder mere værd end store klassiske bilproducenter.

- Det er åbenlyst, at Tesla ikke bliver værdisat som et bilselskab, det bliver værdisat på Musk. Han er grunden til, at folk ejer aktien, sagde Jim Chanos på en konference afholdt af Reuters tirsdag.

Jim Chanos venter, at Elon Musk forlader selskabet i 2020 for at bruge tid på et sine andre hjertebørn, rumraketselskabet SpaceX. Samtidig ser han betydeligt mere konkurrence på markedet for elbiler fra selskaber som BMW og Porsche.

Elon Musk har bygget Tesla op fra bunden til at være verdens førende producent af elbiler. Selskabet er en underskudsforretning.

Model 3 skal være den bil, som menigmand kan købe, og som skulle gøre Tesla rentabel. Men produktionen har haft svært ved at komme op i gear og første november måtte Tesla præsentere sit største tab til dato.

- Lad mig sige det på denne her måde. Hvis man ikke vil satse på en aktienedtur i et selskab, der taber milliarder, har enorm gæld, problematisk regnskabsføring og en chef med et angribeligt forhold til sandheden, hvornår vil man så?, spørger Jim Chanos retorisk.

Jim Chanos grundlagde Kynikos i 1985. Kapitalfonden er specialiseret i at finde aktier, der efterfølgende falder i værdi. I 1985 havde kapitalfonden 16 millioner dollar. Den har nu over to milliarder dollar under forvaltning.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Tesla kan som med et knips med fingrene blive det nye Nokia. Men Elon Musk og Teslas innovative betydning kan ikke bestrides og vil altid står for den person og det firma, som rykkede bil alderen ud af det forrige århundredes osende kareter og katapulterede den lysår ind i den digitale elektrificerede automobil fremtid. Det kan ingen tage fra Elan Musk og Tesla. Men indtjeningen og forretningen er en helt anden sag. For motiveret og inspireret af Musk og Tesla er de store spillere som VW, BMW, Daimler, Toyota og Generel Electric for alvor begyndt at rører på sig. Al æren og respekten går dog ubeskåret til Elon Musk. My mann.

Min drømmebil er hverken Ferrari, Aston Martin eller Rolls Royce. Men en Tesla X :-)