V frygter at være på vej tilbage til 90'ernes lange ventelister

Der er mangel på politisk ledelse i Region Hovedstaden, siger Venstre om lange udredningstider i regionen.
11. november 2017 kl. 08:43Opdateret 11. november 2017 kl. 09:13

For Venstre er det uacceptabelt, at patienter i Region Hovedstaden venter markant længere tid på at blive udredt end patienter i resten af landet.

Det siger Venstres politiske leder i Region Hovedstaden, Martin Geertsen.

- Det er tæt på at være en skandale, siger han.

Patienter har ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage. Men i Region Hovedstaden bliver det krav kun overholdt hos hver anden patient.

Det gør regionen til bundskraber, viser tal fra Danske Regioner ifølge Jyllands-Posten.

- Jeg frygter, at vi kommer tilbage til situationen i 90’erne, hvor vi havde alenlange ventelister. Folk søgte over i det private hospitalsregi og betalte for behandling af egen lomme, selv om de havde betalt skat, siger Martin Geertsen.

Han mener, at regionsformanden Sophie Hæstorp Andersen (S) sidder med hænderne i skødet.

- Der er en udtalt mangel på politisk ledelse i Region Hovedstaden, som desværre rammer patienterne, siger Martin Geertsen.

- Sophie Hæstorp Andersen har tidligere udtalt, at garantierne er en dårlig idé. Jeg synes, at vi nu ser resultatet af den holdning, når udredningsgarantierne halter langt efter i Region Hovedstaden.

I hovedstadsregionen venter patienterne i gennemsnit 46 dage på at blive udredt. I Midtjylland bliver patienter udredt to uger hurtigere, og dermed hurtigst i landet.

Venstre foreslår at afsætte minimum 50 millioner kroner i en såkaldt garantipulje, som sygehusafdelingerne kan få del, hvis de viser fremdrift i at overholde patientgarantierne.

- Vi ved jo fra andre sammenhænge, at økonomiske incitamenter er det bedste til at styre sundhedsvæsnet i den retning, som vi gerne vil have det, siger Martin Geertsen.

Pengene vil Venstre skaffe ved at spare på regionens administration.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

hykleri af værste skuffe, V har om nogen været med til at beskære velfærden for at give til vennerne.

Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar