DF: Danmark bør anerkende Jerusalem som hovedstad

Udenrigsordfører for Dansk Folkeparti støtter op om USA's anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.
7. december 2017 kl. 07:33

Det skabte voldsomme reaktioner verden over, da den amerikanske præsident, Donald Trump, onsdag anerkendte Jerusalem som hovedstad i Israel.

Og nu kommer der en reaktion fra Dansk Folkeparti. Partiet støtter op om Trump's udmelding og ønsker, at Danmark anerkender Jerusalem som Israels hovedstad. Det siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF) til DR.

- Man er nødt til at se realistisk på tingene. Jerusalem er Israels hovedstad. Det er der, hvor Israel har sin regering, parlament og højesteret. Det er et faktum, siger han.

Trump's udmelding betyder også, at USA vil flytte deres ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Og her ønsker Espersen at følge trop.

- Jeg mener, at vi i Danmark også skal flytte vores ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil klæde den danske regering at følge trop med USA, lyder det.

Espersens kommentar kommer samtidig med, at regeringspartiet Venstre tog afstand fra USA's beslutning og kritiserede Trump for at besværliggøre en mulig fredsproces mellem Israel og Palæstina.

- Vi taler om en atombombe, som han potentielt kaster ind i en meget anspændt situation, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, til DR.

Søren Espersen mener dog ikke, at denne beslutning vil skade fredsprocessen mellem Israel og Palæstina. Han mener faktisk slet ikke, at der er nogen fredsproces i gang.

- Jeg synes, at det er udmærket, at det bliver slået fast, at Jerusalem er Israels hovedstad. Så må palæstinenserne, hvis de får en stat, have deres hovedstad et andet sted, siger han.

Socialdemokratiet, SF og Venstre taget afstand fra USA's beslutning.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helt rigtigt, DF. De to (3) parter må klare ærterne selv. USA har ved deres rolle forsinket sagen i årevis, helt som de i årevis har ført krig i området.
EU skal heller ikke blande sig - medmindre parterne ønsker en mægler - som bedre kan være FN.

Bjarne Agerskov

En ting man lige skal vide om Søren Espersen er jo at han er jødisk gift og er konverteret til jødedommen. Han er så stort en zionist at selv Melchior familien undsiger sig hans støtte til det jødiske samfund.

Hvem havde mon forestillet sig en så bizar udvikling ?
Israel er blevet den ultimative kæledække og bannerfører for ny-nazismens og white-supremacys slet skjulte politiske organer.
En ægte loose-loose-romance der udstiller alle involverede som patetiske historieløse hyklere og forædere.

Bjarne Agerskov

Toke det er ikke noget Israel er blevet det er noget Israel altid har været. Grundlagt på religiøs fanatisme og racisme. Folk der ikke er bekendt med etiopiske jøders behandling af de hvide jøder burde sætte sig ind i præcis hvor ulækker en religion jødedommen er når den fratager en del af sine troende retten til at bekende sig til den udelukkende baseret på deres hudfarve.