LA: Vi vil gerne indgå aftale om udlændinge med DF

Liberal Alliance vil ikke være nogen form for "stopklods" i forhandlingerne om udlændingestramninger.
7. december 2017 kl. 13:53Opdateret 7. december 2017 kl. 15:12

Liberal Alliance er parat til en aftale om udlændinge med Dansk Folkeparti. Det fastslår partiets politiske ordfører, Christina Egelund.

Dermed rækker regeringspartiet hånden ud til Dansk Folkeparti, efter at de to partier offentligt har været uenige om forløbet i forhandlingerne om skat, finanslov og udlændingestramninger.

Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund, siger:

- Jeg ser ikke nogen problemer i, at vi kan nå til enighed i de forhandlinger om udlændingepolitikken, som DF har sat på dagsordenen.

- Det kræver selvfølgelig, at der er politisk vilje til det hele vejen rundt, men jeg vil gerne slå fast, at det er ikke os i Liberal Alliance, der er nogen stopklods for at nå en enighed i udlændingeforhandlingerne, siger Christina Egelund.

Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor det på Christiansborg snakkes stadig mere om et meget anstrengt forhold mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti har fra begyndelsen af forhandlingerne været stærkt modvillige over for Liberal Alliances ønske om "historiske" skattelettelser.

Regeringens støtteparti er gået efter at få skattelettelserne reduceret og målrettet personer med de laveste indkomster. Sker det, er DF parat til at indgå en aftale.

Til gengæld har Dansk Folkeparti krævet, at flygtninge skal sendes hjem, i takt med at der bliver sikkert i deres hjemlande.

Det er det krav, Liberal Alliance erklærer sig parat til at imødekomme.

Fredag har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudet, at han vil lave en foreløbig konklusion på, hvor langt man er kommet i forhandlingerne.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

De mener, at de har noget at handle med - det hele er et slemt hykleri og man kvalmes over at ingen tager til genmæle over hvad jeg anser for at være asocialt, nemlig - at det er helt ok til stadighed at gøre dem almindelige borgers vilkår ringere...
Samtidig deklamerer man med stor patos, at man nu giver millioner til ældre, skolegang for anbragte børn og dit og dat, hvilket ikke rokker ved at man øger uligheden.

Dorte Sørensen

Hørte i P1 at nu er DR budget også en del af Finanslovs aftalen. DR skal kraftigt beskæres som smørelse til at LA og resten af regeringen kan få deres skattelettelser.
Jeg forstår bare ikke hvorfor DF så gerne vil skære DR så kraftig ned, når de ellers taler så meget om at holde dansk kultur og sprog i højsæde. Hvordan hænger nedskæringer af DR sammen med det????