Støjberg åben for at sende afviste asylansøgere til øde øer

Et gammelt forslag fra DF om at sende flygtninge til øde danske øer får nyt liv i forhandlinger om finanslov.
7. december 2017 kl. 00:14

Forhandlingerne om næste års finanslov er i fuld gang. Her er Dansk Folkeparti kommet med en række forslag på udlændingeområdet.

Regeringens støtteparti har tidligere foreslået at anbringe afviste asylansøgere på nogle af de 300 øde øer i Danmark, mens de venter på at blive sendt tilbage til hjemlandet.

Nu udtaler udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Berlingske, at hun ikke er afvisende over for forslaget, men at der er udfordringer:

- Jeg er altid klar til at se nærmere på gode ideer til, hvordan vi kan forbedre kontrollen med afviste asylansøgere. Det gælder naturligvis også forslag fra Dansk Folkeparti, skriver Inger Støjberg i et svar til Berlingske.

- Der kan dog være nogle praktiske og juridiske udfordringer ved at etablere et udrejsecenter på et meget isoleret sted. Og det er de ting, der skal overvejes, påpeger ministeren.

Inger Støjberg siger, at en udsendelse ofte sker meget hurtigt, og at det kan være besværligt, hvis asylansøgerne befinder sig på en øde ø.

Det kan desuden blive dyrt at oprette centre på en ubeboet ø, og så kan det have karakter af frihedsberøvelse og dermed være et problem i forhold til menneskerettighedskonventionen.

De afviste asylansøgere, som Danmark har store problemer med at hjemsende, har længe været en politisk mærkesag for udlændinge- og integrationsministeren.

Antallet af afviste asylansøgere svinger, men ifølge en opgørelse fra begyndelsen af september var der på det tidspunkt 921 i udsendelsesposition.

Af dem havde næsten halvdelen - 434 personer - ikke udsigt til at blive sendt hjem.

En del af dem bor på udrejsecenter Kærshovedgård, et tidligere statsfængsel uden for Ikast, og på det seneste har flere beboere i lokalsamfundet klaget over, at de afviste skaber utryghed i området – eksempelvis ved at begå butikstyveri.

Og det er blandt andet baggrunden for Dansk Folkepartis forslag om at anbringe de afviste på en øde ø.

- Vi har i Danmark omkring 300 ubeboede øer, og hvis Inger Støjberg virkelig er åben over for vores forslag, sætter hun sine embedsmænd til at undersøge, hvordan det skal gøres, siger DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han mener ikke, at Inger Støjberg skal være bekymret for regningen ved at flytte de afviste ud på en ø.

Det behøver ikke at være så dyrt, anfører DF-ordføreren.

- Måske kan vi finde en ø, hvor der allerede er noget bebyggelse. Men ellers kan det jo være alt fra containerboliger til en teltlejr, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja. Jeg tror, jeg ville blive fysisk syg, hvis jeg stod fem meter eller mindre fra Inger Støjberg. Eller sagt på anden vis: jeg er ikke just fan.

Asylansøgere, som har rejst igennem adskillige europæiske sikre lande, for at finde et passende økonomisk helle, skal naturligvis ikke spises af med tag over hovedet, og tre daglige måltider mad.

Det synes ihvertfald at være den gængse holdning blandt "humanisterne" her til lands, for Danmark flyder jo som bekendt i mælk og honning. Vi har boliger til alle, pleje til alle ældre, behandling til alle syge, og i det hele taget overflod, som alle danskere bare brænder for at få lov til at dele ud af.

I øjeblikket bruger landet mellem 50 og 100 milliarder årligt på et projekt, som mest af alt handler om at pleje gloriepudseriet hos de "venlige humanister", mens de flygtninge som var for dumme til at skaffe sig økonomi til rejsen til slaraffenland, kan få en fuckfinger!

Det er altså muligt at bebo en ø i Danmark; det gør mange danskere, og en øde ø er faktisk kun øde, så længe ingen bor på den!

Hvor vil Støjberg finde en øde ø her i landet, der kan rumme det antal asylansøgere, som hun gerne vil deportere? De eneste øde øer af en vis størrelse er små holme i fjorde og især i det sydfynske øhav. De er så flade, at de dele af året står under vand. De, der err nogenlunde tørre bruges til kodrift. Vegetation er der ikke meget af, mest lave buske, græs, siv og det er så det.
En af de større er Flæskholm ved Fåborg. Alene pga. navnet vil den jo passe fint til Støjbergs mentalitet.
Hendes forslag viser, at Støjberg ikke aner hvad det er hun har med at gøre.

Hvor må det dog være dejligt nemt, altid bare at personificere sin politiske afsky, som her med Inger Støjberg: Når Inger siger noget, er det pr definition altid noget lort, og så er man belejligt fri for refleksion og omtanke!
Det hedder vist, at gøre en dyd af en nødvendighed!

Det er faktisk ikke IS´s forslag; det kommer fra DF, og til det har Inger Støjberg følgende kommentar:
"Jeg er altid klar til at se nærmere på gode ideer til, hvordan vi kan forbedre kontrollen med afviste asylansøgere. Det gælder naturligvis også forslag fra Dansk Folkeparti."
Og så tilføjer hun, at menneskerettighedskonventionen skal overholdes!

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE10090278/stoejberg-aaben-for-at-se...

Men i kommentarsporet her, handler det jo heller ikke om at tænke sig om, det handler - som i EB´s Nationen - bare om at fyre frustreret gylle af!

Nu er det jo ikke en personificering taget ud af den blå luft. Man kan diskutere formen, men når man har en minister, der liker den bevidst racistiske, hetzende blog, der kalder sig "avis", Den korte avis, en minister som gentagne gange lyver ang. egne motiver, og en minister der mest af alt fremstår som det modsatte af hendes jobbeskrivelse nemlig som racisme- og disintegrationsminister, så må det nødvendigvis få temperamentet til at koge hos folk, der ikke selv er hverken racister eller allerede skindøde.

Steffen Gliese, Arne Lund, Kenneth Jacobsen, Hans Larsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

På den anden side er det utvivlsomt nemmere at lappe alt i sig, hvad denne minister måtte finde på - uden at overveje konsekvenserne? Uden at kere sig om de mennesker, det angår? Uden at bekymre sig om lovligheden i det - eller om følgerne for landets omdømme? Og så er det såre nemt at affærdige ethvert argument imod som politisk hetz. Jo tak, dén melodi har vi lagt øre til i mange år. Det er lissom først når lyset rettes mod disse hårde blå bananer, at de afslører deres følsomhed.

Anders Vestesen

@Jens Bruun
Gider du gå over på 180grader?
Det er fuldstændig umenneskeligt at forlange, at flygtninge skal bo på en ø. Mange af dem har sikkert traumer over at være flygtet over vand.

Det er jo det, der kendetegner Inger Støjberg og andre racister: de har intet imod at behandle andre mennesker som lort. Tværtimod. Inger Støjberg er stolt, når hun taler om, at afviste flygtninge skal have det så dårligt som muligt. Og når først mennesker vil mishandle andre mennesker på den måde, så er der ikke langt til næste skridt, som er yderligere mishandling. Det er ikke uden grund, at menneskerettighederne angribes af disse hadefulde, fordomsfulde mennesker for tiden, for de opdeler reelt mennesker i over- og undermennesker, fuldstændigt ligesom nazisterne. Der ligger rædselsfulde scenarier i den umiddelbare fremtid, hvis ikke flere protesterer højlydt og direkte nu! Du kan enten være medmenneskelig eller racist. Du kan ikke være begge dele.

Hans Nielsen, Arne Lund, Steffen Gliese og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

I hvert fald har vi set, at nok aldrig er nok. For hver eneste indrømmelse/stramning på udlændingeområdet skrider vi længere ned ad glidebanen. DF har aldrig antydet, hvor deres bundgrænse går - så derfor er det legitimt at tvivle på om den overhovedet findes. Tænk på, hvor langt ud i hampen, vi som samfund er kommet siden 2001.