Thulesen: Syrere skal ikke have familiesammenføring

Løkke åbner for, at 4200 syrere skal sendes hjem. Deres familiesammenføring skal stoppes, mener DF.
7. december 2017 kl. 11:29Opdateret 7. december 2017 kl. 13:50

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får ros fra Dansk Folkeparti for selv at sætte sig i spidsen for et "paradigmeskift" i udlændingepolitikken.

Men det er ikke nok at se på hjemsendelser af midlertidigt beskyttede flygtninge.

Den særlige gruppe, som ifølge Løkke består af 4200 syrere, skal også afskæres fra familiesammenføring i Danmark.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter partiets gruppemøde på Christiansborg torsdag.

Dermed lægger Thulesen op til et grundlæggende opgør med den måde, Danmark i dag hjælper flygtninge på:

- Det er vigtigt for os at få taget fat om kravet på familiesammenføring, som denne gruppe har efter tre år.

- For det er klart, at hvis man står over for snarligt at kunne vende hjem til eksempelvis Aleppo i Syrien, så er det der, man skal familiesammenføres.

- Det er der, man skal have hjælp til at genopføre sin bolig og få sin fremtid. Ikke ved at få familiesammenføring i Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Flygtninge fra Syrien har fået midlertidig beskyttelse i Danmark efter den særlige paragraf 7, stykke 3. Den giver først ret til familiesammenføring efter tre år. Det er den periode, som nu er ved at være gået.

En del af syrerne er nemlig kommet til Danmark i 2015. Det var det år, hvor asylsøgere gik på de danske motorveje på vej mod Sverige, mens Danmark fik asylansøgninger fra mere end 21.000 personer.

Dansk Folkeparti er bekymret for, at hvis syrerne først får deres familie til Danmark, så vil det blive endnu sværere at sende dem hjem. Derfor vil partiet afskære familiesammenføringerne som del af en aftale.

Det vil i givet fald være en juridisk vurdering, om Danmark igen kan udskyde familiesammenføringerne. Danmark har dog lige vundet en sag, som en syrer havde anlagt i protest over at skulle vente tre år på familiesammenføring.

Hvis Kristian Thulesen Dahl får sit krav igennem, vil det sende et meget kraftigt signal til asylansøgere om, at deres ophold i Danmark vil være midlertidigt og uden familien.

Netop adgangen til at få familien med bliver nævnt som et af de vigtigste kriterier, når personer søger asyl.

Kristian Thulesen Dahl lægger samtidig op til, at ændringerne på sigt ikke kun skal gælde de midlertidigt beskyttede personer, men alle asylsøgere:

- Regeringen taler om at lave et paradigmeskift for de personer, som er beskyttet efter paragraf 7, stykke 3. Det vil vi ikke afvise.

- Det kan være et brækjern til at få ændret grundlæggende for dem, der får asyl efter paragraf 7 stykke 1 og stykke 2, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Mon Kristian Thulesen Dahl og Løkke Rasmussen kunne tænke sig først at flygte pga krig og forfølgelse og så komme til et land, der giver dem ophold og løfte om familiesammenføring på 1 år - for så at blive ændret til 3 år og så når de 3 år næsten er gået - så får besked på at ha, ha, I kan kun blive familiesammenført, hvis I tager tilbage til det land I er forfulgt i.

@Dorte Sørensen - Nu er det jo ikke noget nyt i lovene ændres, og det er ikke altid til gavn for almindelige danskere, der betaler gildet. Tænker her på efterløn, dagpenge m.m.
Mon ikke Syere ønsker at bo i deres hjemlande i stedet for i vort kolde nord, hvis der er fredelige forhold?

@Kim Houmøller: " Hvis der er fredelige forhold", anfører du. Men det er jo netop det der ikke er. Det er utroligt uanstændigt at ville sende mennesker, det være sig syrere eller andre nationaliteter tilbage til områder der i den grad er utrygge og stadig i høj grad præges af en vanvittig diktators forgodtbefindende. Men desværre er der jo intet nyt under solen i forhold til DF´s uhyrligheder.
Hvor fanden er der blevet af almindelig medmenneskelighed ?

Kim Houmøller, nu har folk i årevis forsøgt at forklare dig nogle sammenhænge, men du bliver ved med den småracistiske misforståelse. Det er ikke flygtninges skyld, at politikerne ødelægger velfærden, det er et politisk projekt, der handler om 'at gøre danskerne mere ansvarlige for deres egen situation.' Det er en uanstændig måde at se på vores samfund på, fordi det netop er i alles interesse, at ingen går til bunds. Det eneste formål er, at genindføre en ulighed, hvor alt handler om at eje og alle andre blot må stå på pinde og tåle, hvad den økonomiske overklasse forlanger.
Så den eneste fare fra udlandet er den ideologiske påvirkning fra USA, vi alle i takt med adgangen til engelsksproget kultur er blevet indoktrineret med.

@Steffen Gliese - Undskyld mig; men hvad fanden bilder du dig ind at antyde, fordi jeg ikke deler dine anskuelser, at jeg er racist! Hvis der var et filter røg du i det!
Føj for satan!