Tysk SPD-leder kræver Europas Forenede Stater senest i 2025

Lande, der ikke kan skrive under på ny EU-forfatning, må forlade unionen, siger SPD's leder, Martin Schulz.
7. december 2017 kl. 13:17Opdateret 7. december 2017 kl. 14:51

Formanden for de tyske socialdemokrater, Martin Schulz, opfordrer på SPD's kongres torsdag til, at der skrives en ny forfatning for Europas Forenede Stater.

De medlemslande, der ikke vil skrive under, må forlade EU. Det siger han i sin tale til de delegerede.

Han mener, den nye traktat skal være færdig senest i 2025.

- Denne forfatningstraktat skal så fremlægges i alle medlemsstater. De, som ikke er enige, skal automatisk forlade EU, lyder hans idé.

Det er en direkte udfordring til lande som Polen og Ungarn. De er kommet under stærk kritik for at bryde med demokratiske værdier og retsgarantier i Europa.

Schulz beskylder de to lande for systematisk at undergrave samarbejdet i EU.

Han mener, at et forenet Europa skal sørge for sikkerhed både internt og ude i verden. Det skal kunne varetage skat og pengepolitik, asylpolitik og udviklingshjælp.

Schulz og SPD bebudede efter valget til Forbundsdagen i september, at SPD ikke længere ville deltage i en stor regeringskoalition med forbundskansler Angela Merkels konservative CDU/CSU.

Men da Merkels forhandlinger med det liberale FDP og Miljøpartiet De Grønne brød sammen i sidste måned, indvilgede Schulz i at forhandle med Merkel om at fastholde den store koalition.

Men Schulz har signaleret, at Tysklands Europa-profil skal skærpes, hvis SPD skal fortsætte i regeringen.

Han understreger, at samarbejdet i Europa ikke kan fortsætte, hvis Tyskland insisterer på den linje, som den tidligere konservative finansminister Wolfgang Schäuble stod for.

Over for kongressen undskylder Schulz for, at SPD fik et historisk ringe resultatet ved valget til Forbundsdagen. Partiet fik lidt over 20 procent af stemmerne.

- Jeg beder jer om at tilgive min andel i dette bitre nederlag, siger han i sin følelsesladede tale.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis det kan gøres på en rimelig demokratisk og social retfærdig måde, er det nok den bedste løsninfor Europas borgere. Efterhånden føler jeg i hvert fald intet for Danmark mere, og det kan uduelige
politikere takke sig selv for..

I øvrigt kan man godt undre sig over Poland, Tjekkiet og Ungarn, for de vil gerne have vores penge, men de vil i hvert fald ikke have vores politik.

Torben K L Jensen

Når Schulz taler om Europas forenede stater mener han udelukkende dem i den nuværende euro-zone med fælles skattepolitik,uderigspolitik - så det ser ud til at Danmark bliver bedt om at forlade selskabet.

@ Torben K L Jensen,

Jeg mener, at Danmark selvfølgelig kan vælge at tilslutte sig den fælles valuta.

Mange EU lande er ganske modvillige, og trækker udviklingen i EU i langdrag. Så egentlig menes der ikke en udmelding af ikke-EUR-lande. Schulz mener blot, at EUR-landene skal ind i et meget tættere samarbejde, som ikke-EUR-landene helt åbenlyst ikke ønsker at være med til.

Man kan sige et EU i 2 hastigheder. Eller måske et stort EU, der rummer 2 andre, men blot har frihandel til fælles. Og dem, der bliver i det nuværende statement kan jo også bare dele sig op - f.eks. et der går ind for Schengen og et der står udenfor.

Danmark er til at lukke op og skide i. En befolkning af lige dele grænseløse idioter, skamløse profitmagere og nazister i nye gevandter.
Dansk borgerlighed betyder "mig først" koste hvad det vil - så fuck ethvert princip eller værdi der ikke enten klarer sig selv eller kaster guld af sig.
Det er selvfølgelig ikke lutter lagkage i resten af Europa - eller verden for den sags skyld - men de har ikke på samme måde som Danmark overgivet sig til befolkningens latente svinehund - og så er der plads og ordentligt vejr.
EU er det eneste der gør Danmark til et sted man kan holde ud.