Franske familier sagsøger mejerigigant

Millioner af pakker af mælkepulver kan være inficeret med salmonella, hedder det i advarsel fra berørte.
13. januar 2018 kl. 10:38

Hundredvis af familier i Frankrig har lagt sag an mod mejerigiganten Lactalis, som bliver beskyldt for at have smittet deres børn med salmonella gennem modermælkserstatning.

Meddelelsen om sagsanlæggene kom efter, at den franske økonomiminister, Bruno Le Maire, havde pålagt Lactalis at tilbagekalde alle mælkeprodukter fra det mejeri, hvor der er blevet fundet salmonella.

- Jeg har lagt sag an, og flere hundrede andre familier i Frankrig har gjort det samme, siger lederen af en forening, der repræsenterer ofrene, Quentin Guillemain.

Han siger, at yderligere hundredvis af andre familier ventes at rejse sag i de kommende dage.

Indtil lørdag har mindst 35 børn fået salmonella af det inficerede mælkepulver i Frankrig. Der er desuden rapporteret om et tilfælde i Spanien og et muligt tilfælde i Grækenland.

Guillemain frygter, at myndighederne undervurderer antallet af ramte familier. Han henviser til det store antal af sagsanlæg.

Han vurderer, at snesevis af millioner af pakker mælkepulver kan være inficeret med salmonella. Produktet, som fremstilles på en fabrik i Craon i Frankrig, eksporteres til 66 lande.

Alle de 18 børn, som har været på sygehuset i Frankrig med salmonellaforgiftninger, er udskrevet og har det godt, oplyser myndighederne.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lactalis er en enorm virksomhed med milliardoverskud. Den leverer næsten alle de franske oste som er tilgængelige i de danske(og europæiske) supermarkeder, og ses som den største osteproducent i verden. (Søg evt ‘Lactalis produits’ i billeder)
De har presset lokale franske osteproducenter, som laver de originale berømte franske oste i knæ. Nu bliver de lavet på fabrikker, med mælk fra landmænd som i stadig mindre fra kan undslå sig at levere mælk til Lactalis, til en pris som de ofte ikke kender før måneden er omme og de får en udbetaling.
Det skal her indskydes at de berømte franske ostes diversitet bl.a. skyldes de forskellige racer af kør og foder, hvilket Lactalis ikke mener er rentabelt, og derfor ikke bruger. Det er dog lykkedes dem juridisk at bibeholde retten til ostemærkerne.
Lactalis er ikke kun mælkepulver, men et hav af mærker. De har været genstand for mange journalistiske undersøgelser. Bl.a at de hver år har et milliard overskud. Det er kommet frem, på trods af at de imod loven, nægter at fremlægge virksomhedens regnskab, og vælger i stedet at betale bøden. https://youtu.be/jUEJ1PrGTdY
Imens har de franske landmænd kniven for struben.