Telegram

Ghettoliste kunne have været halveret med opdaterede tal

Politiken skriver, at den seneste ghettoliste bygger på forældede tal om indvandreres uddannelsesniveau
Ghettoliste kunne have været halveret med opdaterede tal

RITZAU SCANPIX

Telegram
18. januar 2018 kl. 22:35

Tidligere på måneden blev Transport-, Bygnings- og Boligministeriets såkaldte ghettoliste offentliggjort med 22 udsatte områder.

Men det tal kunne sagtens have været halveret, hvis blot ministreret havde valgt at bruge de seneste tal om indvandreres uddannelsesniveau.

Det skriver Politiken.

Et af kriterierne for, at et boligområde havner på listen, er, at over halvdelen af beboerne kun har afsluttet grundskolen. Det lever alle 22 boligområder ifølge den seneste ghettoliste op til.

Men ifølge Politiken viser tal fra Danmarks Statistik og Rockwool Fonden, som indeholder nye informationer om indvandreres medbragte uddannelse, at uddannelsesniveauet i mange af boligområderne er betydeligt højere, end det fremgår af regeringens oversigt.

Derfor tegner ghettolisten et skævt billede.

Det vurderer en af Danmarks førende statistikeksperter.

– Som minimum burde man benytte de oplysninger, man har, siger professor Susanne Ditlevsen fra Københavns Universitet til Politiken.

Avisen skriver, at regeringen nu får kritik for ikke at bruge de mest opdaterede tal.

– Regeringen skal selvfølgelig bruge de nyeste tal. Alt andet er hul i hovedet, siger integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) til Politiken.

Tesfaye opfordrer regeringen til at lægge nye tal på bordet inden ghettoforhandlingerne senere på året.

Boligminister Ole Birk Olesen (LA) medgiver, at det ser problematisk ud.

– Det skal undersøges grundigt, hvordan denne problemstilling håndteres, så vi kan have en løsning klar, inden næste års ghettoliste skal udarbejdes, siger han til Politiken.

/ritzau/

Opdateret 19. januar 2018 kl. 07:31

Hvis man nu bare afskaffede brugen af ordet ghetto og slappede af og i øvrigt bruger de regler vi har om at skulle yde hvad man kan, så gik det nok. Ingen samfund har et totalt lige samfund, desværre, men det grundlæggende må være at vi alle ikke må sulte og skal have mulighed for tag over hovedet. Dernæst er der ingen af de mere satte som lider nød ved at skulle yde til dem som ikke er født i solstriben.

Mette Poulsen, Maria Francisca Torrezão og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Løkke har et forklaringsproblem, dels med Ghetto, antal m.m., dels med de hemmelige aftaler om stramninger mod konventioner og treparts aftalen IGU. DF sagde nej, de var som konen i muddergrøften, mer mer mer, det rammer dem som en boomerang til sidst, vent blot og se. Løkke steg lidt i nogles agtelse forsi han så pludselig valgte at spille straight ud,, men det var spin, fakta vises i lækken i Politiken i dag. Det er sølle det der sker i VLAK.