Telegram

OVERBLIK: Prisen for udflytning af statsjob er usikker

De ministerier, der er berørt af regeringens udflytningsplan, skal selv betale en del af regningen.
OVERBLIK: Prisen for udflytning af statsjob er usikker

RITZAU SCANPIX

Telegram
17. januar 2018 kl. 14:10

Regeringen har onsdag præsenteret anden runde udflytninger af statslige arbejdspladser. Få her et overblik over prisen for begge udflytningsplaner:

* Da regeringen i 2015 præsenterede sin plan om udflytning af cirka 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, blev der afsat 400 millioner kroner til manøvren på finansloven for 2016.

* Det stod dog hurtigt klart, at regningen ville blive større. I februar 2016 meddelte regeringen, at den samlede regning ville løbe op i 944 millioner kroner.

* Regnestykket blev revideret i maj 2017, hvor regningen i en opgørelse stod til at lyde på cirka 870 millioner kroner.

* I et folketingssvar til Udvalget for Landdistrikter og Øer oplyser minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) onsdag, at der ikke foretages en central registrering af de faktiske omkostninger ved udflytningen.

- Det er de enkelte ministerier, der er ansvarlige for at følge op på omkostningerne, skriver hun, men forsikrer, at "omkostningerne er fuldt finansierede".

* Regeringen afsatte dels cirka 590 millioner kroner til "central medfinansiering af ministeriernes transaktionsomkostninger", dels midler til ministeriernes almindelige rammer, lyder det i folketingssvaret.

* Varige meromkostninger som løbende udgifter til driften er ikke medregnet. De afholdes af de bevillinger, der udgør ministeriernes almindelige rammer.

* De samlede omkostninger til ombygninger og istandsættelse af kontorbygninger forventes at udgøre godt 162 millioner kroner.

* Regeringen har afsat en teknisk reserve på 150 millioner kroner i 2018, der kan indgå i finansieringen af udgifter i forbindelse med udflytningen.

* Regeringen vil løbende vurdere, om der er vil være behov for flere penge i 2018. Udgifter fra 2019 og frem indarbejdes i finanslovsforslaget for 2019.

Kilder: Finansministeriet, Altinget og Ritzau.

/ritzau/

Hvad bliver den reelle pris ??
Hvis udflytterne selv skal betale store dele af flytningen vil det vel give os borgere en ringere service.
Hvad bliver omkostningerne i co2 regnskabet, en del møder vil jo stadig være i Kbh, det vil give tabte arbejdtimer, og forgylde indenrigsflyvningen, dette vil hverken gavne borgere provins eller hovedstad, men give mindre ydelse i borgerbetjeningen.