Zuckerbergs nytårsforsæt er at stoppe misbrug af Facebook

Hvert år kommer Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, med et nytårsforsæt. I år er det at fikse Facebook.
5. januar 2018 kl. 11:58

Nytårsforsæt er for mange lig med flere grøntsager og mere motion.

Men for Facebook-topchef Mark Zuckerberg handler 2018 om at fortsætte med at gøre sit arbejde og fikse de problemer, som han indrømmer, Facebook har i øjeblikket.

Det skriver han i et årligt nytårsindlæg på Facebook.

- Det lyder måske ikke som en personlig udfordring, men jeg tror, jeg vil lære mere ved at fokusere intensivt på problemerne end at gøre noget helt anderledes, skriver han.

Zuckerberg nævner, at han vil arbejde på at beskytte facebookbrugere mod misbrug og forhindre, at stater misbruger Facebook.

Han tilføjer, at han ikke kan forebygge alle former for misbrug, men at "Facebook i øjeblikket laver for mange fejl".

Tidligere år har Mark Zuckerberg lanceret langt mere personlige nytårsforsætter i sit årlige indlæg.

Blandt andet at han skulle bære slips hver dag, lære sig selv at tale mandarin og kun spise kød, hvis han selv havde dræbt dyret.

Sidste år besøgte han alle de stater i USA, som han ikke før havde besøgt.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen M. Mollerup

Ja, ‘misbrug’ kan være kontraproduktivt for hans forretningsmodel, at opnå de facto monopol og tjene flere penge.

Det er vist et deja vu all over again til den generelle misforståelse om Facebook:

DU er ikke brugeren af Facebook - det er annoncørerne. DU er produktet, Zuckerberg sælger.

Rune Rasmussen

At bruge facebook er som at kigge ind i et på forhånd ødelagt spejl. En slags reklamesøjle for ting man ikke rigtigt ved, hvorfor man reklamerer for. Alt bliver nemlig et produkt derinde. Jeg tror på mange planer, at mennesker bliver dummere af at være på facebook, mest af alt på grund af information overload. Der synes også tit at gå realitystjerne i den. Og f. eks. visse forfattere ligner mere en slags selvfede promoveringsmaskiner end forfattere. Det sidste er noget, der gør, at jeg aldrig kunne drømme om at læse dem, paradoksalt nok. Otte selfies om ugen tyder bare ikke på fordybelse som udgangspunkt. Jeg tror, og håber på, at facebook er en ballon, der er ved at sprænge.

Jørgen M. Mollerup

Facebook er et asocialt medie, århundreds mest geniale kommercielle pengemaskine, et overvågningssystem, som Stalin ville have givet alt for at have haft, men som KGB og CIA nu kan bruge, hvis de vil analyserer brugernes adfærd, politiske opfattelser, personlighedsstruktur, osv. Kun en tåber frygter ikke Facebook.