Bortvist ekselev dræber 17 med riffel på skole i Florida

Den 19-årige formodede gerningsmand brugte en semiautomatisk riffel til at dræbe sine ofre, oplyser politiet.
14. februar 2018 kl. 21:27Opdateret 15. februar 2018 kl. 01:55

Onsdag eftermiddag udbrød der panik på en skole i det sydlige Florida, da en mand åbnede ild mod lærere og elever med en semiautomatisk riffel.

Sheriffen i Broward County, Scott Israel, fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at mindst 17 personer er dræbt.

Skyderiet skete på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland omkring en time nord for Miami. Det skete på et tidspunkt, hvor skoledagen var ved at være forbi.

Nogen - formentlig gerningsmanden - aktiverede brandalarmen, og mens eleverne strømmede ud fra klasselokalerne, blev der affyret skud i og omkring en bestemt bygning på skolens område.

Politiet mener, at man har fanget den person, som står bag skyderiet. Det skulle angiveligt dreje sig om Nikolas Cruz, en tidligere elev på skolen. Ifølge Reuters er han 19 år gammel.

Cruz blev i sin tid på skolen bortvist af disciplinære årsager, oplyser Scott Israel. Sheriffen oplyser samtidig, at Cruz brugte mindst én semiautomatisk riffel af typen Colt AR-15 og adskillige magasiner til at skyde sine ofre.

Den formodede gerningsmand blev anholdt i den nærliggende by Coral Springs. Det skete omtrent en time efter, skyderiet på skolen stoppede.

Skyderiet er nummer 18 på en skole i USA siden begyndelsen af året.

- Det er ganske enkelt en forfærdelig dag for os alle, siger amtets skoleleder, Robert Runcie.

Både præsident Donald Trump samt Floridas guvernør, Rick Scott, er blevet underrettet om situationen og følger den.

Ifølge avisen Sun Sentinel går der omkring 3000 elever på skolen, der tæller klasser fra niende til tolvte.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

De er skøre, de amerikanere!

Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Hansen, Hans Larsen, Torben Skov, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Torben Arendal, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Et tegn på, at det er totalt dysfunktionelt at fastholde de ideer om skole, der har fået lov at udvikle sig i moderne tid: i stedet for disciplinerende skal skolen være befriende, et samarbejde mellem elev og lærer om at finde den måde at lære på, som den enkelte mestrer bedst. I dag skal man være voksen - og efterhånden også kun arbejde indenfor ganske få og afgrænsende erhverv - for at have den frihed til at arbejde på 'sin' måde. Men det er nu engang det, der skal til, når man skal udvikle opvoksende ungdom til at overtage et demokratisk samfund.

morten rosendahl larsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Et, blandt mange tegn på, at der er noget riv rav ruskende galt i et samfund som det Amerikanske. På mange måder et skønt land, men også et land gennemsyret af angst, frustration og vrede! Undrer mig altid, at denne samfundsmodel ses som forbilledlig med La` s øjne!

Elisabeth Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Anders Graae, morten rosendahl larsen, Steffen Gliese og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Mærkeligt samfund de dyrker og opretholder derovre, og hver gang det sker, så forsvare man det med, at grundloven giver dem lov til det.