Løkke sår tvivl om Vestagers EU-karriere

EU-kommissærer kommer typisk fra regeringens eget parlamentariske grundlag, siger statsministeren
22. februar 2018 kl. 12:12Opdateret 22. februar 2018 kl. 12:55

Når der i efteråret 2019 skal udnævnes en ny EU-kommission, har nuværende konkurrencekommissær, radikale Margrethe Vestager udvist et klart ønske om at fortsætte.

Men det er tvivlsomt, om Vestager bliver den nuværende regerings bud på en kommissær, hvis den sidder på magten til den tid.

Det skriver det politiske netmedie Altinget.

- Hvis man kigger i historiebøgerne, så synes der at være udviklet en ret fast dansk tradition for, at det parlamentariske flertals gruppe udnævner en kommissær, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til Altinget.

- Jeg ved ikke, om Det Radikale Venstre er på vej til at melde sig ind som en del af regeringens parlamentariske grundlag.

Dermed signalerer Løkke, at Danmarks bud på en kommissær skal komme fra et regerende parti.

Statsministeren påpeger dog også, at regeringen endnu ikke har diskuteret, hvem der skal være dansk kommissærkandidat.

En måling foretaget af Norstat for Altinget viser, at Vestager er en populær kommissær blandt både røde og blå vælgere.

Også i Bruxelles har hun ry for at være særdeles populær.

Internationale medier har endda gættet på, at hun kan være i spil som kommissionsformand, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har angiveligt nævnt hende som kandidat til posten.

Det er især sager mod store internationale firmaer som Apple og Google, der har skabt opmærksomhed omkring hende.

I Danmark er traditionen, at statsministeren sikrer, at flertallet i Folketinget ikke er imod udnævnelsen af den danske kommissær.

Med formanden består EU-Kommissionen af i alt 28 kommissærer - én kommissær per medlemsstat.

Kommissærerne indstilles af de enkelte landes regeringer. Hvert land indstiller én kandidat.

Den samlede kommission skal godkendes i Europa-Parlamentet.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Svendsen

Det er da ren besked:
En udnævnelse som kommissær beror på kammerateri og ikke på kvalifikationer.

Lillian Larsen, Ryan Klitholm, Torben Pedersen, Arne Lund, Kristian Jensen, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Peter Andersen, Jens J. Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, kjeld jensen, peter juhl petersen, Hans Aagaard, Karen Grue, Jørgen M. Mollerup, Niels Bent Johansen, Gert Romme, Ruth Gjesing, Vibeke Hansen, Martin Madsen, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Carsten Munk, Tue Romanow, Anne Eriksen og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar

Han kan ikke finde nogen bedre kvalificeret end Vestager, hvis han ville.
Hun har været vil suveræn i stillingen.

Ryan Klitholm, Torben Pedersen, Kristian Jensen, Jens J. Pedersen, Niels Erik Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Jørn Andersen, Hans Aagaard, Torben K L Jensen, Karen Grue, Jørgen M. Mollerup, Anne Eriksen, Vibeke Hansen, Katrine Damm, Karsten Lundsby og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Mån Løkke tænker på Løkke??

Kristian Jensen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, kjeld jensen, Bjarne Andersen, Karen Grue, Vibeke Hansen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig - Løkke bliver nervøs, det er forståeligt - hun er dygtigere end han er. Og mere ærlig?

Lillian Larsen, Torben Pedersen, Thomas Olsen, Arne Lund, Kristian Jensen, Jens J. Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Jørn Andersen, kjeld jensen, peter juhl petersen, Karen Grue, Vibeke Hansen, Katrine Damm og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jeg gætter på, at Google og Apple smider lidt ekstra i Venstres valgkamp næste gang. Det er en god investering.

Lillian Larsen, Torben Pedersen, Thomas Olsen, Arne Lund, Kristian Jensen, Niels Duus Nielsen, jytte dysted dahl, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, kjeld jensen, Karsten Lundsby, peter juhl petersen, Torben K L Jensen, Bjarne Andersen, Karen Grue, Christian Mondrup, Anne Eriksen, Espen Bøgh, Vibeke Hansen, morten rosendahl larsen og Martin Madsen anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Mon ikke snarere storkapitalen og de multinationale selskaber har lagt lidt pres på deres ven Løkke, for at få fjernet denne Vestager, som har den frækhed at anskuelig gøre, at de manipulerer og presser hele lande, flytter rundt på omsætninger, tab og fortjenester, for at slippe for at betale deres skat, el osv. ?
Nu har Esben Lunde jo gjort sin "pligt" for dansk Landbrug og fødevarer, og kvotekongerne mm, så mon ikke der venter ham eller en lignende tvivlsom karakter, et retræte ben som komisær, inden han/hun får sin rigtige belønning i form af et topjob i en af de favoriserede firmaer eller organisationer ....?

Thomas Olsen, Kristian Jensen, Niels Duus Nielsen, jytte dysted dahl, Peter Beck-Lauritzen, Jørn Andersen, Mogens Holme, kjeld jensen, Bjarne Andersen, Karen Grue, Ib Christensen, Poul Anker Sørensen, Anne Eriksen, Niels Bent Johansen, Tue Romanow, Helene Kristensen, Espen Bøgh, Holger Madsen, Vibeke Hansen, Martin Madsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Man må sige, at det lader til at være en nøje udvalgt tabersag Løkke står med der. Jeg antager, at det ikke er en process han vil køre meget videre med.

morten rosendahl larsen

Troels Larsen@..
Desværre tror jeg at Løkke kører videre med denne "tabersag". For det er kun de almindelige borger og lønmodtagere i EU der taber...."Den ultra liberale trold " er allerede oppe af æsken, og de liberale kniber sig i armen over, at de jo tydeligt har vist sig, at de kan slippe afsted med hvad som helst....så det gør de !

Niels Duus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Bjarne Andersen, Anne Eriksen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Så må vi jo bare så tvivl om Løkkes regering.

Karsten Lundsby, peter juhl petersen, Bjarne Andersen, Anne Eriksen, Niels Bent Johansen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Kan ikke lade være med at tænke på om der er en af de store der er rendt til LLR for at tude over den Danske EU-kommissærs indsats.
Tror jeg vil bede jer andre om hjælp til at holde øje med i fremtiden, om LLR ender i en "pæn" stilling hos et selskab der har været i konflikt med Vestager.

Anne Eriksen, Thomas Olsen, Jens J. Pedersen, Niels Duus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, peter juhl petersen, Bjarne Andersen og Karen Grue anbefalede denne kommentar

der må være mange penge i at få Vestager fjernet, penge eller andre ydelser

Anne Eriksen, Jens J. Pedersen, Jørn Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

" ....det parlamentariske flertals gruppe udnævner en kommissær, siger statsminister Lars Løkke "
Så har Vestager en god change. DF bestemmer !

Torben K L Jensen

Mit gæt er at han vil have det selv - når han taber valget kan han helt lovlig udnævne sig selv.
Før set i Venstre at formanden bliver kommisær - feks. den fede gris - Henning Christoffersen.
Underlig at ingen har set den komme.

Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, morten rosendahl larsen, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Torben K L Jensen@,,,
Nej...Den havde jeg ikke set komme, men det virker sandsynligt, ved nærmere efter tanke. To fluer med et smæk, som jeg så ser det.

Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Minister med DF portefølje for Græsted og Omegn Lars Ulykke Rasmussen konstaterer, at " His Masters Voice " Kristian Thulesen Danefæ Dahl ikke finder det fornøjeligt at udnævne arvefjenden Margrethe Vestager til EU Kommisær. Så må skattehullerne for Google og Apple vente med at blive dækket til. Sufflørkassens dybe og faste røst i VLAK Marionetteateret har talt.

Anne Eriksen, Thomas Olsen, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Løkke omgiver sig med skødehunde og der passer Margrethe desværre ikke ind. Desuden er Løkke jo venner med kapitalen, jo større kapitalen er des bedre venner. Der passer Margrethe desværre heller ikke rigtig ind. Hun har ikke rigtig forstået at man skal lade sig fodre og huske ikke at bide hånden.

Venstre er ret irriterede på Vestager fordi han ikke er erhvervsvenlig nok. Farer alt for hårdt frem mod tech-giganterne, med risiko for, "at de vil forlade EU, og slå sig ned et andet sted" - citat Kr. Jensen i forb. m. Vestagers krav om, at udenlandske virksomheder skal betale skat, der hvor pengene tjenes. Det mener Venstre ikke, men det kan vist ikke komme bag på nogen.
Der skal afholdes valg til EU-Parlamentet d. 25. maj 2019, og valg til folketinget senest d.17. juni 2019, så hvis Løkke sidder tiden ud, så bliver det lige på et hængende hår, at han kan nå at udnævne én af sine partikammerater. Mon han kan finde én der ikke er belastet af en eller flere møgsager, og som ikke blamerer nationen udadtil? Det bliver svært.

Venstre er ret irriterede på Vestager fordi han ikke er erhvervsvenlig nok. Farer alt for hårdt frem mod tech-giganterne, med risiko for, "at de vil forlade EU, og slå sig ned et andet sted" - citat Kr. Jensen i forb. m. Vestagers krav om, at udenlandske virksomheder skal betale skat, der hvor pengene tjenes. Det mener Venstre ikke, men det kan vist ikke komme bag på nogen.
Der skal afholdes valg til EU-Parlamentet d. 25. maj 2019, og valg til folketinget senest d.17. juni 2019, så hvis Løkke sidder tiden ud, så bliver det lige på et hængende hår, at han kan nå at udnævne én af sine partikammerater. Mon han kan finde én der ikke er belastet af en eller flere møgsager, og som ikke blamerer nationen udadtil? Det bliver svært.