Prins Henriks tilstand forværret: Kronprinsen flyver hjem

Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold i Sydkorea, efter at prins Henriks tilstand er forværret.
9. februar 2018 kl. 08:05Opdateret 9. februar 2018 kl. 17:41

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar. Og nu er prinsens tilstand "alvorligt forværret".

Det oplyser kongehuset fredag morgen i en kortfattet pressemeddelelse.

Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

- Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret.

- Hans kongelige højhed kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark, skriver kongehuset.

Kronprinsesse Mary ankom ifølge BT til Rigshospitalet kort før klokken 11.00. En halv time senere forlod hun sammen med sine børn, prins Christian og prinsesse Isabella, hospitalet igen.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter et ophold i Egypten.

Han havde siden 4. januar været i Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Enan el Galaly.

Senere oplyste kongehuset, at prinsen var blevet undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viste sig at være godartet.

- Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

- Efter endt behandling vil hans kongelige højhed tage ophold på Fredensborg Slot, oplyste kongehuset for en uge siden.

Men nu er prinsens tilstand forværret, og han er fortsat indlagt på Rigshospitalet. Kongehuset ønsker ikke at uddybe, hvad prinsen fejler.

Den 83-årige prins var også indlagt i sommer. Han blev indlagt med smerter i højre ben, som var opstået som følge af en operation i juli sidste år.

I efteråret meldte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

Prins Henrik, der er født Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat, er født i Frankrig i 1934. Han blev i 1967 gift med Margrethe, der på det tidspunkt var tronfølger. Fem år senere, i 1972, blev Margrethe dronning.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørn Andersen

Så kan man jo kun håbe på , at han har nået at finde et sted at komme i jorden . Måske en pyramide ville matche hans indbildte format.

@Jørgen Andersen -
jeg får sgu, på trods af jeg er indædt republikaner , kvalme over bemærkninger som din.
Her har et menneske, der gennem hele livet har vist en interesse for kunst og kultur - og i særdeleshed har gjort noget for at udbrede interessen for asiatisk kunst & kultur, så vi ikke bare ser asiater som bukkende og smilende tjenestefolk - efter alt at dømme ( og vi, der har været igennem det med egne familiemedlemmer genkender forløbet) - og så lægger du et stinkende æg.

David Joelsen, Torben Lindegaard, Anders Sørensen, Nette Skov, Torben Bruhn Andersen, Peter Andersen og Jens Winther anbefalede denne kommentar

Prins Henrik er et kunsterisk og farverigt menneske, som tør være sig selv. Han vil blive savnet af de, der formår at SE kvaliteten i at turde skille sig ud fra gruppepres og begrænsningens favntag. Sender mine varme hilsner - og tak for at skabe røre i "andedammen".