Telegram

Regeringen ønsker dobbelt straf i ghettoområder

Hærværk, tyveri og trusler skal straffes ekstra hårdt i områder, der udpeges som særlige strafzoner
Justitsminister Søren Pape Poulsen vil i forbindelse med regeringens ghettoudspil fordoble straffen for forbrydelser begået i bestemte områder.

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil i forbindelse med regeringens ghettoudspil fordoble straffen for forbrydelser begået i bestemte områder.

RITZAU SCANPIX

Telegram
25. februar 2018 kl. 20:32

Dobbelt straf for visse typer af kriminalitet begået i ghettoområder bliver en del af regeringens ghettopakke, oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Berlingske.

Hvilke typer af kriminalitet, der skal straffes dobbelt så hårdt, er tilsyneladende endnu ikke lagt fast. Det skal fastlægges i forbindelse med det tilhørende lovgivningsarbejde i Folketinget.

Regeringen vil ikke selv udpege de områder, der fremover skal være særlige strafzoner, hvor forbrydelser straffes ekstra hårdt.

Det skal være op til den enkelte politimester at beslutte, hvornår og hvor de skærpede strafzoner skal oprettes, oplyser Berlingske.

Men justitsministeren peger dog på nogle af de typer af kriminalitet, som regeringen ønsker straffet hårdere for at bekæmpe parallelsamfund i ghettoer.

- Det kan være hærværk, tyveri og trusler, som er årsagen. Det betyder så, at hammeren falder ekstra hårdt i de områder, siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Dansk Folkeparti vil ikke kommentere strafzonerne, før partiet har set regeringens samlede forslag.

Derimod siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, til avisen, at partiet mener, at idéen om strafzoner lyder "fornuftig".

Ghettoudspillet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) varslede i sin nytårstale, offentliggøres i løbet af få dage.

/ritzau/

Opdateret 26. februar 2018 kl. 08:45

Lise Lotte Rahbek

Hvad i alverden er det for noget vrøvl !!

I Danmark er loven tredelt i den lovgivende, den dømmende og den udøvende magt. Det står i vores Grundlov. Man kan ikke som regering lige pludselig lave om på denne tredeling.
Det andet princip i grundloven er, at alle er loige for loven. Det gælder også geografisk lighed. Man kan altså ikke tage nogle områder ud af geografien og hævde, at beboerne er dobbelte strafskyldige ift loven, mens andre grupper i kraft af geografien kan gøre straffrie.

Lad dog være at bringe sådan noget bavl.

Ole Beckman, Vivi Rindom, Elisabeth Andersen, Christel Gruner-Olesen, Henriette Laidlaw, Torben Bruhn Andersen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Karsten Aaen, Kasper Kjær, Hanne Ribens, Mogens Holme, Bjørn Pedersen, Anne Eriksen, Jens Jensen, Viggo Okholm, Holger Madsen, Finn Egelund, Jørgen Kærbro Jensen, Karen Grue, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Nymark, Ken Sass, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Kim Houmøller, Niels Duus Nielsen, Tue Romanow, Erik Karlsen, Vibeke Hansen, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Nej nu må det stoppe.
Fordi man bor i et boligområde så skal man straffes dobbelt så hård som hvis man havde boet i et andet området. Mener regeringen og Pape Poulsen virkeligt,at der i Danmark ikke længere skal have lige ret for lovene???

Skal alle rødhårede så også have dobbelt straf??
Det er til at tude over regeringen vil straffe folk i bestemte områder dobbelt op, mens de lader minister lave den ene lovovertrædelse efter den anden uden nogen konsekvens- det hænger ikke sammen.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Kasper Kjær, Hanne Ribens, Mogens Holme, Anne Eriksen, Viggo Okholm, Finn Egelund, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Ken Sass, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Kim Houmøller, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Kan vi så få dobbeltstraf for økonomisk kriminalitet for områderne Hellerup, Rudersdal etc? Det er jo lissom de ikke forstår alvoren i disse ghettoområder.
Denne regering er et lavpunkt.
Pape er justitsminister...!?

Henrik Rasmussen, Elisabeth Andersen, Henriette Laidlaw, Torben Bruhn Andersen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Kasper Kjær, Hanne Ribens, Ole Frank, Mogens Holme, Anne Eriksen, Viggo Okholm, Slettet Bruger, Carsten Munk, Britta Hansen, Christian Nymark, Ken Sass, Steffen Gliese, Heidi Larsen, Jan Nielsen, Herdis Weins, Tue Romanow, Erik Karlsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Først blev det gjort nærmest umuligt for borgere, der bor i områder udnævnt til at være "ghettoer" - allerede her står jeg af - at få en elsket fundet i udlandet - på rejser, studie- eller arbejdsophold, via nettet , etc . hjem som ægtefælle.
Nu skal de så dobbeltstraffes for lovovertrædelser.
Jamen det er lige før jeg håber, beboerne i disse områder i samlet trop møder op på Christiansborg og giver de politikere, der støtter forslaget, en fysisk huskekage.
Det er social diskriminations for fulde gardiner.

Henriette Laidlaw, Flemming Berger, Zidan Skardhamar, Karsten Aaen, Ole Frank, Anne Eriksen, Viggo Okholm, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Nymark, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Herdis Weins pas på hvad du skriver - dit indlæg kan vendes i mod dig som en opfordring til vold og dermed terrorisme.

Kasper Kjær, Britta Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte lige venstres retsordfører i P1-morgen slå fast at, hvis en beboer fra et af regeringen fastsat ghetto område begår kriminalitet i fx. Gentofte så vil denne ikke få dobbelt straf derimod vil en fra Gentofte få dobbelt straf hvis denne begår noget kriminelt i det udnævnte Ghetto område.
Hvis det er rigtigt flytter regeringen så ikke bare kriminaliteten andre steder hen?

PS: Har "vi" ikke fået tal for, at kriminaliteten var faldet i de af borgerlige politikere kaldte Ghetto områder? Derudover samler dette regerings forslag ikke Danmark, som Løkke Rasmussen påberåber sig - det spreder og skaber endnu større skel og fordomme samt ikke mindst underminerer den gode gamle danske praksis om lighed for loven.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Hanne Ribens og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Politikerne lever simpelthen på en anden planet end os andre, en planet, hvor ulighed er godt, og diskrimination er fornuftigt. Nu er det jo forbudt at diskriminere efter hudfarve, så i stedet diskrimineres der efter geografi. For diskrimineres, det skal der, det står der i det uskrevne regeringsgrundlag, som sikrer DFs opbakning til det borgerlige cirkus.

Op i røven med de borgerlige rettigheder, det er magt, det handler om for de Konservative. At en repræsentant for 3,4% af stemmerne afvikler retssamfundet er vel om noget et bevis på, at demokratiet i Danmark er ikke-eksisterende.

Elisabeth Andersen, Holger Madsen, Torben Bruhn Andersen, Flemming Berger, Zidan Skardhamar, Ydun Johannesen, Karsten Aaen, Kasper Kjær, Ole Frank, Mogens Holme, Bjørn Pedersen, Anne Eriksen, Morten Larsen, Tue Romanow, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Nymark, Ken Sass, Heidi Larsen, Ebbe Overbye, Lise Lotte Rahbek og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar

Trine Barmsen (S) (Social-Nationalisterne) har lige været i DR og sagt, at hendes parti bakker op om regeringens forslag. Ikke overraskende.

Egon Stich, Torben Bruhn Andersen, Karsten Aaen, Ole Frank, Tue Romanow, Holger Madsen, Christian Nymark og Ken Sass anbefalede denne kommentar

Man kunne indføre 10-dobbelt forhøjelse for parkerings,- og fartbøder for dem i Hellerup-Holte-Gentofte. Dem i Jylland skal naturligvis have dobbelt op på momsforseelser. Og dem med anhængertræk på deres bil bør indkaldes til en samtale med en sigtets rettigheder - de er sandsynligvis igang med noget fusk!
Ironi kan forekomme...

Henrik Rasmussen, Elisabeth Andersen, Henriette Laidlaw, Kim Folke Knudsen, Ydun Johannesen, Carsten Munk, Anne Eriksen, Tue Romanow, Torben Skov, Thomas Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Man erindres den oprindelige betydning af ordet ghetto!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ghetto
- og spole hurtigt frem til, hvad der skete i Europa i 30’erne

Mads Kjærgård, Anne Eriksen, Egon Stich, Britta Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

En besynderlig retsopfattelse. Vi er lige for loven med forbehold for et postnummer eller en adresse. Det logiske spørgsmål melder sig. Skal vi også indføre en rets rabat i " De velfungerende postnumre " 2820,2900,2920,2930 og i kan selv fortsætte med at melde jer på " Eliteholdet ".

Jeg er socialliberal og medlem af Det Radikale Venstre. Jeg kommer aldrig til at stemme for en retsopfattelse, hvor borgere her i landet forskelsbehandles ligegyldigt, om jeg præsenteres for en forsvarstale for den forskelsbehandling, som er 1.000 sider lang.

Der er tilsyneladende en vis usikkerhed, om hvordan den dobbelte straf påtænkes gennemført i praksis.

Med forbehold for, at jeg gerne vil se teksten i det konkrete lovforslag først, så er min holdning følgende.

Alle borgere i et demokrati er lige for loven. Det må være et bærende retsprincip for alle nye lovforslag om ændringer til Straffeloven med videre.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Ole Frank, Bjørn Pedersen, Anne Eriksen, Britta Hansen, Tue Romanow, Thomas Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens J. Pedersen, Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Klassekamp fra oven på den mest bestialske og primitive vis. Skab fællesskaber - men det vil jo sætte samme overklasen fra magten for tiden og evighed.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Ole Frank, Egon Stich og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er umuligt at finde personer som er mindre egnet til at have justitsmister jobbet end konservative. Det er det samme lort hver gang, uanset om han/hun hedder Søren, Lene, Lars, eller Brian.
Desværre gør deres sadistiske og retspopulistiske tendenser at de tiltrækkes til den post som fluer til en ko-kage.

Karsten Aaen, Ole Frank, Mogens Holme og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Regeringen er gået i selvsving uden dæmper. Det er mere og mere klart, Søren Pape ikke har kvaliteter til det han er sat til. Magen til novice skal man lede længe efte. De findes kun i regeringen og DF!

Torben Bruhn Andersen, Karsten Aaen, Mogens Holme, Ken Sass, Ebbe Overbye og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

God bekæmpelse af parallelsamfund alligevel.

Anerkendelse af deres eksistens og lovgivning til at sikre deres fremtidige eksistens.

Hov... Bekæmpelse var måske det forkerte ord.

Det gavner da absolut INGEN, at sende folk endnu længere tid i fængsel - især ikke, hvis man samtidig er bange for at fængslerne radikaliserer folk, ikke vil investere i ordentlig træning og forhold til ansatte i fængslerne og ikke vil opprioritere end social indsats i udsatte områder.

Det bliver spændende at se, hvornår vi får første tilfælde af vold, hvor man starter med at flytte ofret 150 meter ud af dobbelt-straf-zonen (men måske man så kan få dobbelt straf for bortførelse?).

Elisabeth Andersen, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Bjørn Pedersen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Et sådant forslag er en falliterklæring!

Det er nødvendigt med et valg nu!

Torben Bruhn Andersen, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Hanne Ribens, Anne Eriksen, Bjørn Pedersen, Tue Romanow, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hvad blev der lige af lighed for Loke såvel som for Thor?
Det forslag kan da kun være grundlovsstridigt.
Og det er ikke 1. april endnu. Ellers ville det være den naturlige forklaring på forslaget.

Elisabeth Andersen, Maria Francisca Torrezão, Mogens Holme, Anne Eriksen, Holger Madsen, Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tak, fordi de forudgående kommentarer stort set indeholder alt, jeg havde ønske om at udtrykke.

Der mangler vist kun lige én lille bemærkning: "Dansk Folkeparti vil ikke kommentere strafzonerne, ..."

WHAT?!?

Overhæler K, V, S og hvad de ellers hedder nu virkelig DF højreom?

Nå ... der var en afslutning på den sætning: "... før partiet har set regeringens samlede forslag."

Så holder de sikkert bare mund nu, for bagefter at postulere, at det hele slet ikke er stærkt nok et indgreb!

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Heidi Larsen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Alle tilhængere af demokratiske lige rettigheder og lighed for loven må råbe nej. Regeringen og socialdemokraterne er lige nu livsfarlige for vores demokrati.

Elisabeth Andersen, Torben Bruhn Andersen, Britta Hansen, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Ole Frank, Mogens Holme, Anne Eriksen, Egon Stich, Jan Nielsen, Carsten Munk, Hans Larsen, Ken Sass og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lars K. Hansen

En anelse komisk at regeringen nu vil lovgive om, at forbrydelser som indbrud, hærværk, pengeafpresning og måske væbnet overfald er mindre alvorlige, hvis de begås i Gentofte end i Tingbjerg. Mon de mennesker, der bor i Gentofte, også er enige i det?

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Karsten Aaen, Mogens Holme og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig skal der da ikke være dobbelt straf til folk i Hellerup, Rudersdal, Rungsted etc. Tværtimod skal der være halv straf. For så pæne mennesker der i stort omfang bidrager til blå/brun bloks partikasse, bør man da vise en vis respekt, og tænke på i hvor høj grad de er med til at sikre erhvervslivets rentabilitet.

Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Ole Frank og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
René Petersen

Kan ikke undgå at tænke på, hvornår det blive amoralsk at lade stå til. Hvor meget bør man finde sig i, førend ulydighed eller endda vold er vejen frem? Det her cirkus ophører jo ikke af sig selv, og der er efterhånden mange lig på bordet...

Ole Frank, Mogens Holme, Nike Forsander Lorentsen, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvordan mon dette regeringsudspil med strafzoner, bliver modtaget indenfor DK.?

Undskyld, der skulle have stået udenfor DK.

Bjørn Pedersen

"Strafzoner"? Kan vi ikke bare få en strafri zone på Christiansborg? Så skal jeg love for vi kan få løst nogle samfundsproblemer.

Seriøst, VIL regeringen bare SÅ gerne have parallesamfund at de føler sig nødsaget til at lave en parallellovgivning? Klamt.

Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Maria Francisca Torrezão, Hanne Ribens, Ole Frank og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Danmark, som elsker at føre sig frem for alt fra røde pølser og grønne tanker (kun tankerne altså) bliver helt til grin...:)

Christel Gruner-Olesen, Britta Hansen, Ole Frank og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Træk forslaget tilbage og red lidt af æren.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Ingen tvivl om at der er behov for en indsat omkring ghettoisering og parrallelsamfund.

Men ovenstående ide synes vanvittig.

Kim Folke Knudsen

Det er nu opklaret, at den dobbelte straf ifølge medierne indtræder, når lovovertrædelsen finder sted i et bestemt post nummer eller på en bestemt adresse. Det er ikke der, hvor gerningsmanden til lovovertrædelsen bor, at den dobbelte straf indføres. Det er en formildende omstændighed ved lovforslaget.

Lovforslaget er stadigvæk udtryk for en mærkelig retstilstand. Hvorfor skal et mord i en zone takseres til en højere straf indenfor zonen end udenfor zonen ? Er et liv mere værd i en af politiet fastsat zone end udenfor ?

Tag til Belgien og del erfaringerne fra byen Mechelen, hvor borgmesteren og bystyret har rettet op på mange af integrationsproblemerne uden at anvende den slags bizarre lovforslag.

I Stuttgart DE er bystyret gået til værks med adskillige initiativer, som forebygger integrationsproblemer i byens udsatte kvarterer. Det handler om at bekæmpe social isolation, manglende tilknytning til arbejdsmarkedet og bedre rådgivning om at søge bolig, samt kriminalitetsforebyggelse.

Idekatalog til at mindske kriminaliteten.

1. Genindfør den lokale politistation, hvor de lokale betjente patruljerer i området og dermed får et ligeværdigt kendskab til beboerne.

2. Overvej udvidet anvendelse af kamera overvågning i de områder, som er særligt belastet med overfald og kriminalitet.

3. Forældrene til de unge mennesker, som er inde i banderne. Her er der behov for at tage fat udenfor meget berøringsangst. Mange forældre er magtesløse overfor det, der sker med deres børn.

4. Inddrag civilsamfundet i de socialt belastede områder. Det store flertal af beboerne ønsker at leve et trygt og godt liv i Danmark ligesom alle os andre. Behandl beboerne ligeværdigt og lad være med at stemple dem som sociale tabere.

5. Opfør billige lejeboliger efter en ny finansieringsmodel således, at beboersammensætningen i et udsat boligkvarter tilføres borgere, som har tilknytning til arbejdsmarkedet.

6. Indfør initiativer som støtter civilsamfundets bestræbelser på at få de unge ud af kriminalitet.

7. Et fængsel er ikke et godt sted at opholde sig for en førstegangskriminel. Forråelse, underbemandet fængselsafdelinger og hårde styrende fanger er opskriften på, at du lærer mere kriminalitet og ikke mindre kriminalitet.

8. I de værste tilfælde skal det være muligt at opsige familier, som giver permanent anledning til utryghed i nærmiljøet. Er den nuværende lovgivning for restriktiv i denne sammenhæng ?

Jeg ønsker fortsat den samme straf for den samme lovovertrædelse uanset, hvor den udføres.

Christel Gruner-Olesen, Carsten Hansen, Niels Duus Nielsen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Kære Troels Larsen
Din kommentar er lige i skabet bingo fuldtræffer. Lige præcis problemet ved lovforslaget. De kriminelle flytter liget ud til et sted, hvor straffen ikke er dobbelt op. Der lægges røgslør ud ved lovovertrædelser, for de kriminelle kan orientere sig på forhånd om, hvor der er dobbelt straf og hvor der ikke er dobbelt straf.

Så er der åbnet op for et juridisk cirkus i retten, hvor dommerne skal finde ud, hvor er den kriminelle handling foregået ?

Utroligt at danske politikere tilsyneladende ikke benytter den øverste etage, men siger ja til alt der lugter af at være skingert og højtråbende.

Sider