Venstre-politiker taget bag rattet med kokain i blodet

Jeg lægger mig fladt ned, siger Jakob Engel-Schmidt, der i juli blev taget for at køre bil med narko i blodet.
6. februar 2018 kl. 22:34Opdateret 7. februar 2018 kl. 21:30

Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt, der holder orlov fra Folketinget, blev i sommer taget af politiet for at have kørt bil med ulovlige stoffer i blodet.

Han er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af aktindsigter.

På Facebook oplyser Jakob Engel-Schmidt selv, at det var kokain, han havde i blodet i juli 2017.

- I juli sidste år lavede jeg mit livs fejltagelse. Jeg blev stoppet af politiet grundet en defekt lygte på bilen, fik taget en blodprøve, og den viste, at jeg ikke måtte køre bil, fordi jeg havde ulovlige stoffer i blodet - det var kokain.

- Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt, skriver han.

Ligesom alle andre straffede, skal Jakob Engel-Schmidt selvfølgelig have chancen for at komme tilbage og bidrage til fællesskabet med det bedste, han kan.
Læs også

V-politikeren understreger, at han ikke havde sat sig ind i en bil, hvis han vidste, at han ikke kunne køre.

- Det er ingen undskyldning - jeg skulle have tænkt mig om, fortsætter han.

- Det er aldrig acceptabelt at være påvirket bag et rat. Jeg har udsat andre for fare, og jeg er lykkelig for, at der ikke skete nogen noget den aften.

- Endnu en ting er, at man skal følge landets love og regler. Det har jeg vægtet både som politiker og som borger - og derfor græmmer jeg mig ekstra meget, skriver Jakob Engel-Schmidt.

- Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen god undskyldning. Jeg har været et kæmpe fjols. Det skal jeg tage ansvar for, slutter han.

Politiet fattede mistanke til Venstre-politikeren, da han blev stoppet på grund af en lygtefejl på Lyngbyvej i København.

Det fremgår desuden af døgnrapporten om sagen, som avisen har fået indsigt i, at Jakob Engel-Schmidt forsøgte at obstruere politiets arbejde.

- Han nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest og blev derfor klokken 00.43 erklæret for anholdt, fremgår det af et citat fra Københavns Politis døgnrapport i Ekstra Bladet.

Senere på natten blev en blodprøve udtaget, hvorefter han blev løsladt.

Jakob Engel-Schmidt sad stadig i Folketinget for Venstre, da han blev stoppet af politiet.

Da Ekstra Bladet 7. september spurgte ind til sagen efter at have fået et tip, bad Jakob Engel-Schmidt dagen efter om orlov fra Folketinget for i stedet at blive udviklingsdirektør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

Jakob Engel-Schmidt er ud over sit job som direktør på Niels Brock også paneldeltager på aktualitetsprogrammet News & Co. på TV2 News.

Det fremgår ikke af hans opdatering på Facebook, om sagen får konsekvenser for hans stilling eller hans politiske karriere.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mogens Nielsen

Dit livs fejl? Ok luffe det er der så ingen der tror på. Det er næppe første gang hvis du ligefrem sætter dig bag rattet bagefter. Taber!

Jørn Andersen, Anders Sørensen, kjeld jensen, Karsten Lundsby, Egon Stich og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Stakkels Jakob Engel-Schmidt. Havde han bare siddet i en ministerbil med chauffør og livvagt til at passe på sig, var det jo aldrig sket ... ;(

morten rosendahl larsen, Randi Christiansen, Jørn Andersen, kjeld jensen, David Zennaro, Helle Walther, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, John S. Hansen, Trond Meiring og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Er han imod fri hash?

morten rosendahl larsen, Randi Christiansen, Jørn Andersen, Torben K L Jensen, Karsten Lundsby, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen, Thomas Olsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Netop en person, der er med til at vedtage landets love, der er da ingen undskyldning for at køre i påvirket tilstand.
Og så kan man jo stille sig selv et par spørgsmål. Er det den måde, politikere klarer ræset på. Og nej, man skal jo ikke skære alle over en kam - eller skal man. Det er vel det, der sker, når vi mere "almindelige" laver fejl. Så er der hurtigt kø ved håndvasken for at få mere kontrol, højere straffe...fortsæt selv opremsningen.

Randi Christiansen, Jørn Andersen, kjeld jensen og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Mogens Nielsen

Det er jo før bevist at der er kokainrester på Christiansborgs toiletter som på ethvert provinsdisko så det undrer mig ikke. Måske det er på tide at der bliver testet tilfældigt!

morten rosendahl larsen, Randi Christiansen, Jørn Andersen, kjeld jensen, David Zennaro, Karsten Lundsby, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller og Jakob Silberbrandt anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Han er helt sikkert færdig dansk politik. At holde hånden over påvirkede beslutningstagere duer ikke. Er det almindeligt eller bare et enkelt råddent æble?

Jørn Andersen, kjeld jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Det her er jo parallelsamfund i fuldt flor. Det nytter ganske enkelt ikke noget, at man oplever, at der er dele af Danmark, hvor man slet ikke respekterer de almindelige spilleregler.

Vi kan ikke lade stå til, mens den danske stat undergraves af kriminelle elementer i selve hjertet af vores skønne land.

Vi må indføre stikprøvekontrol af alle politikere ikke kun på Christiansborg men overalt, hvor de færdes. Mange af dem er stoffri og velmenende i deres virke, men der er også mange, der ser sig for gode til fællesskabets regler.

Test af blodprøver for ulovlige substanser, tilfældig gennemsøgning af bolig og kontor, tjek af tasker, poser og person ved indgang til arbejdspladsen er det mindste vi kan gøre for at komme denne uacceptable udvikling til livs.

Vi kan ikke tillade dette parallelsamfund at blomstre. Det ender med, at de har overtaget samfundet totalt, og vi intet kan stille op.

.. Eller også er det bare en enkeltperson (eller mindre gruppe - i andre tilfælde), der har lavet noget idiotisk.

Randi Christiansen, kjeld jensen, David Zennaro, Lise Lotte Rahbek, John S. Hansen, Marie Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Lad den der er ren kaste den første sten. JES har dummet sig og taget konsekvensen, han er straffet, og kommet videre, nu får han en tur i vridemaskinen i medierne og på facebook m.m. Og lad så ham og os komme videre. Hans Engell ramte en betonklods, gik ud af politik, og kom videre. Løkke kører aldrig bil selv, har altid chauffør på, hvorfor mon ?? Han sidder fortsat som statsminister trods utallige sager, hvor han dummede sig. Senest i går blev det oplyst at kvotekongerne, da kun betalte til Løkkefonden, fordi de på den måde fik Løkke til Thyborøn og i tale.og sådan kan man blive ved. Udtalt af formanden for indsamlergruppen en Tue ??
Vil vi et ordentligt samfund, må vi starte med os selv.

Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Erik Karlsen, Carsten Munk, Randi Overgård og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Tankevækkende, at det ikke har fået konsekvenser for hans ansættelse som direktør på en uddannelsesinstitution - som Venstremand har han nok haft en høj status blandt de studerende i forvejen........og nu med kokain i blodet.........forbilledligt!

Randi Christiansen, Jørn Andersen, Marie Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Dette får mig til at tænke på dengang, Jacob Buksti var trafikminister og var meget imod forslaget om at forhøje hastighedsgrænsen på motorvejene fra 110 km/h. Og så blev han en dag snuppet i politiets fotofælde, hvor han kørte 170 km/h.
Forarget over det? Nej, bare ufatteligt morsomt (så længe der ikke skete noget).

Karsten Lundsby, Randi Christiansen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Man må trods alt glæde sig over, at denne kriminelle Venstremand ikke fik invalideret eller dræbt nogle med sin udåd!
Der er jo ikke bare tale om en færdselslovsovetrædelse her. Kokain! Er socialt acceptabelt i de finere dele af Nordsjællands politikreds!

@Erik K.
Jeg blev forarget over Buksti! Synes at de borgerlige (også de borgerlige som kalder sig for socialdemokrater) fylder godt i disse sager. Vi har lige haft justitsministerens ægtfælle ude på vejene i alkoholpåvirket tilstand!

Karsten Lundsby, Randi Christiansen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Det er nemt at kyle med sten, når man glemmer at de fleste af os selv bor i et krystalpalads. Især når det er en, man er uenig med.

ulrik mortensen, Randi Christiansen, Erik Karlsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Han JES har også mistet sit job og Venstre holder ham ud i strakt arm, ham, som tog kuglerne mange gange. for Løkkes eskapader. Han må op på hesten igen. Han har kvajet sig, måske skal han bruge sine talenter, de retoriske til at blive konsultent, og tage ud på skoler og ungdomsklubber og fortælle , hvad stofmisbrug og alkohol i store mængder kan skade.
Egentlig er det drøn unfair, at Løkke gr. DF magtliderlighed, fredes gang på gang, trods sager som tangerer korruption. vildledning, usandheder m.m.m.

Det fortæller lidt om partiet Venstres top politikere.

Karsten Lundsby, Randi Christiansen, Jørn Andersen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

At manden har taget sig en stribe til næsen er ham vel undt. Det er så dumt af ham at køre bil imens, da kokain påvirker dømmekraften. Men han blev busted, og de tog kørekortet, så retssystemet fungerer som forventet

Det politisk relevante i denne sammenhæng er efter min ringe mening, om han nu springer ud som fortaler for fri rusmidler. Hvis ikke er han en hykler og en hængerøv.

Jonathan Smith, Karsten Lundsby, ulrik mortensen, Palle Jensen, Randi Christiansen, Toke Andersen og Morten Balling anbefalede denne kommentar

Det kan ikke undre en,at det er en venstre politiker der igen træder ud som en der ikke kan styre sin magt og ego,det ligger i venstres DNA,de har ingen jordforbindelse,og ingen interesse for det danske samfund
Der er utallige eksempler på det eks:
Kvotekonger,fadbamser,rejser på 1.klasse.underbukser,gratis bil,sko til 2 tusinde,gratis ferie ophold,urigtige oplysninger uddannelse (Lunde)

Tilbage holde oplysninger fra ministerier (fiskeri,miljø,landbrug)
Ja man kun blive ved og ved og ved

Anders Sørensen

Der bør dopingtestes på Christiansborg, det er åbenlyst. Politik er en sportsgren som alle andre, og hvis du snyder dig til fordele på talerstolen, eksempelvis ved at tage kokain eller epo, så bør det have konsekvenser.

Man skal tage sine vitaminer under ordnede forhold og helst undgå at køre påvirket, det burde give sig selv - men tre års frakendelse af kørekortet plus en betydelig bøde, uden at være ansvarlig for en ulykke eller have kørt vanvidskørsel der bragte andre i fare, er i sig selv det rene og skære vanvid.
Det kan umuligt forvares!

Hver evig eneste dag(men dog mest i weekenden) bliver der sniffet, bombet og røget helt ufatteligt mange stoffer og rusmidler i Danmark, af helt almindelige fornuftige pligtopfyldende skattebetalende, politisk eller socialt aktive, sportsdyrkende, lystfiskende, musikspillende borgere, forældre og bedsteforældre, der står op og kører på arbejde dagen eller mandagen efter, uden videre sociale, fysiologiske eller økonomiske problemer.
Alligevel skal vi igen og igen være vidne til dette absurde hykleri, hvor vi altså skal lade som om lidt snus-tobak eller vitaminer, udgør en forfærdlig risiko i trafikken eller for samfundet eller hvad man nu forestiller sig.
Det er på høje tid at vi dropper denne naive, infantile og virkelighedsfjerne moraliseren.

Peter Sterling

Der er en meget tynd linje som adskiller en politikker og en kriminel. Der er personlighedstræk hos narkomanen, som villighed til at tage store risiko, samt gambling med andre menneskers liv. Christiansborg er et politisk økosystem som vender sig imod samfundets fattigste, og politikerne lever i en konstant nedskæringsrus, men det er et forudset resultat af den politik som dominerer hele det økonomiske system. Politikerne bliver ved med at trykke på nedskærings-knappen overfor de fattige i samfundet, til de dør, dette er den ultimative grådighed.

Narkomaner vil sælge deres egne forældre, ligesom politikerne stjæler alle pengene fra de fattige. 60.000 børn er nu dømt til fattigdom af politikerne. Samtidigt med at udgifterne til ledelse og administration i staten er eksploderet, lever overklassen hensynsløst på første klasse.

Der er en umættelig grådighed, som er umiskendelig forbundet til alle de andre problemer i samfundet, og hvis vi ikke anerkender dette, og gør noget ved dette, så sætter vi bogstaveligt nationen i fare. Bedst ser vi det på klimaområdet. Den nuværende regering har ikke tænkt sig at reducere CO2 udslippet hvert årti, som Paris-aftalen kræver, for at vi fortsat kan leve på denne planet.

Vi skal have oprettet centre for afvænning af Grådigheds Narkomaner. De fleste ved slet ikke hvor stort problemet i virkeligt er. Hvis man gennemgår de enkelte politikeres økonomi, ser man deres personlige formue øges betydeligt hvert år. Vi har den rigeste regering som erhvervslivet kan købe for penge. Hver gang en politiker kan tilskrive sin bankbog en million, er der endnu en minoritet som har fået mindre at leve for.

Der er sket en normalisering af korruptionen. Efterhånden tror de fleste, at det er normalt at erhvervslivet betaler politikerne for at få gennemført netop deres politiske ønsker, f.eks. afskaffelsen af arveafgiften, eller sagen omkring kvotekongerne. Selv de liberale journalister i DR, som stemmer på Venstre, kæmper for at få sagen til at dreje sig om et lille beløb på 10-12.000 kroner til Statsministeren, løgn og propaganda hver dag direkte på prime time.

Der er ingen ende på politikernes grådigheden. Jo mere de får, jo mere vil de have. Grådige mennesker er simpelthen mere modtagelige for at tage chancer, de kræver så meget som muligt, og beriger sig selv på bekostning af alle andre.

Kim Houmøller, Henrik Leffers, Toke Andersen, Karsten Lundsby, John S. Hansen, morten rosendahl larsen, Palle Jensen, Ebbe Overbye og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar