Donald Trump vil senest i maj mødes med Nordkorea

Donald Trump vil mødes med Kim Jong-un senest ved udgangen af maj, siger sydkoreansk udsending fra Washington
9. marts 2018 kl. 00:40Opdateret 9. marts 2018 kl. 07:31

USA's præsident, Donald Trump, vil mødes med lederen af det nordkoreanske regime, Kim Jong-un, senest ved udgangen af maj.

Det siger Chung Eui-young, der leder en sydkoreansk delegation af embedsmænd, der er på besøg i Det Hvide Hus, torsdag aften amerikansk tid.

Chung Eui-yong, der er Sydkoreas nationale sikkerhedsrådgiver, siger, at Donald Trump "vil mødes med Kim Jong-un i forsøget på at etablere en atomfri koreansk halvø".

Donald Trump bekræfter, at han har accepteret en invitation om at mødes med lederen af det nordkoreanske regime. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det præcise tidspunkt og sted for mødet vil blive afgjort på et senere tidspunkt. Det fremgår af en meddelelse fra Det Hvide Hus.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, havde forinden gennem sydkoreanske embedsmænd overdraget USA's præsident, Donald Trump, et personligt brev med en invitation til et møde mellem de to ledere.

Det oplyser diplomatiske kilder ifølge tv-stationerne CNN og Fox.

Chung Eui-yong kunne fra Det Hvide Hus fortælle, at han har talt med den nordkoreanske leder.

Kim Jong-un har ifølge Chung Eui-young lovet, at han vil stoppe landets atomprøvesprængninger og missiltest.

- Kim har lovet, at Nordkorea vil afholde sig fra yderligere atomprøvesprængninger og missiltest, siger han.

Meldingerne er en sand diplomatisk kovending i det ellers anstrengte forhold mellem Nordkorea på den ene side og USA og dets allierede på den anden.

Gennem hele 2017 har Nordkorea gentagne gange trodset det internationale samfund og FN-resolutioner og gennemført atomprøvesprængninger og forsøg med langtrækkende raketter.

USA's præsident, Donald Trump, har valgt en hård linje over for Nordkorea og har truet med krig. USA er Sydkoreas nærmeste allierede og værn mod Nordkorea.

Også Nordkoreas leder har gentagne gange truet med krig.

I forbindelse med de vinterolympiske lege i sidste måned i Sydkorea opstod der en åbning og opblødning i forholdet mellem de to koreanske stater.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Maria Francisca Torrezão
Maria Francisca Torrezão anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

USA er endelig blevet trukket til forhandlingsbordet efter at landets svækkede position vis a vis Nordkorea blev synlig for alle, da de løb tør for bomber i Syrien....

Henrik L Nielsen

Jeg er ikke sikker på, hvad det er vi skal forvente af det her udspil.
Jeg tror ikke på det reelt handler om afrustning af Nordkorea og optøning mellem dem og USA.
Kim så hvad der skete med andre, der gav deres våben op. I stedet kan han nu sige derhjemme, se - vi udvikler a-våben og så kommer Trump løbende med halen mellem benene.
Hans udsagn inden mødet om, hvad han er villig til, kan han altid løbe fra når propaganda sejeren er i hus.
Han kan ikke acceptere hverken afrustning eller at leve med amerikanske øvelser i syd, ligesom han åbenbart har åbnet op for med denne invitation. Hele hans propaganda maskine vil jo blive afsløret som tomme tønder, hvis han gør. Og han kan ikke styre hæren, hvis han viser svaghed nu eller opgiver sit atomprogram.

"en atomfri koreansk halvø"

Som kemiker bliver jeg nødt til at indvende, at det bliver abnormt svært.... ;-)

Jens Thaarup Nyberg

Henrik L Nielsen; - 09:27
Well, hvis der kan blive tale om en tilnærmelse mellem Nord og Sydkorea med nedrustning på den Koreanske halvø, så vil også Kinas interesser være varetaget. Men det forudsætter rigtignok at Usa træder lidt tilbage.