Telegram

Skattevæsnet får lov at kigge med i rengøringsapps

Platforme, der tilbyder tjenester som rengøring og børnepasning, skal aflevere informationer til skattevæsnet.
Skat får nu lov til at se oplysninger om arbejde bestilt på en app eller hjemmeside.

Skat får nu lov til at se oplysninger om arbejde bestilt på en app eller hjemmeside.

RITZAU SCANPIX

Telegram
1. marts 2018 kl. 04:01

Hidtil har det været hemmeligt for skat, hvad personer tjener på eksempelvis at udføre rengøring ved bestilling gennem en app på telefonen. Det bliver det ikke længere.

Skat har fået lov at kræve information fra fem såkaldte tjenesteplatforme.

En tjenesteplatform kan være en app på telefonen eller en hjemmeside, hvor man logger ind for at bestille og sælge eksempelvis en rengøring eller børnepasning for et beløb.

Hidtil har Skat ikke haft lov til at indkræve oplysninger af platformene, men det laver en kendelse om på.

Tilladelsen kommer fra Skatterådet, der dog ikke tillader, at det oplyses hvilke fem udbydere, kendelsen dækker over.

Oplysningerne stammer fra 2017 udelukkende. Skat får oplysninger om, hvem der har tjent hvor meget gennem de forskellige tjenesteplatforme. Det anslås at dreje sig om informationer på 10.000 personer.

- Vi vil jo helst, at borgerne selv indberetter deres indtægter – det er nemmest for alle, siger Søren Buus, der er underdirektør i Skat.

- Med de nye oplysninger får vi mulighed for at kontrollere de personer, der ikke får det gjort.

Derudover skal platformene oplyse, hvilket gebyr de har trukket på hvert salg, samt hvor mange gange en bruger har fået modtaget penge.

Personerne identificeres ved cpr- og eventuelt cvr-nummer.

I Skats pressemeddelelse fremhæves børnepasning, rengøring og "en ekstra hånd i haven" som ydelser, der nu skal kontrolleres.

Hos virksomheden Happy Helper regner medstifter og administrerende direktør Dennis Forchhammer med, at Happy Helper er en af de fem virksomheder, som skal videregive oplysninger til Skat.

Happy Helper har en platform, hvor mere end 2500 brugere udbyder rengøringshjælp. Og Dennis Forchhammer er positiv over, at Skat nu kan se med i udbydernes skatteregnskab.

- Vi er åbne over for det og har fra start været i dialog med skat om skattebetaling. Vi regner også med, at den dialog, vi har haft med Skat, gør, at vi er en af de virksomheder, der bliver udtaget, siger han.

Happy Helper har ikke selv kunnet videregive oplysningerne, siger han.

- Der har manglet en bro mellem Skat og os, hvor vi har kunnet sende oplysninger, og det har vi været i dialog med Skat om. Men det kommer der først en løsning på i 2019, har vi hørt, siger han.

En rapport udarbejdet af Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) i september sidste år anslår, at omkring 40.000 personer har tjent penge på en arbejdsplatform.

/ritzau/

Opdateret 1. marts 2018 kl. 13:00