Thulesen Dahl: Arbejdsgiverne må tilgodese lærerne

Lærerne blev "kørt fuldstændig over" ved lærerlockouten i 2013, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).
8. marts 2018 kl. 15:34Opdateret 8. marts 2018 kl. 17:11

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer de offentlige arbejdsgivere til at komme lønmodtagerne i møde under de igangværende forhandlinger i Forligsinstitutionen om nye overenskomster på det offentlige område.

- Der er en bodsgang at gå i forhold til lærerne, der blev kørt fuldstændig over ved sidste konflikt, siger lederen af regeringens støtteparti til TV2 på Kommunernes Landsforenings topmøde i Aalborg.

De statslige, regionale og kommunale arbejdsgivere varslede onsdag en omfattende lockout fra 10. april, hvis der ikke nås en aftale med fagforeningerne inden.

Det betyder, at de ansatte vil blive udelukket fra deres arbejdsplads - uden løn.

Kristian Thulesen Dahl mener, at det kan være "nøglen til at undgå en storkonflikt", hvis arbejdsgiverne tilgodeser lærerne i en ny overenskomstaftale.

- Det handler om at få repareret nogle skader, der blev pådraget under sidste lockout, siger partiformanden.

Den varslede lockout er de offentlige arbejdsgiveres reaktion på, at fagforeningerne har truet med en strejke, der kan træde i kraft fra 4. april.

Parterne prøver at nå til enighed om nye overenskomster, der skal erstatte de nuværende, som udløber 31. marts. Men forhandlingerne er brudt sammen.

Det er nu op til Forligsinstitutionen at forsøge at mægle mellem de to parter og afværge strejke og lockout.

/ritzau/

Modtag Informations dækning af OK18 på mail.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rent hykleri fra dette hykleriske populistpartis side.

Dansk Folkeparti og dets formand Kristian Thulesen havde i hvert fald ikke den omsorg for lærerne, da Mette Frederiksen lavede sin lov 409, der svinebandt lærerene til de vilkår, som arbejdsgiverne dikterede.

Nu ser offentlighedens sympati ud til at være på lærernes side, og så ønsker populistpartiet at sole sig i dette.

Benny Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Erik Karlsen, Peter Tagesen, Tue Romanow, Hans Larsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Kristian Thulesen Dahl. Tak for det. Det glæder vi os til at se, når der kommer et regeringsindgreb. Så må konsekvensen være, at DF sikrer, at Lærerne får deres arbejdsforhold skrevet ind i en Overenskomst aftale med et indhold, som passer til Lærerforeningens Overenskomst krav.

Tak for det KristianThulesen Dahl DF. I har 21,1% af stemmerne og 37 mandater i Folketinget. Sagen er helt enkel gør Jeres indflydelse gældende. Der kan ikke vedtages et Regeringsindgreb af VLAK Marionet Teateret udenom His Masters Voice DF.

Hvis det ikke sker, så kan vi tænke vores om troværdighedens i DF´s politik ? og oveni så kan vi tænke vores om Kristian Thulesen Dahls personlige troværdighed ?.

Vælgerne må huske disse udtalelser i år 2019, når de skal sætte et kryds ved det kommende Folketingsvalg.

Nej det lyder jo en smule mystisk ud fra hvad de ellers står for, men lidt fedteri skader ikke, og vi kan så lade tvivlen komme ham til gode for reelt set har han ret den kære Thuesen.

Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jeg synes det peger i retning af nye toner efter Pia Kjærsgaard exit som formand.
Husk også på at DF var med til at skyde regeringens forslag om senere pension i sænk.

Det virker som om at budbringeren skal skydes, udelukkende på grundlag af hvor han kommer fra.

"Timeo Danaos et dona ferentes" (Frygt grækerne også når de bringer gaver)

Og Ja; Der foregår altid et politisk spil. så selvfølgelig skal alt ikke spises råt. Men skal man altid pr.automatik forkaste ?

Thulesen Dahls iagttagelse af den måde, lærerne blev behandlet på, er ganske korrekt. I nogle medier tager forskellige politikere afstand fra Thulesens "indblanding",, og hævder, at man ikke skal ytre sig mens parterne forhandler. Men det er helt forkert at se Thulesens udtalelser som en indblanding i uafhængige parters konflikt, for den ene part - stat og kommuner - er i realiteten repræsenteret af regeringen, med V-politikere som Løhde og Lohse som talspersoner. Hele forhandlingsforløbet er derfor politisk styret på arbejdsgiverside, og så er der kun al mulig grund til at anerkende, at en respekteret politiker som K. Thulesen Dahl udtrykker sin vurdering at konflikten. Det vil i den grad være urimeligt, hvis V får lov at tryne arbejdstagersiden på samme måde som det skete, da lærerne blev tromlet ned. Samtidig tør man vel tolke Thulesens udtalelse sådan, at regeringen ikke nødvendigvis får let spil på samme måde som sidste gang. Der er al mulig grund til at anerkende Thulesens utraditionelle udtalelse, som er en god støtte for den svage part i konflikten.

Jeg er sikker på, at T.D. i virkeligheden tænker på dygtige lærere, ikke alle lærere, vel?. Kun de, der performer i alle klasser, de kommer i, kun på gode skoler , ikke, lærere uden sygefravær, uden forældreklager og med de bedste udsagn hele vejen rundt. Ikke for gamle, ikke for unge, ikke for midt i mellem udbrændte? Nogle virkelige performere, uden plet af snavs. Ren Laudrup. Ikke alle vi andre?

Der skal ikke herske nogen tvivl om at DF i den grad ikke passer mit menneskesyn, men om dette syn er rigtigt ved ingen udover at det er mit eget ansvar at argumentere for den eller ændre det. Men lige denne sag er så vigtigt at hvis der overhovedet kan pilles ves systemets tromlen lige nu er det vigtigere end at vende ryggen til dem man ikke kan li.

Det er interessant, at hovedparten af de foranstående indlæg er kemisk renset for enhver form for analyse, men alene indeholder en markering af skribentens egen forudfattede opfattelse. Det er lidt synd for debatten. Læg i øvrigt mærke til, at på KL's møde udtalte politikere fra flere partier sig til støtte for lærerne, - var det også spin? I et forenklet verdensbillede kan man måske være tilfreds med at konstatere, at alt er spin, - men det er ikke en analysemetode, man selv eller ens læsere bliver det mindste klogere af.
Det ville være mere interessant med nogle kommentarer ed lidt mere reelt indhold. Det er måske en meget stor konflikt, der er lagt op til. Stå Gert Romme, Peter Tagesen og Torben Jensen virkelig så enøjet på Løkke Rasmussens side, at de vil afvise enhver indsigelse fra de faglige organisationer eller fra andre politikere.....som rent spin? Hvis det er tilfældet, lad os så se nogle argumenter.

Carsten Hansen

Uanset om man kan lide Thulesen-Dahl eller ej så stod det klart, at i samme øjeblik hans udtalelser blev offentliggjort, så vil der ikke komme et regeringsindgreb der tromler de offentlige ansatte.