Lego-families pengetank vokser trods faldende Lego-omsætning

Lego-familiens holdingselskab Kirkbi fik overskud på 12,7 milliarder kroner i 2017. Investeringsafkast steg.
5. april 2018 kl. 09:42Opdateret 5. april 2018 kl. 12:40

Lego-familiens pengetank voksede i 2017, selv om året bød på faldende omsætning i legetøjsgiganten.

Kirkbi Koncernens resultat efter skat landede på 12,7 milliarder kroner i 2017 mod 13,3 milliarder i 2016, oplyser Kirkbi.

Resultatet kommer på baggrund af faldende resultater i Lego, men samtidig voksende indtjening fra en række andre investeringer i Kirkbi, der er ejet af familien Kirk Kristiansen.

- Resultatet er en lille smule lavere end i 2016, men vi anser det for tilfredsstillende, siger administrerende direktør i Kirkbi Søren Thorup Sørensen.

- Det faldt, fordi Lego Koncernen havde lavere omsætning end året før og dermed også lavere resultat. Omvendt er det fortsat på et meget højt niveau. Og samtidig voksede afkastet fra vores investeringsaktiviteter fra tre milliarder i 2016 til fire milliarder i 2017.

Kirkbi sidder på 75 procent af aktierne i Lego Group, hvorfra langt den største del af indtjeningen kommer. Men familieselskabet ejer samtidig aktier i selskaber som ISS, Nilfisk og Falck.

- Over årene har Kirkbi samlet en betydelig investeringsportefølje. Ejerfamilien føler stærkt for, at de penge skal komme ud og arbejde i økonomien igen på en god måde, siger Søren Thorup Sørensen.

Kirkbi er også aktionær i Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker i hele parken, herunder Legoland-parkerne. Kirkbi ejer knap 30 procent af Merlin.

Mens resultatet i Lego faldt fra 9,4 milliarder kroner i 2016 til 7,8 milliarder kroner, så voksede bundlinjen i Merlin - godt hjulpet på vej af flere besøgende i Legoland rundt om i verden.

Resultat efter skat i Merlin steg seks procent til 209 millioner pund. Det svarer til knap 1,8 milliarder kroner.

Samtidig ejer Kirkbi en række ejendomme i København, London, München og Schweiz.

Egenkapitalen i Kirkbi var 76,3 milliarder kroner ved udgangen af 2017 mod 66,4 milliarder kroner i 2016.

Lego - en sammentrækning af ordene Leg Godt - blev grundlagt af Ole Kirk Kristiansen i 1932.

I dag ejes Lego og alle varemærkerne af grundlæggerens ene barnebarn, Kjeld Kirk Kristiansen, og hans familie, gennem Kirkbi.

25 procent af Lego har familien lagt over i en almennyttige fond - Lego Fonden.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu