Syriens regime går til angreb på oprørslomme syd for hovedstad

Styrker loyale over for den syriske præsident er gået til angreb på en lomme af oprører syd for hovedstaden.
17. april 2018 kl. 10:44Opdateret 17. april 2018 kl. 11:11

Styrker, der er loyale over for det syriske regime, er gået til angreb på en lomme af oprørsstyrker syd for landets hovedstad, Damaskus.

Det oplyser en hærleder til Reuters.

Tirsdag begyndte et bombardement af lommen omkring Yarmouk-lejren. Bombardementet er ifølge den unavngivne hærleder et led i forberedelserne til et angreb på oprørsstyrkerne i området.

Ifølge hærlederen vil angrebet fokusere på Islamisk Stats og al-Nusras styrker. Al-Nusra er kendt som en gren af al-Qaeda.

Yarmouk-lejren er et område i Damaskus, der er befolket af palæstinensere. Lejren er hovedsageligt under Islamisk Stats kontrol. FN har tidligere på måneden indledt en undersøgelse af, hvordan man kan støtte befolkningen i lejren.

Før den syriske borgerkrig brød ud i 2011, boede der en halv million i lejren.

Området er meget mindre end den lomme i det østlige Ghouta, som den syriske regering seneste har erobret med russisk støtte.

I den forbindelse bombarderede styret byen Douma i et angreb, hvor styret er anklaget for at bruge kemiske våben.

I en anden lomme omkring Damaskus, Beit Sahm, er regimet nået til enighed med oprørsstyrker, der får lov at blive evakueret til Idlib-regionen i den nordlige del af landet, mod at styret genvinder kontrollen med området.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu