Nordkorea nægter fortsat at forhandle med Sydkorea

Nordkoreas forhandler kritiserer, at Sydkorea forhandler med skiderikker, og ikke løser sag om militærøvelse.
17. maj 2018 kl. 14:35

Nordkorea siger, at det ikke vil sætte sig til bordet og forhandle med Sydkorea, medmindre de emner, der tidligere på ugen førte til aflysningen af et møde på højt plan mellem parterne, finder en løsning.

Det citerer Nordkoreas nyhedsbureau, KCNA, Ri Son-gwon for at sige. Han er regimets særlige Korea-forhandler.

Han nævner den årlige militærøvelse, som Sydkorea og USA gennemfører, som en anstødssten.

Han kritiserer samtidig Sydkoreas parlament for at forhandle med "skiderikker".

Ri sætter dog ikke navn på, hvem han taler om.

/ritzau/Reuters

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den lunefulde og totalt ustabile Donald John Trump løfter sig i egen anseelse ved at have nogle fjendebilleder, som han påstår, han kan klare. Sådan er det med denne konflikt, sådan er det også med handelspolitikken, og sådan er det også med Persien-aftalen.

Jeg har helt fra start haft fornemmelsen af, at Donald John Trump slet ikke ønskede nogen aftale med Nordkorea.. Og denne militærøvelse, som Sydkorea har forsøgt at komme ud af, og som i bund og grund kun handler om at øve sig i at angribe og besætte Nordkorea. Dette er jo ikke ligefrem tillidsskabende, og det viser med al tydelighed, at han slet ikke ønsker en nedrustningsaftale.

Desværre har Sverige, Sveriges udenrigsminister og statsminister samt fredsforskningsinstituttet, SIPRI, i det skjulte brugt enorme kræfter for at tilvejebringe mulighederne for en nedrustningsaftale. Og desværre tyder det hele på, at alt er forgæves, så længe USA har en præsident, der tilsyneladende har enorme psykiske komplekser.

Lad os derfor håbe på, at EU står urokkeligt fast overfor USA omkring frihandel og Persien-aftalen. Og lader USA selv isolere sig. For som det er nu, at USA tillader sig at straffe EU-virksomheder, der har investeret i Persien, eller handler med Persien, er dette eneste reelle mulighed.