OVERBLIK: Her er Løkkes seneste ministerrokade

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var tvunget til ministerrokade, efter at to ministre sagde stop tirsdag.
2. maj 2018 kl. 12:42Opdateret 2. maj 2018 kl. 13:24

Venstre-politikerne Søren Pind, Esben Lunde Larsen og Karen Ellemann er ikke længere en del af regeringen efter onsdagens ministerrokade.

Her er et overblik:

* Uddannelses- og forskningsminister:

Søren Pind meddelte tirsdag, at han forlader dansk politik med øjeblikkelig virkning.

Han erstattes af erhvervsmanden Tommy Ahlers, der blandt andet er kendt fra iværksætterprogrammet "Løvens Hule" på DR1. Ahlers er ikke medlem af Folketinget, men stiller op for Venstre ved næste valg.

* Miljø- og fødevareminister:

Esben Lunde Larsen meddelte tirsdag, at han træder tilbage som minister. Han fortsætter i Folketinget frem til næste valg. Derefter siger han farvel til Christiansborg.

Han erstattes af Jakob Ellemann-Jensen. Han har hidtil været Venstres politiske ordfører.

* Minister for fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling:

Karen Ellemann er ikke længere minister på områderne. Den post overtages af partifællen Eva Kjer Hansen, som allerede har ministererfaring.

* Det betyder ministerrokaden for Venstres folketingsgruppe:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen håber, at Karen Ellemann udpeges som ny gruppeformand af Venstres folketingsgruppe. Sker det, bliver hun den første kvinde til det hverv.

Den nuværende gruppeformand, Søren Gade, stiller op til Europa-Parlamentet næste år, og han har allerede meddelt, at han ville stoppe som gruppeformand senest i august.

Venstre skal have ny politisk ordfører, efter at Jakob Ellemann-Jensen er blev udpeget som minister.

Torsdag sætter Venstre navne på de to poster, bekræfter Søren Gade.

* Regeringens økonomiudvalg:

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er ikke længere en del af regeringens økonomiudvalg. Han erstattes i udvalget af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Dermed består udvalget af finansminister Kristian Jensen (V), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og altså Troels Lund Poulsen.

Sammen med koordinationsudvalget er økonomiudvalget et af regeringens to magtfulde udvalg, hvor en række topministre koordinerer regeringens politik.

Økonomiudvalget fastlægger blandt andet mange af de økonomiske rammer, som de øvrige fagministerier kan agere inden for.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu