Sass Larsens hashforslag ændrer ikke Socialdemokratiets politik

Hash skal ikke legaliseres, mener Socialdemokratiet, men diskussionen om legalisering hilses velkommen.
16. maj 2018 kl. 11:17Opdateret 16. maj 2018 kl. 12:30

Det ændrer ikke på Socialdemokratiets politik på området, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i en ny debatbog foreslår at afkriminalisere hash og hårde stoffer.

Partiet går stadig ikke ind for legalisering, skriver Dan Jørgensen, der er næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, i en sms til Ritzau.

- Diskussionen om hash og stoffer er fyldt med dilemmaer. Og netop derfor er det forfriskende, at der kommer et grundigt og tankevækkende bidrag.

- Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer, skriver Jørgensen.

Sass Larsen foreslår ifølge Information at afkriminalisere hash og brugen af hårde stoffer i bogen "Exodus - vejen frem for centrum-venstre".

Han mener, at hashsalget skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes. Det vil frigive midler fra politiindsatsen, der så kan bruges på oplysning og behandling.

Forslaget om legalisering vinder dog ikke opbakning hos Socialdemokratiet, men Dan Jørgensen mener, at forslaget rejser en vigtig debat.

- Henrik Sass Larsen rejser i sin nye bog en række vigtige debatter. Og han har jo fat i en central pointe: Vi står med et alvorligt samfundsproblem, der ikke er løst. Tværtimod, skriver Jørgensen.

- Vi hilser i den grad diskussionen velkommen, både i offentligheden og partiet. Hash og stoffer er et stort og dilemmafyldt samfundsproblem. Det skal diskuteres.

Københavns Kommune anmodede under den seneste socialdemokratiske regering om at give hashen fri. Den anmodning blev dog afvist.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

"Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer, skriver Jørgensen."

Nej, de har fanme ikke opfundet den dybe tallerken, de lyse hoveder glimrer ved deres fravær i det parti. Er det forlovelsen med df, som strammer?

Peder Bahne

Spørgsmålet er ikke, om vi skal afkriminalisere, men hvor længe vi skal vente. Jeg har været kriminel i 50 år nu, hvor man oven i købet opererer med begrebet nultolerance. Et meget sigende udtryk for, hvor langt vores lovgivning har forvildet sig ud i hampen.

I wonder why