Telegram

Astralis vinder millionpræmie og stor turnering i London

Det danske esportshold Astralis var overlegne i ECS Season 5 i London. Finale blev vundet efter to baner.
Telegram
11. juni 2018 kl. 04:06

Det danske esportshold Astralis har søndag vundet endnu en stor turnering. I London besejrede de fem danske spillere i finalen ved ECS Season 5 modstanderne fra Team Liquid med 2-0.

Førstepladsen belønnes med 250.000 dollar eller næsten 1,6 millioner kroner til Astralis, der samtidig cementerer sin position som nummer et på verdensranglisten.

Astralis var overlegne i store dele af finalen, som blev afgjort efter to maps eller baner.

Holdene startede med spille banen Mirage, som Team Liquid havde valgt. Astralis lagde stærkt ud ved at bringe sig foran 9-0, før modstanderne hev en runde hjem.

Herfra gik det ned ad bakke for Astralis, hvilket Liquid ikke var sen til at udnytte.

Verdensranglistens nummer fem kom helt op på 15-14, men i duellen om at vinde banen, eller om den skulle gå i overtid, viste Astralis overskud.

Nicolai "Device" Reedtz var helt kølig i sin direkte duel med Nick "Nitr0" Cannella, og derfor vandt Astralis første bane med 16-14.

Derefter skulle holdene spille Dust2, som Astralis havde valgt.

Men denne gang var det Astralis, der kom skidt fra start. De vandt pistolrunden men tabte en del runder efterfølgende, da Team Liquid lagde bedst ud og førte 10-5 ved sidebyttet.

Så tog Astralis dog fat ved at vinde de første fem runder og udligne til 10-10.

De danske verdensettere fortsatte de gode takter og vandt efterfølgende syv runder. Astralis endte med sejren på 16-11 og vandt dermed begge baner og den samlede sejr.

Team Liquid blev nummer to i turneringen og måtte nøjes med det halve i præmiepenge.

Holdet FaZe, som danske Finn "karrigan" Andersen spiller for, blev nummer 3-4. Holdet er rangeret som nummer to i verden og kunne gå hjem med knap en halv million kroner.

/ritzau/

Opdateret 11. juni 2018 kl. 10:08