Brian Mikkelsen bliver direktør for Dansk Erhverv

Erhvervsministeren stopper, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til dronningen torsdag.
20. juni 2018 kl. 16:05Opdateret 20. juni 2018 kl. 16:45

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen.

Brian Mikkelsen udtræder derfor af regeringen, oplyser Statsministeriet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til dronningen torsdag, oplyses det.

Her vil han "justere regeringens sammensætning", lyder det.

- Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer, udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

- Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer.

Brian Mikkelsen har siddet i Folketinget siden 1994. Han har været erhvervsminister, siden Konservative trådte ind i regeringen i 2016.

Men han var også minister i VK-regeringens tid, hvor han var først var kulturminister, så justitsminister og siden økonomi- og erhvervsminister.

- Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian, udtaler Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse:

- Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet.

Dansk Erhvervs hidtidige direktør, Jens Klarskov, fratræder "efter gensidig aftale", fremgår det af en pressemeddelelse fra organisationen.

Dansk Erhvervs formand, Jens Mathiesen, forklarer, at tiden er inde til at lade nye kræfter træde til.

- Derfor er det en stor glæde, at Brian Mikkelsen har takket ja til posten som Dansk Erhvervs nye administrerende direktør og til at stå i spidsen for den fortsatte markante udvikling af Dansk Erhverv, udtaler Mathiesen.

- Han er den bedst tænkelige person til at stå i spidsen for Dansk Erhverv fremadrettet, mener formanden.

De Konservative ministre udtrådte af Folketinget og indkaldte suppleanter, da regeringen blev udvidet i 2016. Brian Mikkelsens suppleant sidder derfor allerede i Folketinget. Det er sundhedsordfører Brigitte Jerkel.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mette Poulsen

Toppolitiker nu som lobbyist. Ja, ja.

Hanne Ribens, morten rosendahl larsen, Flemming Berger, Lau Dam Mortensen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Wow. Er der nogen som fremover tør påstå, at landets politik er uafhængig af erhvervsinteresser?

David Zennaro, Hanne Ribens, morten rosendahl larsen, Hans Bruun Jensen, Flemming Berger, Vibeke Hansen, Hans Larsen, Lau Dam Mortensen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Kim Houmøller, Torben K L Jensen, Rasmus Knus, Heidi Larsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Jesper Jørgensen

Rotterne forlader den synkende skude

Katrine Damm, Hans Larsen, Karsten Lundsby, Kim Houmøller og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Erhversminister Brian Mikkelsen bliver direktør for Dansk Erhverv.

Dvs. de samme arbejdsopgaver som før...

Ingen "afkølingsperiode" eller kritiske spørgsmål om, hvordan en minister kan foretage sådant et skifte uden habilitetsproblemer - kort sagt: Dansk politik i en nøddeskal.

Britta Hansen, Hanne Ribens, Malan Helge, jørgen djørup, morten rosendahl larsen, Hans Bruun Jensen, Flemming Berger, Erik Feenstra, Hans Larsen, Lau Dam Mortensen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Kim Houmøller, Torben K L Jensen, Dorte Sørensen, Bjørn Pedersen, Lise Lotte Rahbek og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Jeg kan huske, at da Brian tiltrådte som minister, udtalte han, at nu skulle vi holde op med at mobbe bankerne(!) Jeg har svært ved at abstrahere fra den udtalelse...

Hans Larsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Michael Christensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det ville være en god ide med en karensperiode mellem erhvervsinteresse-job og ministerpost. Et par år f.eks ville være passende.

Men det er der ingen minstre, som vil tage op.
Borgerforslag..?

Britta Hansen, Torben Skov, morten rosendahl larsen, Hans Bruun Jensen, Kim Houmøller, Katrine Damm, Hans Larsen, Lau Dam Mortensen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Heidi Larsen, Benjamin Bjerre, Dorte Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Så fik Brian Mikkelsen endeligt et direktørjob, som han så længe har ønsket sig .
PS: har Løkke Rasmussen ikke overhalet Thorning i regeringsrokader - det kritiserede han ellers Thorning meget for.

Torben K L Jensen

Lise Lotte - borgerforslag ? - en oplagt og strålende ide.

Torben Skov, morten rosendahl larsen, Vibeke Hansen, Katrine Damm, Anne Eriksen, Karsten Lundsby og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Benny Jensen

Betyder det, at Naser Khader bliver minister? Er han ikke konservativ i denne uge?

Ole Kresten Finnemann Juhl

Naturligvis er politiske beslutninger ikke uafhængig af erhvervslivets interesser, men det gælder jo også den anden vej rundt: erhvervslivet er stærkt afhængig af de politiske beslutninger, der træffes.

Såvel Danmarks Narurfredningsforening og Dansk Erhverv har fået en dygtig, tidligere politiker i spidsen for organisationerne og tillykke med det!

Katrine Damm

Jeg vil ikke blive overrasket, hvis LLR også smutter før valget, mon ikke han leder med lys og lygte...

jens peter hansen

Uha og Maria R. Gjerding direktør for Danmarks Naturfredningsforening inden hun ville ryge ud.De er jo ikke så dumme.

Torben K L Jensen

Lad os antage at umulige sker - Blåt flertal efter valget,Venstre vil af med den belastende formand,sender ham som kommisær til Bruxelles og alle er glade - Kristian Jensen,Morten Østergård og resten af den blå afdeling af folketinget. Hov - Jensen,er DF ikke medlem af blå blok ? NEJ - hanan er da blevet socialdemokrat fordi han får størst indflydelse hos Mette F. efter de Ny Borgerlige er kommet ind og presser ham til at frede Mette F. Jamen Jensen - så bliver der jo ingen blå regering.
Netop Jensen - det er det der er hele pointen.

Katrine Damm

Jeg kan simpelthen ikke helt læse - forstå din analyse Torben, men i hvert fald ser jeg ikke, at det er umuligt, at blå blok vinder - indtil videre ligner det fifty fifty..
Hvis Jensen blir formand kan RV måske godt blive glade, men de får jo stadig Støjberg og Henriksen eller er det Knuth? med i købet...

Torben K L Jensen

Katrine - det er faktisk meget simpelt - hvis Ny Borgerlige kommer i folketinget skal Tulle & Co. konkurrere om indflydelse på udlændingepolitikken i blå blok - Hvis han freder Mette F. som statsminister er han den eneste der får indflydelse - Ny Borgerlige er værre end CEPOS på det økonomiske så de vil være udelukket fra indflydelse på alle områder - Det vil de ikke kunne overleve i en hel regeringsperiode og tilbage står Tulle som sejrherre i det taktiske spil om indflydelse.

Torben K L Jensen

Rød Blå - er faktisk afhængig om Ny Borgerlige kommer over spærregrænsen men i denne sammenhæng er det kun af betydning for DF og deres afvejning.

Katrine Damm

Torben, enig i at Nye borgerlige er en joker, som hr Tulle og resten af blå blok bekymrer sig om.. og vi andre selvfølgelig ..
Men tror du virkelig, at hr Tulle vil frede fru Frederiksen.
Men okay, jeg tror, jeg forstår dit ræsonnement..

Troels Brøgger

Jeg vil godt sige Til Lykke til Brian med endelig at være sprunget ud af skabet. Som mange andre der har en følelse af at være fanget i en forkert rolle, har han jo ikke vidst hvor tydeligt det var for os andre hvilken orientering han havde. Endelig klarhed.
Vi andre skal så nok tænke på at begynde at få valgt nogle politikere som vil stoppe denne uheldige tendens med at bruge vores folkestyre som karrierespringbrædt. Jeg er enig med de debattørrer der mener at der bør laves karensperioder og andre regler for at forhindre denne dynamik.

Britta Hansen

Ole Kresten Finnemann Juhl / jens peter hansen

Der er intet smagløst at spore i, at Maria R. Gjerding er valgt i spidsen af Danmarks Narurfredningsforening. Hun var i skarp opposition, mens hun sad i FT og er i skarp opposition over for de samme kræfter i dag.

Desuden: Hun var mig bekendt ikke minister, men talskvinde for sit parti.

jens peter hansen

Nu var mit indlæg dybt ironisk og en folketingspolitiker har også en indsigt som vi andre ikke har. Hvis politikere ikke kan søge jobs uden for Borgen er det jo berufsverbot !!

Lise Lotte Rahbek

Jens Peter Hansen
Du ser altså intet problem i, at en minister søger et job indenfor en interesseorganisation indenfor det nøjagtigt samme felt, som h*n er minister indenfor?

Egentlig er der jo slet ikke tale om et jobskifte. Brian Mikkelsen skal varetage nøjagtigt de samme interesser som han hele tiden har gjort, nu bare fra et andet kontor, og - formentlig - med en højere løn.

jens peter hansen

Carsten Koch kom fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og blev minister var det et problem ? Bagefter sad han og sidder i en mængde bestyrelser, er det også et problem? Heinesen gik til Spies, var det et problem ? Hvert parti har varetaget forskellige samfundsgruppers interesser. Bønderne og venstre, byerhvervene og de konservative og socialdemokraterne og fagbevægelsen har været viklet ind i hinanden. Det hører vist til barneskolens curriculum. Er det bedre at sende afdankede politikere til Bruxelles, som Nyrup, Bendt Bendtsen og Søren Søndergaard ? Lobbyerne trives i og uden for Folketinget. Er det et problem ? Undertiden naturligvis. Var der ikke noget med Arbejdernes Landsbank og dagpengene der blev sat ind der dengang i firserne og skandalen derefter var ved at vælte Svend Auken, da staten jo mistede millioner ved denne vennetjeneste. Er det ikke naivt at tro at betydningsfulde politikere ikke varetager deres baglands interesser, hvad enten de er fra højre eller venstre. Er det ikke bl.a. derfor de bliver genvalgt gang på gang ?

Troels Brøgger

@Jens Peter Hansen Du spørger gentagne gange "Er det et problem" superfedt når noget kan klares så nemt når man skal svare.
Svaret er Ja!
Og det er der flere end mig der mener og ikke kun i denne lille lukkede klub.

jens peter hansen

Det er da godt at du har flere meningsfæller Troels Brøgger, men mener du at politikere fra det øjeblik de er valgt ikke må have berøring med omverdenen ? Er det ikke mangelen på kendskab til den såkaldt virkelige verden uden for Borgen de hele tiden bliver klandret for ? At de klistrer sig til taburetten og jævnt hen er uduelige bliver de jo også beskyldt for. Hvem er det der skal afgøre hvilke ansættelser en politiker skal have lov til at søge ?

Lise Lotte Rahbek

Jens Peter Hansen
Det handler om ministre, ikke om folkevalgte.
Ministre kan hentes ind i en regering uden at være valgt. Allerede der kan der være tvivl om deres uafhængighed. Men når de så oven i købet kan bruge den viden og de kontakter, de skaffer sig i landets tjeneste direkte og uden ophold, så bliver landets tjeneste ikke et området omgivet med tillid eller respekt, men udelukkende et karrierespring. Det syne jeg IKKE demokratiet eller folketyret har brug for.

jens peter hansen

Er en folkevalgt uafhængig ? Jeg skulle mene at med undtagelse af Jacob Haugaard så er alle folketingspolitikere i det sidste mange, mange år alle valgt på partilister og i den grad bundet til hvad partiet mener. Ministeren behøver ikke at være medlem af Folketinget, men er ansvarlig over for tinget. Jeg synes at man kommer til at forlange at politikere ikke må have nogen berøring med livet uden for Borgen. Et ukendtskab de hele tiden ellers bliver beskyldt for.

Sider