Danske Bank-direktør: Har ikke været dygtige nok i hvidvasksag

I 2017 afslørede Berlingske, at Danske Bank var involveret i en milliardstor sag om hvidvask af penge.
14. juni 2018 kl. 18:29Opdateret 14. juni 2018 kl. 19:17

Danske Bank har ”åbenlyst” ikke været gode nok til at løfte det ansvar, det havde, i sagen om hvidvask af flere milliarder kroner i bankens estiske filial.

Det siger kommunikationsdirektør Kim Larsen fra Danske Bank under en debat på årets Folkemøde om Danske Banks håndtering af hvidvasksagen.

- Når vi kigger tilbage på sagen, skulle vi have gjort mere, og vi skulle have gjort det hurtigere, siger han.

- Det var ikke hårdt og hurtigt nok, men det var ikke, fordi vi ikke gjorde noget. Men med den viden, vi har i dag, skulle vi have gjort mere hurtigere.

Sagen om Danske Bank begyndte at rulle i 2017 efter en stribe historier i Berlingske. Heri kom det frem, at bankens afdeling i Estland er blevet brugt til ulovlige transaktioner og hvidvaskning for milliarder af kroner.

Banken har fået hård kritik for sin håndtering af sagen - både af Finanstilsynet i Estland og Danmark. Den bliver stadig undersøgt af de estiske myndigheder og Bagmandspolitiet.

Larsen peger på, at hvidvasken fandt sted i en periode, hvor der ikke var meget fokus på problemstillingen - hverken i samfundet eller i den finansielle sektor. Han understreger dog, at det er en meget alvorlig sag.

Ifølge kommunikationsdirektøren bruger Danske Bank rigtig mange ressourcer på at komme til bunds i sagen. Lige nu er der således to interne undersøgelser i gang af sagen. En om, hvad der konkret skete, samt en, der kortlægger, hvem der vidste hvad hvornår.

Ifølge Berlingske advarede en whistleblower således allerede banken om problemer med mulige ulovligheder. Alligevel blev undersøgelserne først igangsat i september 2017.

Begge undersøgelser ventes klar til september.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Katrine Damm

Næh, grundlæggende har I nok ikke været helt dygtige nok til at skjule jeres spor - fandens også hvad Danske Bank....

Espen Bøgh, olivier goulin, Flemming Berger, Hans Larsen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Angående hvidvask af penge, læste jeg for et stykke tid siden John Le Carres bog; "Dimas drøm", hvori forekommer såkaldte "sorte hoteller"(sydpå), fine hoteller med fine spisesale, og altid lys om aftenen, men man kan bare ikke leje sig ind på disse hoteller.

De optræder som alene som, "rene hvidvask hoteller" med fine regnskaber, - og hvide penge, der er blevet vasket rene i ly af at være hotel.

Sorte penge ind og hvide penge ud, og alt ser pænt og nydeligt ud, - og så sker det i vesten.