DF-formand til regering: Trods EU i spørgsmål om børnecheck

Østrig indekserer fra 1. januar børnechecken. Danmark bør følge trop, mener DF-formand.
14. juni 2018 kl. 15:36

Danmark bør følge Østrigs eksempel og indeksere børnechecken, så beløbet afstemmes i leveomkostninger, selv om EU-Kommissionen har sagt, at modellen er ulovlig.

Det mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Herefter kan reglernes gyldighed nemlig testes ved en sag ved EU-Domstolen.

- Det er ikke en given ting på forhånd, at EU-Domstolen ikke ville være lydhør, hvis der var lande nok, som sagde, at nu må det her høre op, siger han.

Han peger på, at praksissen for mange af de gældende regler, når det kommer til sociale ydelser, er udviklet ved, at sagerne er prøvet af ved en domstol.

- Derfor er det også nødvendigt engang imellem at gå op mod systemet og den tolkning, der er, for at få det tolket i en anden retning, siger Thulesen Dahl.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sagde onsdag, at regeringen ikke har kunnet overbevise de andre EU-lande om, at velfærdsydelser skal kunne indekseres efter leveomkostningerne i det lande, hvori de udbetales.

Østrig er dog ifølge Jyllands-Posten klar til at gøre netop dette fra 1. januar. Det afviser ministeren dog at gøre, da EU-Kommissionen har sagt, at modellen er ulovlig, siger han til avisen.

Det afholder dog ikke Dansk Folkepartis formand for at ville prøve det af.

- Jeg vil opfordre ministeren til at tage kontakt til Østrig for at høre, hvordan vi bedst bakker dem op i det her og sige, at vi også er parat til at gøre det fra dansk side, siger Thulesen Dahl.

- Samtidig vil jeg opfordre ham til at kontakte andre lande i EU for at få dem til at bakke det op og så køre en sag, hvor landene, der ser ens på det her i EU, siger fælles stop.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Hvis nu ydelsen bliver indekseret, hvor meget får jeg så, når jeg flytter til Monte Carlo?

Nu er det jo sådan, at både Danmark og Østrig jo blot kunne have undladt at acceptere ordningen, så var det ikke blevet nogen beslutning, der binder nogen overhovedet.

Jeg har faktisk flere gange været medlem af foreninger, hvis beslutninger eller/og aktiviteter jeg ikke var enig i, og da meldte jeg mig ud after grundig overvejelser.

Hverken Danmark eller Østrig behøver jo at finde sig i, at deres regeringsledere godkender noget, som hjemlandets politikere ikke bryder sig om, så landene kan da bare melde sig ud af unionen,