Konservative stilles frit i afstemning om drengeomskæring

Små drenge skal ikke omskæres, mener Naser Khader (K). Folketinget drøfter et forbud mod omskæring.
14. juni 2018 kl. 17:00

Den konservative folketingsgruppes medlemmer stilles frit, når de skal stemme om et borgerforslag, der omhandler forbud mod omskæring af nyfødte drenge.

Det oplyser De Konservatives folketingsmedlem Naser Khader på Folkemødet i Allinge.

Han deltager i en debat arrangeret af Ekstra Bladet med tidligere overrabbiner Bent Melchior, den omskårne jødiske mand Leo Milgrom og filmstjernen "Porno Lasse".

Folketingets medlemmer skal tage stilling til forslaget til efteråret, fordi forslaget har samlet 50.000 underskrifter.

Naser Khader vil udskyde omskæring til drengene fylder 15 eller 18 år. Han lægger sig op af Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at drenge først omskæres som 15-årige.

Også Leo Milgrom er imod omskæring af børn.

- Man skal lade børn være i fred, siger Milgrom, som selv har taget et opgør med sin jødiske familie om omskæring.

Han modsiges dog af Bent Melchior, der oplyser om, at jøder i 3500 år omskåret drenge. I Danmark sker det, når drengene er otte dage gamle.

Overrabbineren advarer om, at Folketinget fordriver det jødiske samfund, hvis de vedtager borgerforslaget, som forbyder omskæring af drenge.

Det sker i 75 året for, at danskerne reddede jøderne under besættelsen i efteråret 1943.

- Man vil beskytte nogen, som ikke har bedt om beskyttelse. Man vil lave en lov, som vil gøre en ende på det jødiske samfund. Ikke over en nat, men unge mennesker, som vil stifte jødiske hjem, vil finde andre lande, mener Bent Melchior.

I Danmark skønnes det, at 1000-2000 jødiske og muslimske drenge omskæres hvert år.

Samtidig omskæres 4000 danske drenge årligt af medicinske grunde som forhudsforsnævring.

I USA omskæres halvdelen af drenge af hygiejniske grunde. Det er også udbredt i Canada, New Zealand, Australien og Sydkorea.

I Danmark straffes forældre, hvis de lader deres døtre omskære af religiøse grunde i udlandet. Det kan være et meget drastisk indgreb, hvor pigernes klitoris og skamlæber fjernes.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

bare fordi nogle mørkemænd har gjort noget i 3500 år, behøver vi jo ikke at fortsætte. Men rart at høre, at der kan komme noget fornuftigt ud af K, der er langt imellem, håber at alle partier følger efter.

Katrine Damm

"Man vil beskytte nogen, som ikke selv har bedt om beskyttelse" Nej det det har de pudsigt nok ikke, fordi de er babyer.
Ingen vil fordrive jøder, det det går ud på er at børn mennesker selv kan tage det valg.
Og det er et meget dårligt argument, at det har vi gjort i 3500 år.
Og hvis al ens identitet er bundet op på, hvorvidt man må skære stykker af små drenges tissemænd, så mener jeg - arbejd lige med det, og find en fornuftig symbolsk handling i stedet.

Katrine Damm

Nej vi bliver nok ikke enige her Frede, men jeg mener, at vi har ret til at blande os i det, i og med, at logisk nok det et overgreb, at skære stykker af drenge-børn, begrundet i noget religiøst. Og det er et irreversibelt indgreb. Så det dur ganske enkelt ikke i det 21.århundrede, selvfølgelig skal vi have religionsfrihed, så er der nogen steder, hvor samfundet - staten går ind og regulerer. Og jeg nej, man må ikke skære stykker af andre mennesker. punktum.

@Frede Jørgensen, så hvis de asa-troende kommer og vil blote en træl i Rold skov, så skal de, grundet en lang tradition, have lov til det? Nu er det jo heller ikke sådan, at der aldrig har været ændringer i forhudsmysteriet, f.eks. er jøderne forlængst holdt op med at sutte blodet af med mundkraft efter snittet.

Hans Jørgen Lassen

Frede Jørgensen, religionsfriheden indbefatter altså ikke retten til at begå grove, fysiske overgreb på andre mennesker.

Religionsfrihed er ikke en blankocheck, som folk frit kan udfylde. Man skal, uanset hvilken gud man ligger på knæ for, dog overholde landets love. Fx straffeloven. Omskæring udgør en overtrædelse af § 245, stk. 2.