Trump: Nordkorea udgør ikke længere en atomtrussel

Nordkorea er ikke længere USA's "største og mest farlige problem", mener præsident Donald Trump.
13. juni 2018 kl. 12:44

Præsident Donald Trump siger ved sin tilbagekomst til Washington efter topmødet med Kim Jong-un i Singapore, at "Nordkorea ikke længere udgør en atomtrussel."

- Alle kan nu føle sig mere sikre, end de kunne den dag, hvor jeg tog afsted. Der er ikke længere en atomtrussel fra Nordkorea. Mødet med Kim Jong-un var en interessant og positiv oplevelse, skriver Trump i et tweet.

- Nordkorea er ikke længere USA's "største og mest farlige problem", skriver han videre efter det historiske topmøde i Singapore.

Kim Jong-un har "med glæde" accepteret en invitation fra Trump til at besøge Det Hvide Hus i Washington. Det rapporterer det nordkoreanske statsmedie KCNA ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Samtidig har Kim gengældt invitationen og inviteret Trump til at besøge Nordkorea.

Dagen efter det historiske topmøde i Singapore anslår flere af Sydkoreas store aviser en positiv tone, men mange er forsigtige med vurderinger.

Den sydkoreanske præsident siger, at landet nu må forsøge at få skabt klarhed om amerikanernes hensigter. Fra Japan kommer en mere direkte kritik af USA's bebudede stop for fælles militære manøvrer.

- De militære manøvrer og de amerikanske soldater i Sydkorea har vital betydning for den regionale sikkerhed, siger en bekymret japansk forsvarsminister, Itsunori Onodera.

Sikkerhedseksperter advarer om, at en reduktion af USA's militære tilstedeværelse i det østlige Asien vil ændre magtbalancen i regionen, hvor Kina har indledt en hurtig militær optrapning.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Jeg ville på nuværende tidspunkt ikke være synderligt overrasket over at Trump ikke engang aner at Rusland og Kina har atomvåben. Så, kan godt være NK er den pt. farligste, men de vil aldrig være den største trussel.

Jens J. Pedersen

Jeg er bange for, at Trump er den farligste. USA er ved at være utroværdig i enhver henseende, når de lader Trump gå frit omkring.

Jens J. Pedersen

Trump kan ikke udstå demokratiske folkevalgte, men han trives øjensynligt med diktatorer. Er det det han er? En folkevalgt diktator?

lars søgaard-jensen

Jeg kan ikke stå for fristelsen: "Peace in our time."

Så må vi bare håbe at det ikke går lige så galt denne gang. Himmleråbende naivitet i international sikkerhedspolitik er den største fare for ikke bare USA's men også alle andres sikkerhed.

Desværre tror jeg at Trumps vælgerbase bekræftes i at deres præsident er handlekraftig og får "things done".

Kenneth Jacobsen

"Aftalen" kan vel bare underlægges Obama-testen: hvordan ville det amerikanske højre - inkl Trump - have karakteriseret den, hvis det ikke havde været deres aftale, men Obamas? (indlæs feks atom-aftalen med Iran, og gang evt op). Sandelig, vi lever i en så stupid tidsalder, at det er livsfarligt - teknikken har desværre på ingen måde gjort os klogere...

Jens J. Pedersen

Det er fuldstændig klart, at aftaler andre har indgået er dårlig og forkerte, det er kun Trump, der kan indgå rigtige aftaler.
Hvis man ikke er enig med Trump, så er det ikke Trump, der har misforstået, men de andre.
Trump er jvf. Trump fejlfri!

Viggo Okholm

I store træk set neutralt uden fordomme mod denne mand, så er alt hvad der vedrører færre våben alle steder på kloden et plus i forhold til menneskets sikkerhed. Men egentlig synes de fleste her i Vesten helt at glemme at USA trods alt er den farligste magt i verden, da de e ri besiddelse af langt det største våbenarsenal på kloden, men da vi har valgt side i lille Dannavang, så er det jo alle de andre der har ondt i sinde inkl. den lille runde mand i Nordkorea. Mærkeligt at vi mennesker stadig tror at geværløb og kapital er vejen til lykke og sikkerhed!