Forfatteren Henning Prins er død - 78 år

En af venstrefløjens store personligheder, forfatteren Henning Prins, er død, 78 år.
11. juli 2018 kl. 11:39

Forfatteren Henning Prins er død - 78 år. Han sov stille ind - omgivet af sine kære - tirsdag aften.

Det skriver hans datter, Kamilla Prins, på Facebook.

Henning Prins var aktiv på venstrefløjen især i 60'erne og 70'erne, og han spillede en hovedrolle på Thylejren i 1970. Det skriver forfatteren Peter Øvig Knudsen på Facebook.

- En af 68-oprørets vigtigste og mest originale personligheder er her ikke mere. Henning Prins blev den naturlige hovedperson i mine hippiebøger, fordi han var manden bag Thylejren, som i sommeren 1970 blev ikke bare hippieoprørets største eksperiment med 25.000 deltagere, men også en danmarkshistorisk begivenhed, skriver Peter Øvig Knudsen.

I Thylejren trådte Henning Prins på førstedagen tilbage som leder. Men de mange hippier kunne ikke undvære en autoritetsfigur at gøre oprør imod og pressede Henning Prins ind i rollen, forklarer han.

Henning Prins deltog i 60'erne i danske aktioner mod Nato, Vietnamkrigen og forbrugerisme. I 1967 gik han med i Venstresocialisterne, hvor han 1968-70 sad i hovedbestyrelsen.

Henning Prins gik med sin anarkistiske grundholdning ind for deltagerdemokrati og selvforvaltning. Han havde en skarp tunge i debatten.

Han har skrevet "Kogebog for kollektiver" (1977), "Grovkost for fattigfolk" (1987) og "På sporet af julemanden" (2001).

Som skønlitterær forfatter debuterede han i 1989 med romanen "En skuffe fyldt af penge". Siden har han skrevet flere bøger.

Henning Prins var gift med tegneren Anne-Marie Steen Petersen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

Hold tåre op at trille, Steffen Gliese

Tidligere kronikredaktør Henning Prins' nekrolog ligger klar til trykning i papirudgaven af 12. juli 2018, og er allerede nu læselig for abonnenter i dagens netudgave.

Har du ikke fuld læseadgang i kraft af et abonnement, kan du i mellemtiden podcaste Leif Davidsens oplysende og ædruelige TV-serie i fire afsnit fra 1998 'Danske drømme' om hippiekulturen i Danmark, før 'højrefløjserne' i al deres repressive magt og vælde overhalede 'venstrefløjserne' på deres Christianiacykler med rugbrødsmotor indenom med deres benzinstinkende firehjulstrækkere.