Danske Banks topchef stopper efter hvidvaskskandale – men forlader banken med millioner i hånden

Thomas F. Borgen, administrerende direktør for Danske Bank, fratræder sin stilling efter hvidvaskskandale, og han kan tage sine aktier og 12 måneders løn med sig
19. september 2018 kl. 08:35Opdateret 19. september 2018 kl. 17:48

Danske Banks administrerende direktør, Thomas F. Borgen, stopper som konsekvens af hvidvaskskandale, oplyser Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Borgen bliver dog i stillingen, indtil en ny chef er fundet.

»Aftalen med Thomas Borgen er, at han fortsætter indtil videre. Vi har tillid til Thomas Borgen,« siger bestyrelsesformand i Danske Bank Ole Andersen om fratrædelsen, og hvorfor den ikke sker øjeblikkelig på et pressemøde onsdag formiddag.

»Vi har en forpligtigelse til hele tiden at have succesionsplaner liggende og have planer parat. Så vi starter ikke fra bar bund.«

»Men vi skal lige sunde os og analysere situationen, inden vi træffer en beslutning.«

På pressemødet bliver Ole Andersen spurgt til, om Thomas Borgen var blevet fyret, hvis ikke han selv havde sagt op.

»Thomas har selv truffet den her beslutning, og vi er enige i hans generelle vurdering af situationen og hans beslutning, så vi behøver ikke at forholde os til spørgsmålet,« siger Ole Andersen.

Beskeden om Thomas F. Borgens afgang kommer, samme dag som en intern undersøgelse bliver præsenteret.

Den er den hidtidige kulmination på et årelangt forløb, hvor potentielt massiv hvidvask af penge fra blandt andet Rusland og Aserbajdsjan gennem Danske Banks estiske filial fra 2007 til 2015 er blevet oprullet.

»Det er åbenlyst, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om mulig hvidvask i Estland.«

»Det beklager jeg dybt. Selv om den eksterne advokatundersøgelse konkluderer, at jeg har levet op til mine juridiske forpligtelser, mener jeg, det rigtige for alle parter er, at jeg fratræder,« skriver Thomas F. Borgen i meddelelsen.

Han erkender i meddelelsen, at han har »det ledelsesmæssige ansvar«.

Presset på Thomas F. Borgen er steget og steget, i takt med at det er kommet frem, at han tidligt var informeret om den potentielle hvidvask i den estiske filial. Dog uden hurtigt at stoppe de mulige ulovligheder.

I en separat meddelelse skriver Danske Bank, at man trods en stor intern undersøgelse ikke har kunnet »fastlægge det præcise omfang« af, hvor mange milliarder i mistænkelige transaktioner, der er røget gennem den estiske afdeling.

Borgen forlader Danske Bank med millioner i hånden

Thomas F. Borgen, administrerende direktør i Danske Bank, kan forlade banken med et tocifret millionbeløb. Det på trods af, at han har sagt op på grund af sin rolle i en stor hvidvasksag.

Når Thomas Borgen selv siger op – og ikke bliver bortvist eller fyret – får han løn som aftalt i den kontrakt, han har underskrevet. Den tilsiger, at han får 12 måneders løn med sig.

I 2017 fik Thomas Borgen en samlet løn på 17,4 millioner kroner. 11,5 millioner var løn, pension stod for 2,2 millioner kroner, mens bonusser i form af kontanter og aktier lød på 3,7 millioner kroner.

Alt efter detaljerne i kontrakten kan Thomas Borgen altså forlade banken med mindst 13,7 millioner kroner, som er grundlønnen.

Samtidig vil Thomas Borgen kunne beholde sine aktier og de aktier, han har fået som del af sit incitamentsprogram.

Ved udgangen af 2017 havde Thomas Borgen 18.121 aktier i sit incitamentsprogram og ejede selv 40.902 aktier. Ved onsdagens kurs svarer det samlet til en værdi på 9,6 millioner kroner.

»Thomas Borgen bliver stillet, som det fremgår af hans kontrakt. Der er regler, der regulerer den situation.«

»Det kan man læse om i årsrapporten, hvor både varsler og andre forhold er beskrevet,« sagde en tydeligt irriteret bestyrelsesformand, Ole Andersen, på et pressemøde onsdag til et spørgsmål om Thomas Borgens gyldne håndtryk.

 

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
  • Kim Folke Knudsen
  • Espen Bøgh
  • Oluf Husted
  • Joen Elmbak
  • Steffen Gliese
Randi Christiansen, Kim Folke Knudsen, Espen Bøgh, Oluf Husted, Joen Elmbak og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Larsen

26 mio inkl. pension. Han har ret til 18 måneders løn ved en opsigelse.

Ole Frank, Tue Romanow, Hans Larsen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Tak, Peter Tagesen. Så varer det jo nok et par dage før han bliver nødt til at melde sig på det lokale Jobcenter.

Randi Christiansen, Bettina Jensen, Anne Mette Jørgensen, Carsten Munk og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Der har været nævnt tal på helt op til 590 mia kr, der er suset igennem hvidvaskningen i Estland. Og hvis det tal blot er 25% korrekt, er der ikke længere en Danske bank.

Danske Bank frikender sig selv for ulovligheder!?

I en - bare nogenlunde velfungerende - retsstat ville politiet og anklagemyndigheden stå for efterforskningen af alvorlig økonomisk kriminalitet, som hvidvaskning af mafia- og diktatorpenge.

Der burde ikke være en eneste, der tager denne advokatundersøgelse bare en procent alvorligt.

Anker Nielsen, Randi Christiansen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Bettina Jensen, Per Torbensen, Georg Kallehauge, Anne Mette Jørgensen, Lone Hansen, Carsten Wienholtz, Holger Madsen, Henrik L Nielsen, Benny Larsen, Espen Bøgh, Tue Romanow, Mads Berg, Torsten Jacobsen, Bjarne Andersen, Klaus Lundahl Engelholt, Anders Reinholdt, Hans Larsen, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Vi vil gerne se Thomas Borgens, og alle bankens ledelses årsopgørelser, så vi danske kan forvisse os om, at vi ikke er alene om at betale indkomstskat.

UBER dommen skulle vel give adgang til deres selvangivelser?

Randi Christiansen, Ole Frank, Bettina Jensen, Anne Mette Jørgensen, John Poulsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Der må være en lang række aktionærer, der snart skal i gang med en erstatningssag mod Thomas Borgen og Danske Banks bestyrelse:

Selskabsloven:
§ 361. Stiftere og medlemmer af ledelsen, som under udførelsen af deres hverv forsætligt eller uagtsomt har tilføjet kapitalselskabet skade, er pligtige til at erstatte denne. Det samme gælder, når skaden er tilføjet kapitalejere eller tredjemand.

Stk. 2. Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse med hensyn til erstatningspligt for revisorer, vurderingsmænd, ejerbogsførere og granskningsmænd.

Stk. 3. Er et revisionsselskab valgt til revisor, er både revisionsselskabet og den revisor, som revisionen er overdraget til, erstatningsansvarlige.

Jeg ville da i hvert fald ikke stole på Thomas Borgens egne ord eller et uafhængige advokatfirma han og banken har hyret til at rense dem.

Så tror jeg sgu ikke, at de 26 millioner inkl. pension holder ret længe.

Bo Carlsen, Ole Frank, Lars Jørgensen, Bettina Jensen, Georg Kallehauge, Henrik Leffers, Benny Larsen, Espen Bøgh, Tue Romanow og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Nå, DB er kede af han stopper, måske fordi han kunne stoppe deres lommer fulde af svindelpenge.
Hvornår skal denne type bedragere i fængsel??
Stjæler jeg en kasse æbler hos en grønthandler kommer jeg sandsynligvis i fængsel eller får en stor bøde. Er man en bandit i habit som svindler og bedrager for millioner og endda milliarder slipper man.

Hvor fanden er retssamfundet henne??
Man får lyst til konsekvent at stjæle fra de rige .
Vi hører om disse magtmennesker hvordan de hele tiden slipper for deres svindel på den ene eller anden måde.
Hvordan går det feks. med Messersmidths sag i EU, han er jo oven på igen. Man hører aldrig om det mere???

Ole Frank, Allan Filtenborg, Anne Mette Jørgensen, Carsten Wienholtz, John S. Hansen, Benny Larsen, Tue Romanow og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

ud over en erstatningssag, må der vel også komme en kriminalsag, det her kan da ikke få lov til at dø hen med en gylden faldskærm. Han har jo fået sin alt, alt for store hyre for at stå til ansvar og når så "the shit hits the fan", kan man vel ikke bare skride.

Randi Christiansen, Ole Frank, David Zennaro, Henrik Leffers, Carsten Wienholtz, Bo Carlsen, Henrik L Nielsen, Benny Larsen, Rolf Andersen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Hvidvask af Thomas Borgen, Danske Bank og folkevalgte politikere for ‘ansvaret’ af Danske Bank og bankens samarbejde med international organiseret kriminalitet.

‘Historisk lukrere politikere med gode job efter politisk karriere, hvis politikere centralt placeret, har beskyttet dette system.’

"Skattely brugt i DONG salget til Goldman Sachs, er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked."
Bjarne Corydon

“Hvis handlen ikke gennemføres, vil EU give Danmark bøder, for uretmæssig forhaling af handelen"
Bjarne Corydon

Hvorfor er den nu afskedigede og dermed tidligere administrerende direktør Thomas Borgen, med ved bordet for at forklare om sagen Danske Bank og bankens samarbejde med international organiseret kriminalitet?

Hvorfor er det man aflønner centralt placerede i finanssektoren med resultatløn, bonusordninger og aktieoptioner, de er ganske almindelige lønmodtagere, hvorfor skal de have andel i overskud af virksomheden, de ‘IKKE’ ejer?

Hvorfor får centralt placerede i finanssektoren ‘ikke’ en almindelig løn?

Danske Bank tilhøre de systemiske institutioner, der bliver betalt med borgernes skattepenge, hvis svindlen tager overhånd og det går helt galt.

Det sikre at international organiseret kriminalitet, betaler sig for de centralt placerede i finanssektoren.

Det er derfor det er småpenge, der gives i bøder og bøderne sendes direkte tilbage til almindelige bankkunder i form af forhøjet bidragssatser mm.

Vores økonomisk vækst krævende politikeres venners finanskoncerner betaler gerne de små bøder, det er småpenge i forhold til ‘indtægterne’ fra international organiseret kriminalitet udbetalt i resultatløn, bonusordninger og aktieoptioner til de centralt placerede i finanssektoren, sådan fungere det internationale marked og de frie markedskræfter.

Det giver historisk politikere gode job efter politisk karriere, hvis politikere centralt placeret, har beskyttet dette system.

Når det kommer frem, hvor pengene der er blevet håndteret og skjult fra myndighederne kommer fra, skal dommen over Thomas Borgen fældes.

Det vil sansynligvis kommer frem, at Thomas Borgen med fuldt overlæg, har medvirket til at skjule bagmændene bag mange former for organiseret kriminalitet bl.a. narkotika handel.

Hvis det er tilfælde, vil det være rimeligt, at befolkningen får Thomas Borgen at se i håndjern på sigt, men hvis det er overvejende sandsynligt, bør Thomas Borgen få frataget sit pas og nægtes udrejse af landet øjeblikligt, hvis dette ikke eller noget ligende ikke er konsekvensen, har borgerne ingen grund til at tro andet end, at danske politikere er indblandet.

Hvorfor?

Folkevalgte politikere har besluttet sig for at optræde som statister, de folkevalgte mener selv, at de intet ansvar har, det er nødvendighedens politik, fordi sådan fungere det internationale marked.

Borgerne burde kunne forlange demokrati og folkevalgte politikere, der tager ansvar for situationen.

Danmark har aldrig haft råd til, først at sikre Danske Bank ikke gik fallit 2008, for efterfølgende at konstatere at Danske Bank og vores folkevalgte politikere, intet har lært af dette.

Lad os mindes de dage hvor befolkningen sidst var barnepige for Danske Bank.

Lene Espersen forklarer i 2008:
Skulle det gå helt galt for Danske Bank, så hænger den danske stat på et gigantisk lån fra den amerikanske centralbank til den danske storbank på 170 mia. kr.

Lånet er nemlig omfattet af den danske statsgaranti, oplyser tidligere økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) i et svar til Folketinget.

Federal Reserve har givet Danske Bank et tilsagn om at købe bankens korte obligationer for 29,5 mia. dollar.

"På baggrund af de oplysninger om låneforholdet, som Finanstilsynet har modtaget, er det Finanstilsynets vurdering, at den amerikanske centralbanks krav mod banken er omfattet af garantien," skriver Lene Espersen i sit svar.

Lene Espersen erkender her den 13-11-2008 at have stillet Stats Garanti for et lån på 170 mia.kr. til Danske Bank.

Bankpakke II først blev vedtaget 3 måneder senere, den 03-02-2009, hvor Danske Bank modtog yderligere lån, denne gang fra den Danske stat på 25mia.kr. Dette lån blev ydet af Lene Espersen.

Den fatale situation for Danske Bank i 2008 erkender Peter Straarup dog først i 2010.

Efteråret 2008 kalder Danske Banks øverste chef for ”den mest skræmmende i min karriere” med henvisning til, at dollarswapmarkedet lukkede ned, og det begyndte at blive svært at veksle fra en valuta til en anden.

"Om årsagerne til krisen sagde Straarup, at han opfatter de globale ubalancer – en massivt gældsat verden med Kina som den store kreditor – som den store skurk sammen med strukturen i det finansielle system i USA."

Der er ofte, i debatten nævnt, at staten har tjent på bankpakke 2, men i dag ved danskerne, at de samfundsøkonomiske omkostninger finanssektoren har påført Danmark er DKK 400 mia.

http://www.business.dk/finans/danske-bank-mindre-vaerd-end-bankpakke-laan
http://finans.borsen.dk/artikel/1/195433/%20straarup_danske_bank_var_doe...

Lars Jørgensen, Anne Mette Jørgensen, Jakob Trägårdh, Jens Jensen, Oluf Husted, Holger Madsen, Hanne Ribens, Katrine Damm, John S. Hansen, Benny Larsen, Peter Tagesen, Tue Romanow, Mads Berg og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Læg mærke til sidste afsnit og ordene i anførselstegn inde i sætningen: "I en separat meddelelse skriver Danske Bank, at man trods en stor intern undersøgelse ikke har kunnet »fastlægge det præcise omfang« af, hvor mange milliarder i mistænkelige transaktioner, der er røget gennem den estiske afdeling."

Danske Bank vælger ganske enkelt at forsøge at gå ud af "uskyldighedens port" i det skjulte under foregivende af for lidt viden, - trods det at kendskabet til "hvidvasken", som ledelsen blev gjort opmærksom på for omkring 4 år siden, - og ikke reagerede eller handlede på!

På den måde fremstår såvel banken som Thomas Borgen næsten som uskyldsrene i "hvidvask sagen" i håbet om det hverken pletter bankens eller direktørens renomme alt for meget.

Samtidig efterlader det ikke så lidt tvivl om størrelsen af "hvidvask gennem banken" i den Estiske filial, og skubber bevisførelsen udenfor døren, som andre skal samle op og føre bevis for.

- Ganske smart gjort fra bankens side!

David Zennaro, Georg Kallehauge, Tue Romanow og Mads Berg anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Der er et gammelt ordsprog, der siger: at penge lugter ikke.
Er der nogen herinde, som kan se hvilke penge, som stammer fra kriminalitet, og hvilke penge som ikke gør??
Eller er det bare den generelle holdning, at alt hvad den danske bank foretager sig, - så er det kriminelt.

"Den danske Landmandsbank, Danmarks og Nordens største bank (i nutiden Danske Bank), kom i 1922 på fallittens rand. I september 1922 måtte banken rekonstrueres, og i februar 1923 måtte staten garantere for den. Forløbet fik præg af en offentlig fortielsesskandale, fordi banken med regeringens og nationalbankens samtykke havde forsøgt at tale krisen ned før september 1922."

Vi har brug for en gennemgribende reorganisering af bankvæsenet.

* Adskillelse af spekulationsvirksomhed og almindelige lønmodtageres behov for en bankforbindelse.

* Pengeudstelsen skal tilbage til Nationalbanken. Pengemængden er et afgørende parameter i styringen af nationaløkonomien, og det er SÅ trist, at den er blevet privatiseret.

* Genindfør RealkreditFORENINGER - uafhængige af bankerne.

Nå jeg kunne blive ved :)

Michael Waterstradt, Ole Frank, Flemming Berger, Bettina Jensen, Anne Mette Jørgensen, Georg Kallehauge, Oluf Husted, Torben Bruhn Andersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Jeg står klar som Thomas Borgens efterfølger.
Jeg aner ikke en døjt om bankdrift, men jeg tager det fulde ansvar, naturligvis.
Jeg kan tiltræde med 1 måneds varsel.

I ringer bare

/O

Randi Christiansen, Erik Karlsen, Liselotte Paulsen, Michael Waterstradt, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen, Anders Reinholdt, Torben Bruhn Andersen, Tue Romanow, John S. Hansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Lad os sige tingene som de er: Danske bank er danmarkshistoriens største kriminelle gruppe overhovedet. Der er ikke nogen skattely-svindlere, kriminelle bander, advokat-snydere, eller multinationale virksomheder, som kommer op i denne liga. Alle andre kriminelle grupper i landet er peanuts i forhold til disse systematiske kriminelle handlinger.

Langt de fleste af de 1.500 milliarder kroner, som har gået gennem banken gennem 2007-2015 er mistænkelige, og forbundet med hvidvask, men bestyrelsen aner ikke hvor mange.

I dag er det kriminelt at sove på gaden, have det forkerte tøj på, eller stjæle mad. Hvis ikke toppen af Danske Bank ryger i spjældet for det her, er retssystemet intet værd.

Politikerne har skåret dem væk som skulle holde øje med bankerne, lige som man skar Skat ned indtil institutionen gik ned. Dette er sket af ideologiske grunde, for at de formuende ikke skulle betale skat. Der er ingen tvivl om, at de danske myndigheder skal have tusinder ansat, som undersøger bankernes løbende kriminalitet.

Lovene om hvidvask skal fuldstændigt omlægges. De danske myndigheder skal have fuld adgang til alle kontrollamper, som har blinket allerede fra 2013. J.P. Morgan lugtede lunten allerede dengang. De advarselslamper som har blinket siden 2013 burde de danske myndigheder have fuld adgang til.

Danske Bank er simpelt hen danmarkshistoriens uden sammenligning største kriminelle gruppe. Bestyrelsen satser nu på at ingen kommer i fængsel i denne sag. Hvem undersøger politikernes rolle i bevidst negligering af lovene om hvidvask?

Michael Waterstradt, Ole Frank, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Bettina Jensen, lars søgaard-jensen, Anne Mette Jørgensen, Benny Larsen, Per Torbensen, David Zennaro, Georg Kallehauge, Kim Houmøller, Oluf Husted, Carsten Wienholtz, Søren Bro, Holger Madsen, Katrine Damm, John S. Hansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

White Crime .. andet er der vel ikke at sige .. ikke så underlig at mange føler afsky mod eliten.
Manden burde dømmes til fængel og samfundsarbejde men luskes ud af bagdøren af vennerne med 13 millioner i hånden. Og et nyt job står klar i kulisen. Det er en penge-mafia vi har at gøre med.

Randi Christiansen, Anne Mette Jørgensen og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Jamen, vi regner vel med - som en selvfølge - at Thomas Borgen fraskriver sig yderligere løn, bonusser, aktier..., når han erkender, at ansvaret er hans, det gør vi da?
Og efterfølgende tropper op på Jobcenter og beder om, at blive henvist til en samfundsnyttig tjans, nyttejob, noget i den stil.., hvis han altså ikke først må en tur i brummen, øh, det er vel, hvad vi formoder vil ske, ik' å'?

Randi Christiansen, Ole Frank, Anne Mette Jørgensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Borgen vil kunne få et job hos Goldman-Sachs på et nanosekund.

Randi Christiansen, Anne Mette Jørgensen, Per Torbensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

På dagens pressemøde lagde Danske Bank sig så "fladt ned" , at det nærmest ligner en rekord i "fladhed".

Det undrer mig , at den russiske centralbank har skrevet om mistænkelig bevægelser fra russiske konti - jeg troede at intet kunne ske i Rusland uden at statsapparatet vidste alt om det ?

Og hvem fromidler idag de mistænkelige penge, som altså nu ikke mere går gennem Danske Banks afdelig i Estland ? - pengene smutter vel gennem andre kanaler stadig ud til "vask og strygning" i vestlige banker ?

Det hele er mega flovt - hvis der ikke indføres personligt straf- og erstatningsansvar for bestyrelsesmedleimmer, direktion og ansvarlige medarbejdere, så gentager historien sig bare enten i Danmark eller i et andet land.

Per Torbensen, Oluf Husted og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Tryggestad

Den russiske centralbank advarede allerede i 2007 det danske Finanstilsyn om "transaktioner gennem Danske Banks estiske filial for milliarder af rubler hver måned, som kunne bestå i både skatteunddragelse og hvidvask", iflg. dagens redegørelse fra Danske Bank.

Hvorfor bliver der ikke rettet mere kritisk fokus på Finanstilsynet i denne ekstremt alvorlige sag? Hvem har svigtet der? Her burde også alle stener vendes for at få placeret et ansvar.
Et fyldestgørende svar fra Finanstilsynet/ansvarlig minister/politikere udbedes venligst ASAP.

Bo Carlsen, Flemming Berger, Bettina Jensen, Anne Mette Jørgensen, Tue Romanow, Per Torbensen, Søren Bro, Kim Houmøller, Oluf Husted og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Vi mangler vitterligt en lov der straffer direktionen når de er involveret i, eller ikke reagerer på, korruption.

Britterne har en give direktionsgangen er juridisk ansvar, omend ikke det største, men alligevel en god start.

Mon ikke tiden er moden til at få oprettet en dansk statsbank i Danmark.

Randi Christiansen, Hans Larsen, Tue Romanow, Per Torbensen, Anders Reinholdt, Bo Rosenkilde, Jørgen Tryggestad og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Alberti er jo bare en lille mand i den sammenhæng. Ingen tror på danske banks egen undersøgelse. At sætte ræven til at vokte gæs? Der kommer til at gå mange år eller aldrig nogensinde før vi får sandheden.

Anne Mette Jørgensen

Nu render de alle sammen rundt og taler om ansvar, men de er fucking skyldige.
Samvittighed er et fremmedord. Hvorfor spørger ingen journalister dem direkte om skyld og samvittighed, men lader, Borgen og andre ride afsted med at, beklage. De dumsnu politikere og bankfolk skal selv betale, og gebyrerne må ikke hæves. Og de ignoranter der stadig er kunder i de store banker er for tåbelige.
Der er intet nyt under solen.

Kim Folke Knudsen

svt 2 oplyser her til aften, at Thomas Borgens fratrædelsesordning er på 19 mio.kr. Jeg antager, at der er tale om SEK ( svenske kronor ). Thomas Borgen forbliver i hans stilling til en ny kandidat er fundet.

I TV2 NEWS er fratrædelsesordningen pudsigt nok ikke omtalt endnu. Et tilfælde eller ?

Hvorfor taler de danske politikere kun om at ottedobble en bøde ? otte gange hvilket beløb ?

Det vil være mere fornuftigt at sikre sig, at Finanstilsynet får mulighed for at revidere bankerne så tæt, at den slags virksomhed kan stoppes i starten og ikke får lov til at løbe i årevis uden indgriben.

Danske Bank hvorfor skulle de være den eneste bank, som er impliceret i hvidvaskning af penge fra Østeuropa. Måske har vi kun set et snefug på toppen af isbjerget ?

Her er der virkelig brug for lovgivning i EU regi. Bankerne er multinationale og ligeglade med små nationalstater. De kan let køres over efter eget forgodtbefindende. De store banker har så stor systemisk betydning for nationalstaterne, at det bliver nationalstaten, som skal løbe efter banken og ikke omvendt.

Måske er den sandhed der skjules med det mærkelige forslag om at ottedoble en bøde, hvis beløb vi ikke aner noget om.

Oluf Husted, Erik Karlsen og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Den forrige Finanskrise udløst af de amerikanske storbankers udlån til ejendomsmarkedet ( Sub Prime lån ) er beregnet at have kostet det danske samfund 250 mia. kr. . Det svarer skønsmæssigt til et tab af skatteindtægter på ca. 50% altså ca 125 mia.kr.

I det lys tager Velfærdsreformerne højre pensionsalder, væk med efterlønnen, udhuling af sociale ydelser og nedsat kontanthjælp, afkorte dagpenge periode sig ud i et nyt lys, for var det det hul, som skulle stoppes med alle reformene, som blev solgt under parolen.

I må holde igen, så vi kan finansiere den voksende " Ældrebyrde " ( Føj for et møgord ) i det næste årti.

Nationalstaten med politikerne i spidsen løber efter storbankerne: Ikke omvendt Husk det.

Det var de danske politikere fra V,K,O, S, som tillod indførelsen af afdragfrie lån i midten af 00´erne. De lån som sammen med skattestoppet på ejendomsværdiskatten var med til at få boligpriserne i de attraktive områder af Danmark til at løbe løbsk.

Oluf Husted, Søren Bro og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar

Sider