DF vil have mere dansk musik i slankere DR

Dansk musik fylder mere i DR med færre kanaler, siger DF's gruppeformand, Peter Skaarup, om ny DR-kontrakt.
18. september 2018 kl. 10:40

Danmarks Radio skal være mere fokuseret med færre kanaler, mindre konkurrence om nyheder med aviser og mere dansk musik - også fra provinsen.

Sådan forklarer Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, DR's nye public servicekontrakt. Den gælder fem år og er forhandlet mellem DR og Kulturministeriet efter en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti (DF).

- Det har været vigtigt at sikre, at der er nogle grundlæggende ting, som DR leverer til danskerne. Det er public service - det, som danskerne ikke får andre steder, skal de have hos DR, siger Peter Skaarup.

- Så skal vi stille nogle bedre krav til nogle af de ting, som DR leverer.

DR skal sende mere dansk musik også fra provinsen. Det er et af DF's krav, påpeger Peter Skaarup.

DR sammenlægger DR K med DR2, forklarer han.

- Vi ser ingen grund til, at man ikke kan sammenlægge kanaler og stadig være til stede med public service fra DR. DR2 har fungeret vældig godt. Jeg ser ingen problemer i at sammenlægge DR2 og DR K, siger Peter Skaarup.

Spørgsmål: I har angrebet DR for at konkurrere med private medier om nyheder på internettet. Hvor langt skal DR ned?

- Når vi nu har private mediehuse og TV2, er der ingen grund til, at DR producerer en række ting, som de private kan tjene penge på, siger Peter Skaarup.

- Det er fint, hvis der drosles ned på ting, som går private medier i bedene.

DR skal spare 20 procent af budgettet over fem år. Det er ikke for meget, mener Peter Skaarup.

- Når danskerne betaler for at se film og den nyeste sport andre steder, så må regningen over licensen og nu skatten blive mindre. Det er op til DR, hvordan de omsætter disse spareplaner, mener Peter Skaarup.

Spørgsmål: DF har været på kant med DR om tv-serien "1864" og andet. Er spareplanen en hævnakt?

- Nej. Det er det bestemt ikke. Det er rigtigt, at der har været sager, hvor vi ikke synes, at DR har været alsidig nok. Det er fuldstændig korrekt. Men samlet set handler det om at modernisere DR, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

- Tja.., genoplive Peter Malberg, Ib Schönberg m.fl., samt musikken fra dengang "du er min øjesten", og de gamle film "de røde heste" osv., er åbenbart det eneste DF kan finde på vi skal have i fremtiden.

Det bliver til stilstand og tilbageskridt for kulturen, der skal være renset for ting som "1864" - for øvrigt en sølle hævnakt fra DFs side - intet mindre.

Et folketingsvalg vil uden tvivl vise stor fremgang for fordummelsen.

DF = Dansk fordummelsesparti, det viser Peter Skaarup med al tydelighed i dette interwiev, hvor han siger citat:
"DR skal sende mere dansk musik også fra provinsen. Det er et af DF’s krav .Det har været vigtigt at sikre, at der er nogle grundlæggende ting, som DR leverer til danskerne. Det er public service - det, som danskerne ikke får andre steder, skal de have hos DR. -- Så skal vi stille nogle bedre krav til nogle af de ting, som DR leverer.- DR sammenlægger DR K med DR2,", citater slut.
Altid er det "danskerne" NEJ, NEJ og atter NEJ. Det er nogle af danskerne. Andre danskere vil gerne høre andet musik, og nok så meget en bred og upartisk nyhedsdækning.
Alt det, der siges af Peter Skaarup viser, at han ikke forstår armslængdeprincippet.
I stedet hylder fordummelsespartiet indblandingsprincippet, hvor alt, der ikke passer i topstyringen skal udraderes, for mange år siden i et andet land lige syd for os hed det ausradierung

Marie Jensen, Carsten Wienholtz og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

- Når vi nu har private mediehuse og TV2, er der ingen grund til, at DR producerer en række ting, som de private kan tjene penge på, siger Peter Skaarup. Skaarup spiller således fint videre på Danske Mediers melodi. Men kan de private tjene penge på, at DR bliver skåret ned og til? Læsertallene for langt de fleste trykte aviser rasler fortsat ned og on-line tjener de langt mindre på abonnementer og annoncering. Personligt tvivler jeg stærkt på, at de fleste danskere vil konventere en licens/skattebesparelse på et dyrt medieabonnement - måske undtaget udenlandske streamingtjenester. Og så er der jo lige det med de hjernedøde reklamer på de kommercielle medier. Nej tak herfra.

Jeps, Det er trist med P6 Beat - også med Jazz. Og DF står straks klar med et krav om mere musik fra provinsen - ikke at den som sådan fejler noget. Men det krav bør vel fejres med afspilning af TotalPetroleums 'Du er min øjesten' med det legendariske break. Her åbnes en dør og lukkes, musikken i forsamlingshuset fortoner sig, en mand i træsko (uden kap) klaprer hen til lugen ud til køkkenet. Lugen skubbes til side og manden spørger: Er der flere varme deller, Erna? 'Næij' lyder på det tvært jysk fra den ældre kone i stegeosen. Nu ved vi, hvad der venter. Cheers

Ser lige, at DR's Den store Bagedyst slipper for sparekniven. Næppe så mærkeligt, når man betænker Støjbergs og DF's forkærlighed for kage-fejringer.