Jarlov: Strammere hvidvaskregler er på trapperne

Erhvervsministeren fortæller om stor enighed i kredsen af partier, der forhandler om nye regler for hvidvask.
4. september 2018 kl. 12:44

Mens Danske Banks undersøgelse af sin egen ageren i hvidvask-sagen om bankens estiske afdeling lader vente på sig, forhandles der på Christiansborg om nye regler, der skal forhindre noget lignende i at ske igen.

Og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) forventer snart, at han og en bred kreds af partier kan præsentere en ny og strammere hvidvasklovgivning.

- Forhandlingerne går godt, og der er enighed om, at vi skal slå hårdt ned på det her og indføre stramninger.

- Derfor tror jeg også, at vi meget snart kan præsentere en ny aftale på området. Det er ikke noget, vi kommer til at vente længe på, siger ministeren.

Han vil ikke kommentere Financial Times' historie om, at en intern rapport udarbejdet for Danske Bank viser, at omfanget af mistænkelige transaktioner i den estiske afdeling kan være større end hidtil antaget.

- Men jo større sagen bliver, jo vigtigere er det, at vi får strammet op, og at der bliver draget konsekvenser.

- Derfor er det også regeringens mål, at vi skal have den strammeste hvidvasklovgivning i Danmark.

- Ingen skal være i tvivl om, at vi ikke tolererer den slags og slår hårdt ned på det.

- Samtidig skal vi også sikre, at der er tilstrækkelige ressourcer til efterforskningen, siger Jarlov.

Han følger sig tryg ved, at de danske myndigheder følger Danske Bank-sagen tæt.

- Jeg kan ikke selv uddele straffe, men både Finanstilsynet og Bagmandspolitiet gør, hvad de kan for at undersøge, om det kan retsforfølges. Det er det, man kan gøre i en retsstat, siger han.

Danske Bank har indtil videre meddelt, at man formentlig senere i denne måned vil fremlægge en rapport, der går i dybden med, hvad der er foregået i Estland.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jarlov er vel ikke den skarpeste kniv i skuffen, men en god partisoldat, og det kan man komme langt med.

Der kommer til stadighed skærpede krav til finansielle virksomheder, som angiveligt skal sikre mod terror finansiering, hvidvaskning, finansielle kriser og hvad ved jeg. Alt sammen noget som sjældent synes at ændre voldsomt på tingenes tilstand, undtagen når den enkelte borger beder om en lønkonto eller et lån og afkræves oplysninger helt ud i ekstremerne.

Jeg har været kunde i den samme bank i mere end fire årtier, men anses at være en potentiel kriminel, hvorfor jeg skal legitimere, dokumentere, attestere osv. helt ud i hampen, alt i medens nye kriser bygges op, hvidvaskning pågår og terror stadig finansieres med eller uden de finansielle virksomheders mellemkomst. Det kan næppe skyldes mig, for jeg er kontrolleret og overvåget i hoved og bag, og der findes sikkert oplysninger om mig i vores såkaldte liberale demokrati, som får ethvert Stasi eller KGB arkiv til at blegne.

"Derfor er det også regeringens mål, at vi skal have den strammeste hvidvasklovgivning i Danmark."

Så er barren sat - rimeligt lavt.