Kulturminister Mette Bock stiller op til Europa-Parlamentet

Mette Bock er af Liberal Alliances hovedbestyrelse indstillet som spidskandidat til Europa-Parlamentet.
12. september 2018 kl. 17:42Opdateret 12. september 2018 kl. 18:17

Liberal Alliances Mette Bock går efter en plads i Europa-Parlamentet. Partiets hovedbestyrelse har indstillet kulturministeren som spidskandidat.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

- EU står ved en afgørende skillevej med brexit, USA, der vender ryggen til Europa, østeuropæiske medlemslande, der krænker fundamentale frihedsrettigheder, og et Sydeuropa i økonomisk kaos, siger Mette Bock i pressemeddelelsen.

- Vi skal bruge den brændende platform til at åbne et nyt kapitel, hvor EU er smallere, men stærkere.

- Jeg vil være en liberal stemme, der tydeliggør danske og nordiske værdier i EU, siger Bock.

Liberal Alliance samles på Fyn 22. september og tager her stilling til, hvem der officielt skal være partiets spidskandidat ved næste års valg.

Vælges Mette Bock som spidskandidat, genopstiller hun ikke ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg er meget glad for, at hovedbestyrelsen har valgt at indstille mig som kandidat.

- Nu er det op til medlemmerne at træffe den endelige beslutning, og jeg håber, de vil give mig deres opbakning som spidskandidat, siger Bock.

61-årige Mette Bock har været medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden valget i 2011. Hun har været kultur- og kirkeminister siden 2016, hvor Liberal Alliance ligesom De Konservative indtrådte i regeringen.

Tidligere var hun blandt andet programdirektør i DR.

Bliver Bock valgt ind ved valget i 2019, vil det være første gang, at Liberal Alliance er repræsenteret i Europa-Parlamentet.

Danmark har i dag 13 medlemmer i Europa-Parlamentet, men på grund af det forventede britiske exit til EU får Danmark et ekstra mandat fra og med næstes års valg.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tværtimod slipper vi med UK af med den værste hindring for en egentlig borgernes union, der styrer kapitalen og bankerne i stedet for at behandle de europæiske folkeslag som kvæg, der skal drives frem af stadige stramninger i den europæiske velfærd.

Det bliver rart at slippe for hende i dansk politik, hvor hendes (eneste) bedrift som kulturminister har været at spare kulturen ihjel vha. omprioriteringsbidraget og sætte ild i Danmarks Radio med tyve procents besparelsen i medieforliget.

Sjovt nok var det også de,t hun sagde om DR: "Vi skal bruge den brændende platform til at åbne et nyt kapitel, hvor EU er smallere, men stærkere." Mon den neoliberale plade er gået i hak?

Jørn Andersen, Helle Walther, Georg Kallehauge, Morten Johansen, Dorte Sørensen, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

- Jeg vil være en liberal stemme, der tydeliggør danske og nordiske værdier i EU

Danske og nordiske værdier? Mon dog?

I min optik er hun en rædselsfuld person.

Jørn Andersen, Helle Walther, Estermarie Mandelquist, jørgen djørup, Georg Kallehauge, Steffen Gliese og Morten Johansen anbefalede denne kommentar
Morten Johansen

Hun regner nok ikke med at være minister efter næste valg, og så er Europa-Parlamentet mere lukrativt. Søskendeparret Bock/Samuelsen har været et dyrt bekendtskab for skatteyderne, herunder licensbetalerne.

Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Helle Walther, Estermarie Mandelquist, Georg Kallehauge, Bo Carlsen, Hans Larsen, Torben Skov, Tue Romanow og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Martin Kristensen

Mette Bock er et fantastisk vidende og engageret menneske, som har den helt rigtige indstilling til EU - det skal gabe over meget mindre, men til gengæld udføre de færre opgaver bedre.

LA er et lille parti, og det bliver svært at få en plads, men Mette Bock er nok det bedste bud.