Telegram

S stemmer for lavere integrationsydelse til udlændinge

Socialdemokratiet er imod nedsat integrationsydelse, men stemmer alligevel for regeringens paradigmeskift.
Udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) er ikke for alle dele af regeringens næste pakke udlændingestramninger, men stemmer alligevel for. (Arkivfoto).

Udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) er ikke for alle dele af regeringens næste pakke udlændingestramninger, men stemmer alligevel for. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
29. januar 2019 kl. 14:39

Socialdemokratiet stemmer for lovforslag om regeringens paradigmeskift på udlændingeområdet.

Det oplyser udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) til Ritzau.

Det gør partiet, selv om det er imod at nedsætte integrationsydelsen. Den del støtter Socialdemokratiet ikke. Men samlet set stemmer partiet for.

Dog vil Socialdemokratiet "nedsætte en ydelseskommission, som senest 12 måneder efter valget skal komme med et bud på, hvordan vi får skabt et bredt og stabilt flertal om ydelserne".

Det fremgår af partiets betænkningsbidrag til lovforslaget. En sådan kommission bliver kun til noget, hvis Socialdemokratiet vinder næste valg.

Under førstebehandlingen i Folketinget i sidste uge gjorde Socialdemokratiet det klart, at man ønskede lovforslaget delt op.

Socialdemokratiet er for det såkaldte paradigmeskift i udlændingepolitikken. Altså at fokus er på hjemsendelser.

Derfor er Socialdemokratiet eksempelvis med på den del af lovforslaget, som har fokus på inddragelse af opholdstilladelser.

Til gengæld ønsker man ikke at nedsætte integrationsydelsen, som skifter navn til selvforsørgelses- og hjemrejseydelsen.

Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meldt ud, at lovforslaget ikke deles op.

- Vi har forsøgt at få adskilt paradigmeskiftet fra nedsættelsen af integrationsydelsen. Men det afviser regeringen. Desværre, siger Tesfaye i en skriftlig kommentar.

- Derfor har vi valgt at stemme ja, men samtidig understrege, at Socialdemokratiet fortsat er imod nedsættelsen af ydelsen, siger han.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, som er blevet enige om stramningerne.

Det skete i november sidste år i forbindelse med finanslovaftalen for 2019.

Satsen for selvforsørgelses- og hjemrejseydelsen bliver nedsat med 2000 kroner for enlige forsørgere.

Desuden bliver satsen inden for samme område for samboende og gifte forsørgere nedsat med 1000 kroner per måned per person, altså 2000 kroner per husstand.

Hvor høj ydelsen er, kommer an på, om man er enlig, gift, og om man har børn. Der skæres først i ydelsen, når personer med børn efter tre år i Danmark har optjent retten til en såkaldt børne- og ungeydelse.

Tesfaye har tidligere givet udtryk for, at det bliver "for skrabet" at nedsætte ydelserne til børnefamilier med 2000 kroner om måneden.

Lovforslaget skal andenbehandles 19. februar og tredjebehandles to dage senere. Det er her, det bliver vedtaget.

/ritzau/

Opdateret 29. januar 2019 kl. 16:39

Krister Meyersahm

Mattias Tesfaye og andre der er imod at nedsætte integrationsydelsen, kan ikke stemme for regeringens forslag uden at bryde Grundlovens § 56. Stå fast overfor ministeren og insister på at dette punkt i lovforslaget ændres, fjernes eller at lovforslaget deles i to.

Steffen Gliese, Tue Romanow, Else Marie Arevad, Erik Karlsen, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det er ulovligt ifølge grundloven at give mennesker der bor i Danmark en indtægt de ikke kan leve af.
Det her er underen - som i UNDEREN - hvad Socialfascisterne har udviklet sig til. ØV

Steffen Gliese, Tue Romanow, Else Marie Arevad, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Frede Jørgensen, Gert Romme, Karsten Lundsby og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Politikere kan da sagtens overtræde love, og når det er helt håbløst laver man da bare en ny lov.

Tue Romanow, Gert Romme og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Når Socialakrpbatiet alligevel stemmer for Frikadllepartiets udsmidningslov, er der så nogen der tror, at partiet vil ophæve den lave integrationsydelse i fald Mette Hjorth Frederiksen kommer til fadet. Naturligvis ikke, for hun vil være afhængig af Frikadellepartiets stemmer, så.....

Anne Mette Jørgensen, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Karlsen, Flemming Berger, Torben Skov, Ole Frank og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jeg håber virkelg, at mit gamle, som jeg var aktivt medlem af i en årrække, ikke får meget at skulle hver sagt i den fremtidige regering. Her er det bedst, hvis partiet, sammen med et par andre partier, bliver lagt på is indtil en anden ledelse er valgt.

Derfor håber jeg på nytænkning og støtte omkring Alternativet, Enhedslisten og måske De Radikale. Samt at de får tilstrækkeligt med stemmer til at kunne styre politikken i Danmark. - Det behøver man ikke at sidde i regering for at kunne, selv om det giver nogle indlysende fordele.

Steffen Gliese, Viggo Okholm, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Undskyld, Svend Auken - og mange flere.

Carsten Hansen

Jeg forstår simpelthen ikke at S ikke bare undlader at stemme, Der er flertal for forslaget alligevel.

Men som jeg forstår "betænkningsbidrag til loven", så kræver det ikke støtte fra højrefløjen for at ændre loven efterfølgende.
Men det er klart, at hvis Ø og Å stiller sig på bagbenene til den tid og ikke ønsker at deltage i noget som helst, så finder Sosserne bare endnu mere til højre.

Og det vil ærgre en SFér som undertegnede

Frede Jørgensen

Carsten Hansen

At du kan drage Ø og Å til ansvar for S
handlinger, er fantastisk!

Steffen Gliese, Viggo Okholm, Hans Larsen, Tue Romanow og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Jeg synes, at det er dybt deprimerende, at Øerne vil pege på socialfascisterne. Især da det også er utænkeligt, at de vil vælte dem, hvis det betyder at venstre og Løkke kommer til. For mig betyder det boykot.

Frede Jørgensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Det var et snedigt træk af Inger Støjberg (V), men ikke fremmende for demokratiet. Flere partier herunder Socialdemokratiet har bedt om at lovforslaget deles op i flere enkelte forslag, så partierne eksempelvis kan stemme for stramning af opholdstilladelser og imod den nye Hjemsendelsesydelse.

Men her vælges magtens arrogance: Ingen opdeling af forslaget: Take or leave it. Det er kommet på mode hos det dysfunktionelle Folketingsflertal at lave Bunkebryllups lovforslag, hvor man lige pærer 10-15 stk forslag sammen, som indbyrdes ikke har noget med hinanden at gøre. Det giver en dysfunktionel lovbehandling, hvor alle høringssvar arkiveres lodret i skraldespanden og det oprindelige forslag fremstår uændret " Perfekt " uanset indsigelser fra fagfolk, organisationer og enkeltpersoner. Det er en praksis en ny Regering skal gøre op med efter næste valg.

Lad os få en reel demokratisk debat om de enkelte forslag , hvor argumenterne vejes mod hinanden istedet for det her hastværk med at koge forslag sammen i en pærevælling.

Om indholdet til Socialdemokraterne: Husk at I kalder Jer Børnenes Minister Mette Frederiksen og at I er rundet af, at de svagest stillede ikke skal trykkes ned i armod og fattigdom og håbløshed. Det gælder alle svagest stillede uanset stand, baggrund, køn og etnicitet.

Thorvald Stauning viste det.
Hans Hedtoft viste det.
H.C Hansen viste det.
Viggo Kampmann viste det.
Jens Otto Krag viste det.
Anker Jørgensen viste det.
Poul Nyrup Rasmussen viste det.

Fællesskabets solidaritet med de svageste i samfundet.

Mette Frederiksen (S) Børnenes Minister, hvor står Du ?

Gør som SF, Alternativet, Enhedslisten og Det Radikale Venstre.

Stem Nej til dette usympatiske forslag.

Frede Jørgensen, Anne Mette Jørgensen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Frede Jørgensen

Fantastisk hvis du tror på Pernille Skipper som statsminister !.

I den virkelige verden vil en kommende S- mindretalsregering søge til højre hvis Ø og Å nægter at deltage i noget.
Og måske er det det de fleste danskere gerne ser ske ?

Vågn op fra drømmene .
Der findes intet alternativ til Lars Løkke udenom Socialdemokraterne.

.

Erik Fuglsang

Hmmm...Socialdemokratiet vil "nedsætte en ydelseskommission, som senest 12 måneder efter valget skal komme med et bud på, hvordan vi får skabt et bredt og stabilt flertal om ydelserne".
Hvis der skal skabes et bredt og stabilt flertal, må det vel nødvendigvis inkludere enten V og/eller DF. Da ingen af disse to partier vil gå med til at sætte ydelserne op under nogen omstændigheder, ender det med status quo. Hvorfor ikke bare indse det med det samme ???

Frede Jørgensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Erik Fuglsang.

Der udstedes ingen garantier i politik.
Heller ikke om hvad der engang blev sagt i fortiden .

Jesper Jørgensen

Måske bliver det eneste resultat en kommende socialdemokratisk mindretalsregering får, at de får reddet dansk folkeparti gennem krisen med vælgerflugt og svindel sager, fordi de støtter sig til dem i et tæt parløb, og får revitaliseret partiet som 'socialt ansvarligt', selvom mange års erfaring viser at det stadigvæk er et ekstremistisk højrefløjs parti, med rødderne dybt i Fremskridtspartiet, og med en konsekvent støtte til højrefløjens forsøg på afvikling af den socialdemokratiske velfærdsstat. Hvad laver i dog sammen med de mennesker Mette Frederiksen?

Frede Jørgensen, Steffen Gliese, Ebbe Overbye, Tue Romanow, Herdis Weins og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Carsten Hansen

Hvorfor kan S ikke være Ø og Å imødekommende?

Carsten Hansen

Frede Jørgensen.

Fordi S og til dels SF ikke overhovedet er enige med Ø og Å på udlændingeområdet.
S er et midterparti og Ø og Å befinder sig langt ude i horizonten.

På andre områder er der mulighed for samarbejde.

Else Marie Arevad

Som om integrationsydelsen ikke var lav nok i forvejen - skam jer!

Frede Jørgensen, Christian Mondrup og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Carsten, for pokker...
Det er jo det der skal ændres!

S skal tilbage til fordums tid - humanisme, tolerance, sund fornuft...

Erik Fuglsang

Lad os blive lidt konkrete.
Hvad er egentlig et passende niveau for en månedlig integrations- eller hjemsendelsesydelse (eller hvad den nu hedder ?) for en enlig voksen ?

Carsten Hansen

Frede Jørgensen.

Jeg forestiller mig at S kommer med forslag der rækker lidt ud mod Ø og Å; Forslag som Ø og Å så straks afviser.
Din drøm om at S kommer ud til Ø og Å er rem utopi og dagdrømmeri.
Der er reelle problemer der skal løses og her udviser Ø og Å desværre ingen rationalitet.

PS: Rent faktisk siger Sosserne ganske præcist hvilken retning de vil gå; Og det synes ikke at skræmme vælgerne væk, i følge meningsmålingerne.

Georg Kallehauge og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Carsten Hansen.Hvorfor er du ikke fulgt efter børnebanden over til S? Jeg synes ikke der er meget socialist, som i 'socialistisk' folkeparti, over dig, og dine bastante forsvar for S.

Carsten Hansen

For de der ikke har forstået at der findes mere end Enhedslisten og DF; At der rent faktisk er noget der hedder SF- Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet, så er jeg nødt til at oplyse om at der er flere forskellige måder at anskue tingene på..

Jeg er enig med SF i at der skal stemmes nej til forslaget. Jeg forstår ikke at A ikke bare afholder sig fra at stemme.
Jeg forholder mig til den politiske virkelighed; Og den indebærer at S tydeligt har taget parti for en stram udlændingepolitik og dermed lægger afstand til Å og Ø.
Og som sagt det skræmmer ikke S-vælgerne.

Det er virkeligheden.

Meget kort:jeg er rystet over den handling de her gør:stemme for et forslag de påstår de er imod!
Meget tragisk og nu er de fuldstændig utroværdige.

Christian Mondrup, Frede Jørgensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Det er da soleklart hvorfor S stemmer for loven. De har en håbefuld drøm om, at Df vil pege på S efter valget.
For mig er det lige fedt om V eller S skal sidde og trone. Mette F stoler jeg ikke på. Jeg fik nok af hende da hun var beskæftigelsesminister.
De radikale er til for de stærke og udover at kere sig om udlændinge mangler de social profil.

Torben Skov, Arne Lund, Frede Jørgensen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det kan meget hurtigt gå tilbage for et socialdemokrati, det har vi set rigtig mange steder - og vejen frem er en progressiv politik, der forener de grupper, der IKKE ejer produktionsmidlerne.
I stedet for alle disse latterlige petit-forslag, der forsøger at løse ikke-eksisterende problemer ud fra en frygt for en fremtid, der ingen fortilfælde har, burde man rent faktisk løse samfundets virkelige problemer, og helt sikkert gerne med inddragelse af alle tilgængelige kræfter, herunder de mennesker, der er strandet i vores land og ikke kan sendes hjem.

Carsten Hansen

Desværre ser vi de rigtig mange steder det går tilbage for socialdemokrater, at der er højrefløjen der profiterer af det.

At gøre socialdemokratiers tilbagegang til en fordel for venstrefløjen er desværre at sætte blår i egne øjne.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/labour-trodser-socialdemokratisk-krise-...