Multitalentet Master Fatman er død – 53 år

Dj og musiker Master Fatman er død natten til tirsdag. Han efterlader sig fem børn og en hustru.
26. marts 2019 kl. 10:55Opdateret 26. marts 2019 kl. 15:49

Radiovært og dj Master Fatman er død natten til tirsdag i en alder af 53 år. Det bekræfter Jørgen Ramskov, chefredaktør på Radio24syv, på vegne af familien.

Chefredaktøren oplyser, at hverken han eller familien har yderligere kommentarer. Han ønsker heller ikke at udtale sig om dødsårsagen.

Master Fatman efterlader sig sin afrikanske hustru, Herminia Mabunda, samt fem børn.

Multitalentet med det borgerlige navn Morten Lindberg kunne skrive både kunstner, sanger, dj, tv-vært, radiovært, filminstruktør, tv-deltager og meget andet på cv’et.

Det var dog musikken, der blev Fatmans gennembrud i 1980'erne. Her blev han landskendt med sine fortolkninger af gamle Abba- og discoklassikere, både med sit liveband, Master Fatman and his Freedom Fighters, og senere med albummet ’Hail Hail’.

Han er desuden kendt for sin medvirken i den tredje sæson af underholdningsprogrammet ’Vild Med Dans’ i 2006, hvor han dannede par med Mie Moltke.

Hustruen mødte han under en koncert på Roskilde Festival. De blev gift i 2010. Herminia Mabunda var tidligere daglig leder af et spillested i Mozambiques hovedstad, Maputo.

I juni 2011 fødte hun parrets første fælles datter, Sol, og i 2015 blev parret igen forældre til sønnen Vinicius. I 2017 kom tvillingerne Heaven og River til.

Master Fatman har også den voksne søn Wilhelm fra et tidligere forhold.

De senere år var Fatman med sine letgenkendelige bakkenbarter blandt andet kendt fra radioprogrammerne ’JAZZmosfæren’ på P8 Jazz og ’Croque Monsieur’ med madeksperten Marie Holm på Radio24syv .

Mads Brügger, der er programchef på Radio24syv, har kendt Master Fatman i mange år og er meget berørt af dødsfaldet.

»Jeg er virkelig ked af det. Han var et af de dejligste mennesker, jeg har kendt. Det er simpelthen så trist, at han ikke er her mere,« siger Mads Brügger til BT.

 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

René Arestrup

Alt for tidligt.
Hans sprudlende, nysgerrige og altid positive tilgang til tilværelsen vil blive savnet.
RIP Morten Lindberg.

Nette Skov, Christian Mondrup, Jesper Eskelund, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jens Pedersen

Han var så positivt og empatisk et menneske og så havde han en næsten barlig naivitet, der altid fik mig til at tænke over ting, som man ellers ikke skænker en tanke.

Nette Skov, Randi Christiansen, Jesper Eskelund, Niels Duus Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Øv! Jeg troede længe, at han bare var opreklameret, men så mødte jeg ham ansigt til ansigt til en fest, og siden var jeg fan. Et af de få ægte mennesker her i verden. Æret være hans minde.

Jesper Eskelund

JAZZmosfæren har været ugens højdepunkt.
Det ærgrer mig, at jeg ikke fik mig taget sammen til at sige TAK til Tyk-mesteren.
Tak for al den gode musik. Tak for dit positive indstilling til alt. Tak for din humor. Etc... TAK
R.I.P.

jens peter hansen

Jeg har set et par stykker af udsendelsesrækken Smagen af Danmark. Master Fatman gjorde disse til en neddæmpet og behagelig oplevelse og gav et billede af et menneske med humor, nysgerrighed og ikke mindst en formidler med en utrolig sympatisk udstråling.

Kim Houmøller, Nette Skov og Søren Kuhn anbefalede denne kommentar

TUSIND TAK! til et spændende, humoristisk, ægte kærligheds menneske. Din udstråling er fantastisk !! Flere af din slags og der vil være fred på jorden, dear Master Fatman.

jens peter hansen, Jesper Eskelund og Ole Frank anbefalede denne kommentar