Telegram

Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Det er op til USA's justitsminister, om den længe ventede rapport fra specialanklager skal ud i fuld længde.
USA's præsident, Donald Trump, har ikke noget imod at give offentligheden mulighed for at læse hele Rusland-rapporten, som Demokraterne kræver. Republikanernes leder i Senatet afviser.

USA's præsident, Donald Trump, har ikke noget imod at give offentligheden mulighed for at læse hele Rusland-rapporten, som Demokraterne kræver. Republikanernes leder i Senatet afviser.

RITZAU SCANPIX

Telegram
25. marts 2019 kl. 18:37

Står det til USA's præsident, Donald Trump, kan offentligheden godt få lov at læse den fulde rapport fra den særlige anklager Robert Mueller, der i to år har undersøgt, om der var et samarbejde mellem Rusland og Trump-kampagnen i valgåret 2016.

- Det vil ikke genere mig det fjerneste, siger Trump ifølge nyhedsbureauet AP.

Det er dog ikke op til ham, men til USA's justitsminister, William Barr, om rapporten skal offentliggøres i fuld længde, understreger præsidenten.

Indtil videre stammer offentlighedens viden om rapporten fra et brev, som Barr har sendt til politikere i den amerikanske kongres.

Af brevet fremgår det, at der ikke var noget samarbejde mellem Trump-kampagnen og Rusland i valgkampen i 2016.

Der er ikke nogen "rygende pistol", der viser, at Trump-administrationen har obstrueret Robert Muellers undersøgelser. Men han renses heller ikke på dette punkt.

Rapporten konkluderer ikke, at Trump begik noget ulovligt, men den frikender ham heller ikke, skriver Mueller ifølge justitsminister Barr i rapporten.

Demokraterne presser på for at få udleveret hele Muellers rapport.

- Der er ingen gode grunde til ikke at offentliggøre rapporten, sagde den demokratiske mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, mandag i Senatet.

Han henviser til, at også præsident Trump selv har givet grønt lys, for at offentligheden kan få adgang til rapporten.

Schumer har derfor foreslået hurtigt at vedtage en resolution, der kræver rapporten offentliggjort.

Men flertalslederen i Senatet, republikaneren Mitch McConnell, afviser forespørgslen blankt.

Han mener, at justitsministeriet har brug for mere tid til at gennemgå og vurdere Muellers rapport.

- Det er ikke dumt at give justitsministeriet bare en smule tid til at færdiggøre deres gennemgang på en professionel og ansvarlig måde, siger McConnell.

/ritzau/

Opdateret 26. marts 2019 kl. 00:08

Men denne tilladelse bliver ikke ført igennem, det er nok en skinmannøvre for at illudere i uskyld mhp genvalg. DT kan vel sagtens have givet Barr et tilsløret forbud? Det tror jeg, men hvad siger bookmakere; får vi den at se?

Niels Duus Nielsen

Det er lidt lige meget nu, Trump er frikendt for agentvirksomhed, og hvis han har begået økonomisk kriminalitet skal det nok komme for en dag, med alle de undersøgelser, demokraterne har sat i gang. Han holder nok sin præsidenttid ud, og skal så opholde sig resten af sit liv i en retssal.

Thomas Bindesbøll

Jeg glæder mig over at vi både i USA og i herovre har gode journalister og kommentatorer, der prøver at fastholde det langsigtede fokus her, uanset alle lynhurtige & "ekspress-forventelige" kommentarer. Hør f.eks. både Stine Kromann Dragsted og Mette Nøhr Claushøj i DR P1 Orientering. til at blive (lidt) klogere af.

PS: Hvis nogen elelrs gider ofre mere tid på Donald T og alle hans normale væremåder, så kan man jo godt lige høre hvor meget "shit" dén mand i øvrigt -- lige indtil denne weekend og tjek genre selv -- ellers har dynget i hovedet på Mr. Mueller.

Dét er i sig selv en historie om farlige fænomen Trump og hans evige jagt på et "martyrium" og omvendt altid aggressiv. Suk! =Det bedste forsvar er for den man åbenbart altid spredhagls-angreb på alle andre, plus at han ikke regner folk for at have mere end 14-dages hukommelse, jævnfør Trumps alle hidtil ekstremt grove personangreb på også Mueller og hans team. = Suk igen !

Historien fortsætter....

Thomas Bindesbøll

Undskyld de mange "tyrkfejl" i ovennævnte indklæg. Det gik for stærkt, midt i madlavningen her i familien.

Stærk kost var derimod også dagens udgave af P1 Orientering, hvor Stine Kromann Dragsted var igennem i anden time med en rapport om Trumps seneste typiske nye angreb, i stedet for selv blot eet enkelt moment at sige "Peace on the River"...

Men Nej - i stedet for blot at hvile blot lidt på de foreløbige laurbær, efter Mueller-rapporten (stadig ikke offentliggjort i sin helhed) - går manden straks til nye angreb på alle mulige "landsforrædere"(!) der kun vil ham det ondt.. Det lød som nyeste udgave af gamle McCarthy...

Selvom det er forenklet udtrykt, så har jeg følgelig altid betegnet Trump som en "Hetzer".

Han synes indenrigspoltiisk *kun* at kunne "leve" af stadige og nye angreb på alt og alle, der ikke lige taler ham efter munden og/eller er blot lidt kritiske, inklusive presse og opposition. Inklusive også mange af hans egne tidligere frænder og støtter, som f.eks. detroniserede Steve Bannon, og mange andre fra det yderste højre. Nu også selv de fyret.

Det ligner et vist, fast mønster. = Suk igen-igen.
Folk med mere forstand på personligheds-typer end jeg, vil nok klinisk desuden tænke og formentlig sige sit om begreber som bl.a. 'psykopati', herunder ''forfølgelses-mania'', med videre.

Glemmer aldrig yderst en skræmmende udsendelse på svensk TV... Langt FØR valget af Trump. Bl.a. om mandens kyniske boligspekulant-far (for nu at udtrykke det meget pænt), samt Trumps egen skoletid, hvor han ofte slog på tæven i hidsighed og mod alle og enhver, der angreb ham. Ubehagelig aggressiv type.

Noget synes at gå igen, selv i pensionsalderen.
Dét er skræmmende - og da især i dét embede samme "forsmåede" skoledreng nu besidder. Med adgang til røde telefoner og ditto knapper.

Nuvel & tilbage : Lyt til rolig Radio, her dagens P1 Orientering interview med Stine Kromann Dragsted (ca. 17,30), Formentlig kan I snart finde dette enkelte indslag:
https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2019-03-26

Stine Kromann Dragsted siger bl.a.:
....''det kunne man jo så tro ville betyde, at han (Trump) var pænt tilfreds med, at en mand som Mueller, som Trump jo har beskyldt for, jamen alt... fra at lede en gruppe 'banditter' til at være Demokrat, selvom vi ved, at Robert Mueller er registreret Republikaner, at han simpelt hen har renset ham i dette hovedspørgsmål, og han kunne jo også bruge det, Trump, til ligesom at nulstille sit præsidentskab og komme videre med at fokusere på sin politik, uden at have denne sorte sky af mistanker hængende over hovedet.
I stedet er dét vi har set en rasende præsident. Han landede i Washington her efter en weekend i Florida. Ifølge sin tidligere rådgiver Steve Bannon har Trump ingen interesse i at bruge det her til at skabe national forsoning eller nationalt sammenhold... "

Lyt selv videre, det er anderledes nuancerede ord end i de fleste USA-medier.

Som skrevet i andre tråde:
Historien fortsætter. Forhåbentlig kommer mange sandheder om også Trump frem i lyset. Før eller siden.
Trump & Co. Incorporated har dog været smarte nok til selvsagt at sørge for enhver personlig aflytning (måske bortset fra FSB , eller kineserne eller andre high-tech-spioner, der kunne få en "klemme" på ham), på gl. båndoptagere, som i sin tid kørte -- og endegyldigt afslørede -- og fældede Nixon og Watergate-banden.

Vi får se. Foreløbig fortsætter Trump blot som vanligt med sin trættende ensformige diktion og trættende disciplin af evige angreb på alt og alle.

Hverken ordet "tak" eller ordet "forsoning" -- for slet ikke at tale om ordet "undskyld" -- til den af samme Trump hidtil totalt tilsvinede Mueller(!) synes som det fremgår ikke at ligge indenfor Trumps (manglende) format. modsat en retsskaffen type som Mueller himself.

Det siger det meste om Trumps indskrænkethed og opportunisme.

Men det siger heldigvis også noget positivt om et andet og bedre USA, der ikke blot "hetzer, og manipulere, som Trump, men tålmodigt forsøger at arbejde seriøst hver dag, og skille mellem anklager og beviser. Og med det princip at enhver er uskyldig indtil det modsatte er bevist.

Modsat Trump, der misbruger sit præsidentembede til allerede nu utroligt aggressivt at tale om "traitors" og grave alle grøfter dybere. Måske de angrebne kunne have enorm lyst til at skyde tilbage med egne platte Trump ord som "Heksejagt"...

Men det gør det forhåbentlig ikke. I stedet bevare værdigheden, og gå efter facts. Den historie fortsætter også, trods alle Trumps medie-stunts og "Twitter"-angreb.

Den mand er en tikkende både national og global fare. Gentager jeg blot i al fredsommelighed.
Uden at have glemt alle de andre store og små skurke, verden rundt.