Finanstilsyn frifindes for brud på EU-lov i Danske Bank-sag

Ingen EU-lov er blevet overtrådt af det danske eller estiske finanstilsyn i håndteringen af Danske Bank
17. april 2019 kl. 11:30Opdateret 17. april 2019 kl. 12:09

Hverken det danske eller estiske finanstilsyn har forbrudt sig imod nogen EU-lovgivning i forbindelse med deres håndtering af Danske Banks hvidvasksag, konkluderer EU's bankmyndighed, EBA.

Det skriver det estiske finanstilsyn på sin hjemmeside.

- Ved en afstemning på et møde 16. april konkluderede EBA's bestyrelse, at der ikke er fundet noget brud på EU-lovgivning og besluttede at lukke en undersøgelse uden anbefalinger, skriver det estiske finanstilsyn.

I en meddelelse bekræfter Finanstilsynet, at EBA har frikendt begge tilsyn.

- Jeg er meget tilfreds med, at EBA har lyttet til de argumenter, vi og vores estiske kolleger har lagt frem, siger tilsynets direktør Jesper Berg.

Undersøgelse relaterer sig til Danske Banks estiske afdeling. Her har udenlandske kunder ifølge bankens egen undersøgelse ført store milliardbeløb gennem banken.

Undersøgelsen fandt 6200 mistænkelige kunder. Den samlede strøm af penge fra de udenlandske kunder gennem den estiske filial i perioden 2007-2015 udgjorde 200 milliarder euro. Det svarer til knap 1500 milliarder kroner.

Undersøgelsen har ikke kunnet fastslå, hvor stor en del af beløbet der er "mistænkeligt". Men det er formentligt "en meget stor del" af de 1500 milliarder kroner.

EBA åbnede i februar en undersøgelse af, om de to landes tilsyn havde overholdt deres tilsynsopgaver.

Dengang sagde EU-Kommissionens viceformand, Frans Timmermann:

- Kommissionen beder EBA om at bruge alle sine muligheder for at undersøge dette mulige brud på - eller manglende implementeringer af - EU-lov hos både danske og estiske tilsynsmyndigheder.

Tidligere har et særligt udvalg om skattesnyd og hvidvask i EU-Parlamentet givet det danske tilsyn en skarp kritik i en rapport. Her blev der dog ikke behandlet, om der overtrådt noget lovgivning.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

INGEN kunne have gættet, at de ville blive frifundet, sikke en overraskelse. (spor af nødder og sarkasme kan forekomme)

Torben Arendal, Flemming Berger, Henning Krog, Torben K L Jensen, Tue Romanow, Benny Jensen, Gert Romme, Harald Strømberg, Michael Waterstradt og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Det står altså fast, at Den Danske Bank har taget sig ganske godt betalt for at "hvidvaske" kriminelle penge og blokaderamte penge fra nogle borgere i Rusland, der er tæt på præsidenten. Og beløbet er faktisk 1.500 mia. DKK, - det største beløb som nogen bank er taget i

Trods dette, er alt måske gået rigtigt til. Men altså - der hvor jeg befinder mig, er det da beviser i retten, der afgør om nogen har forbrudt sig på en kriminel måde. Det er i hvert fald ikke noget, man stemmer om.

Torben Arendal, Flemming Berger, Henning Krog, Tue Romanow, Trond Meiring og Søren Bro anbefalede denne kommentar