Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard vil i regering med S og V

En regering med Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti er det eneste rigtige, mener Pia Kjærsgaard.
17. maj 2019 kl. 23:39

Det bedste udfald af folketingsvalget 5. juni er, hvis Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet ender med at gå i regering sammen.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der samtidig er Folketingets formand. Det skriver Berlingske.

Pia Kjærsgaard mener, at dansk politik er præget af ustabilitet. Derfor er der behov for at lægge taktik og uenigheder til side og finde den løsning, der er bedst for Danmark.

- Det eneste rigtige er, at vi tre partier finder sammen i en flertalsregering. Det er det stærkeste, vi overhovedet kan gøre i denne situation.

- Det ville give en enorm stabilitet, at vi ved regeringsdannelsen kunne sætte os og tilrettelægge de næste fire år sammen. Vi kan udrette enormt meget sammen, siger hun til Berlingske.

Pia Kjærsgaard beskriver den politiske situation som kaotisk, uforudsigelig og ubehagelig, fordi fronterne bliver trukket op med ultimative krav.

En regering bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre ville ifølge Pia Kjærsgaard kunne skabe tryghed, ordentlighed og sikkerhed.

Hendes udtalelse kommer på bagkant af torsdagens udtalelse fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, der foreslog en SV-regering efter valget, hvis ikke det lykkes ham at samle et blåt flertal.

Pia Kjærsgaard vil ikke afvise, at Dansk Folkeparti kan bakke op om den konstellation.

Men hun mener, at en SV-regering alene vil være mindre stabil, fordi den kunne give De Radikale mere indflydelse på udlændingepolitikken.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har afvist at danne regering med Venstre, da der i hendes øjne er for store forskelle på en række områder.

Pia Kjærsgaard har svært ved at se de store forskelle mellem de to partier og mener, at Mette Frederiksen vil være mere ansvarlig som leder, hvis hun åbner op for idéen og ikke taler den ned.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Winther

Pia Kjærsgaard fatter tilsyneladende ikke ( - eller gør hun netop?), at meningen med en SV-regering bl.a. er at svække DFs politiske indflydelse.

Den optimale regering er en SVR-regering, som vil være en balanceret, bred flertalsregering, og som effektivt vil fjerne yderligtgående fra indflydelse.

Werner Gass

Venstre har skamridt dette samfund i de sidste 18 år, delvis hjulpet i de 4 år under Helle og blå Bjarne. Helles regering har dog trods alt genoprettet økonomien efter det falitbo de to Rasmussen fra V har efterladt. Men mere rakte tiden ikke til.

Vi skal ikke have mere Venstre i en regering gerne mange år frem i tiden.
Dette parti har ødelagt nok for de næste 50 år.

Ud med løgnerpartiet!

Kim Houmøller, Helle Walther, Susanne Kaspersen og Lars Løfgren anbefalede denne kommentar

Hører det ikke med til værdigheden som formand for Folketinget, at man afholder sig fra konstant at komme med politiske udmeldinger?

Hanne Ribens, Kim Houmøller, Gert Romme, Heidi Larsen, Helle Walther og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@Steen Sohn, jo - det gør de absolut. Men værdighed og Pia Kjærsgaard en inkommensurable størrelser.

Pia er kun blevet formand fordi S ikke vil samarbejde over midten! Meget apropos...

Helle Walther

Pia er slut som formand nu og tak for det. Jeg håber folk i V selv sørger for, at fortælle Løkke efter valget, at nu er det tid til forandring. Han kan trække sig på værdig vis, eller han kan igen være med til drama opgør i eget parti. En SV regering vil aldrig kunne blive en realitet med ham som formand. og V skal ændre sig, hvis det skal på tale.

For mig ser det ud til, at konen slet ikke har nogen situationsfornemmelse.

Tror hun virkelig, at dette såkaldte parti har nogen som helst mulighed i en regering sammen med Socialdemokratiet og Venstre - og med racister som bl.a. Martin Henriksen og Søren Espersen m.fl. på bagsædet.