Radikale med bedste Voxmeter-måling i fem år

Radikale står ligesom Konservative godt til i meningsmålingerne bare en uge før valget. Nedtur for LA.
29. maj 2019 kl. 10:24

Med blot en uge tilbage af valgkampen ser det ud til, at De Radikale har ramt den politiske topformen på det helt rigtige tidspunkt.

I den nyeste og dagsfriske meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, står partiet til at få 9,1 procent af stemmerne. Det er den højeste opbakning siden marts 2014.

- Det er dejligt, det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Det er selvfølgelig kun en måling, men tendensen peger i den rigtige retning, siger politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen.

- Det er også det, jeg møder på gaden, når jeg er ude og taler med mennesker. Folk er trætte af symbolpolitik og vil have Danmark i en ny retning, hvor vi løser reelle problemer.

- Og de har gennemskuet, at man ikke løser problemerne med en tæller på en hjemmeside eller ved at spise lagkage.

De Radikales vælgertilslutning er steget med to procentpoint, siden valget blev udskrevet.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen har strategien for valgkampen dog været den samme hele vejen igennem.

- Vi har forsøgt at komme ud og tale med så mange vælgere som muligt og lytte til, hvad de har at sige, og det bliver vi ved med indtil valgdagen, siger hun.

Også hos De Konservative er der grund til at være begejstret. Partiet står ifølge Voxmeter til at få 5,6 procent. Det er den højeste måling siden valget i 2015.

Derimod er målingen ikke rar læsning for Liberal Alliance, som spås at få en tilslutning på blot 2,8 procent. Det er omvendt den laveste måling, der er registreret siden seneste valg.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu