Bagmandspolitiet og Finanstilsynet undersøger muligheden for at straffe Danske Bank for gebyrsag

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) skriver på Facebook, at politiet er inddraget i sagen om Danske Bank.
24. juni 2019 kl. 14:11Opdateret 24. juni 2019 kl. 14:20

Både Finanstilsynet og Bagmandspolitiet er inddraget i sagen om, at Danske Bank har rådgivet kunder til at have investeringer, banken regnede med, de ville tabe penge på.

Det skriver erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der sidder indtil en ny regering er på plads, på det sociale medie Facebook.

- Eftersom man ikke må give dårlige råd af denne type til sine kunder, har Danske Bank formentlig overtrådt lovgivningen. Der kan ikke være to holdninger til, at bankerne skal overholde loven.

- Derfor kører sagen sin gang, og Finanstilsynet og Bagmandspolitiet forfølger muligheden for at straffe banken. Jeg har her til formiddag orienteret den finansielle forligskreds i Folketinget om de skridt, som bliver taget, skriver han på Facebook.

Sagen består i, at Danske Bank i 2017 satte gebyrerne i investeringsproduktet Flexinvest Fri så højt, at banken måtte regne med, at investeringen gav et negativt afkast. Og altså et dårligere afkast end eksempelvis kontanter.

Det er dårlig rådgivning, og sagen førte mandag til, at direktør for Danmark og tidligere fungerende administrerende direktør Jesper Nielsen blev fyret.

- Vi har en meget alvorlig sag, hvor 87.000 kunder har betalt for meget i gebyrer. Det løber samtidig op i et ganske anseligt beløb. Derfor har vi besluttet at opsige Jesper Nielsen.

- Et antal af kunderne har fået placeret deres midler i et produkt, der havde et forventet negativt afkast. Det er selvfølgelig ikke i orden, og det er en af grundene til, at det er en alvorlig sag, sagde bestyrelsesformand i Danske Bank Karsten Dybvad tidligere til Ritzau Finans om sagen.

Finanstilsynet arbejder med sagen, og direktør Jesper Berg skrev tidligere mandag i en pressemeddelelse:

- Når borgerne henvender sig i et finansielt institut, skal de kunne have tillid til, at de kun bliver præsenteret for produkter, som er egnede til dem. Det er en grundlæggende forudsætning for et velfungerende finansielt system.

- Det er klart, at denne sag og sagerne på andre områder de seneste år ikke fremmer tilliden til det finansielle system. Derfor vil vi naturligvis forfølge sagen til bunds.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brian W. Andersen

Principielt er det da det rigtige at gøre, men det er samtidigt svært at se hvad det skulle hjælpe.
Danske Bank har fyret den "ansvarlige" direktør og peget ham ud som syndebuk, samt kørt bankens advokater i stilling, så bankens resterende banditter i habitter kan fortsætte med business as usual.

Jeg syntes at man kan blive så træt i ansigtet af "To Big to Fail"-banker og den skade de gør på samfund som bankerne har vækstet sig til at være afhængige af deres eksistens og kan ikke lade være med at tænke på denne artikel fra sidste år: https://finans.dk/debat/ECE10861554/bankerne-er-stadig-for-fede-til-at-f...

Ib Christensen

Er det ikke først efter, at man har siddet på hænderne i flere år, at finanstilsynet kigger på om de selv har handlet ansvarlig.?