Henrik Sass Larsen melder sig syg – bliver ikke minister i ny regering

S-formand Mette Frederiksen udtaler om Henrik Sass Larsens sygemelding, at det er den rigtige beslutning
10. juni 2019 kl. 10:37Opdateret 10. juni 2019 kl. 12:16

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, er blevet sygemeldt og står ikke til rådighed som minister i en ny regering. Det bekræfter Socialdemokratiets pressetjeneste.

Henrik Sass Larsen uddyber sin beslutning på Facebook.

»Jeg tror, de fleste godt har kunnet se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkedes for mig,« skriver han og fortsætter:

»Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere. Mette bliver en god statsminister for vores land – det er jeg stolt af.«

Sass Larsen tilføjer, at han mener at have været udsat for en »meget langvarig og grundig tabloid behandling«, og at hans grænse »desværre for længst er overskredet«.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, udtaler om Henrik Sass Larsens sygemelding i en pressemeddelelse, at det er den rigtige beslutning.

»Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes.«

»Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro.«

Henrik Sass Larsen havde ikke fået nok personlige stemmer ved onsdagens valg, men han kan alligevel beholde sin plads i Folketinget på grund af listestemmer.

Han fik det sidste af partiets otte mandater i Sjællands Storkreds.

Socialdemokratiets pressetjeneste oplyser, at der i første omgang ikke er indkaldt en suppleant for Sass Larsen til Folketinget.

I februar kom det frem, at Sass Larsen har haft en depression. Det fortalte han i et stort interview med Politiken.

Han fortalte, at han i oktober sidste år blev ramt af en depression, der i næsten to måneder fik ham til at sove »19-20 timer i døgnet« og føre daglige samtaler med en psykolog.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Helle Walther
Steffen Gliese og Helle Walther anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er den rigtige beslutning Henrik Sass Larsen har taget for partiets og Mette F.s skyld så tilliden og troværdigheden omkring S kan forblive høj, og det styrker samtidig partiet og Mette F.s muligheder fremadrettet.

Vist har jeg selv kritiseret Henrik Sass Larsen ved flere lejligheder, men må også tage hatten af for hans beslutning, og ønske det bedste for ham fremover, trods tabet af politik, som han har satset på i så mange år, og jeg vil håbe for ham, at han kommer ud på den anden side af depressionen uden negative følger.

Birte Pedersen, Erik Fuglsang, Rolf Andersen, Viggo Okholm, Søren Knudsen, Steffen Gliese, Trond Meiring, Arne Albatros Olsen, Helle Walther, arne tørsleff og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Også herfra skal lyde et rigtig god bedring, stor, stor respekt, tak , de bedste hilsner og alt det bedste fremover. Håber vi ser ham igen i denne valgperiode i Folketinget, når kræfterne vender tilbage.
Pressen, nogle medier, har været barske, og sparket til en mand der lå ned i en periode , og tillod ikke at han fik lidt tid til at slikke sine sår efter et dårligt valg. Socialdemokratiet vil savne Sass.

Nette Skov, Erik Fuglsang og Karina Vejlin anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

På et medmenneskelig plan kan jeg ikke andet end at føle med manden.
Politik er et råt og til tider beskidt beskidt erhverv.

God bedring.

Birte Pedersen, Nette Skov, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

God bedring kammerat

Helle Walther, Nette Skov, Torben K L Jensen, Erik Fuglsang, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Så blev der plads til De Radikale? Eller sagde PET nej igen?

Uanset hvad er det trist, at en mand i sin bedste alder skal sygemeldes - god bedring.

Randi Christiansen

Kære henrik, det er et sundhedstegn, at du ikke kan fortsætte. At du er nødt til at lytte til dig selv og ikke bare kan tromle videre med den store fysiske og psykiske energi, som ellers kendetegner dig. Nu er du nødt til at integrere andre sider af dig selv og blive et mere helt menneske. Giv dig selv tid til denne meget vigtige proces. Du har i det mindste ikke de økonomiske problemer, som mange andre får, der rammes af dysfunktionalitet. Nyd, at du har tid til at gøre det psykologiske restaureringsarbejde, som nu kræves af dig.

Og glæd dig, det er en mega spændende selvom også strabadserende rejse, men der er stor værdi for både dig selv og dine omgivelser i det udviklingsarbejde, som burde være en obligatorisk og integreret del af vort sundheds-og uddannelsesvæsen. Det kan du måske vende tilbage og advokere for.

Og som sagt har du i det mindste ikke økonomiske problemer. Nyd det. Øv dig i nærvær i nuet og tilegn dig en dybere åndsvidenskabelig forståelse. Det er meget befriende og skønt, hvis du vil deltage i den avant garde bevægelse, som har forstået, at kollektiv, permakulturel miljø-og socioøkonomisk livskvalitet er ikke blot mulig men også en forudsætning for sunde og levedygtige samfund.

Du får en krammer herfra

Birte Pedersen, Nette Skov, Erik Fuglsang, Bjarne Andersen, Jan Weber Fritsbøger og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

RIgtig god bedring, det er trist, at Sass skal være så ramt af psykisk sygdom.
Men jeg nu også anbefale partiet at indkalde sin førstesuppleant hurtigst muligt, det skylder man både vælgerne og gruppen.

Steen K Petersen, Birte Pedersen, Erik Fuglsang og Søren Knudsen anbefalede denne kommentar
Søren Knudsen

Kommer ikke som den store overraskelse. Har dog ondt af manden. Det er ikke nemt at være toppolitiker, og samtidigt have psykiske problemer. Har aldrig været politisk enig med manden, men altid respekteret ham. Godt at han selv trak stikket inden andre gjorde det for ham. Tror desværre ikke han kommer tilbage.

Henrik Sass Larsen blev i den grad jagtet af visse medier, som ynder at nedbryde udsete personer. Det var synligt for enhver. Forstået kan han ikke kan se sig selv som jagtet minister !! Visse medier er skånselsløse og selv en stærk kompetent politiker som HSL, magter naturligvis ikke forfølgelse. Ethvert menneske - depressiv eller ikke - ville blive nedbrudt ved ikke at kunne forlade sit hjem uden journalisters uvedkommende spørgsmål og fotografer indenfor rækkevidde. Spørgsmål som ofte handler om fortiden, ofte ikke relevante for nutiden !!

Rigtig god bedring til dig, Henrik Sass Larsen. Du er en stor kapacitet og vi glæder os til du bliver klar igen. Følelsen Empati er ikke alles stærke side, men offenlig mobning som nedbryder andre er IKKE i orden!!

Helle Walther, Birte Pedersen, Erik Fuglsang og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Jeg ønsker Henrik Sass Larsen god bedring og kunne godt unde folk i ressource-forløb noget af den empati hans politikerkolleger viser ham.

Nette Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Peter Wulff, Mogens Holme, Erik Fuglsang, Carsten Wienholtz, Randi Overgård, Randi Christiansen, Katrine Damm, Tue Romanow, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

jeg tror sjovt nok, Søren Knudsen, at Henrik Sass's afløser i givet fald rent faktisk er en navnebror til dig.

Herdis Weins

I betragtning af Henrik Sass Larsens støtte til de reformer, som Mette Frederiksen med hans støtte indførte for syge i jobcentrets vold har jeg cirka lige så ondt af ham , som jeg har af en ridefoged, der klager over , hans får så ondt i armen af at piske bønderne. Sorry HSL - karma, du ved.

olivier goulin, Tue Romanow, Jørgen Larsen, Flemming Berger, Peter Tagesen, Peter Wulff, Mogens Holme, Bent Gregersen, Randi Overgård, Randi Christiansen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar