Nick Hækkerup overtager posten som justitsminister

Pladsen som justitsminister går til Socialdemokratiets Nick Hækkerup, fremgår det af ministerlisten torsdag.
27. juni 2019 kl. 09:09Opdateret 27. juni 2019 kl. 10:26

Det bliver Nick Hækkerup (S), der får posten som justitsminister i den kommende regering.

Dermed afløser han de konservatives Søren Pape Poulsen. Det står klart, efter at listen over de kommende statsministre blev offentliggjort torsdag morgen.

Danskerne skal kunne føle sig trygge, siger Hækkerup, da han bliver spurgt til sin nye post.

- Hvordan vi skal gøre det, skal jeg tale med partierne på Christiansborg og interessenter uden for Christiansborg om, siger han.

Den nye justitsminister er klar til at tage nye virkemidler i brug over for banderne, hvis der bliver behov for det. Men det vil afhænge af situationen.

- De to skoler med, at man skal straffe helt vildt eller være blød og forebygge, der tror jeg, at vi skal hente virkemidler fra begge steder, siger han.

Hækkerup indtager Justitsministeriet efter at have besiddet poster som grundlovs-, udenrigs- og udviklingsordfører i den forgangne regeringsperiode.

Den nye justitsminister er uddannet jurist og startede sin politiske karriere som medlem af byrådet i Hillerød i Nordsjælland, hvor han senere blev valgt til borgmester.

Desuden har han flere ministerposter bag sig fra Helle Thorning-Schmidts regeringsperiode fra 2011 til 2015.

Her var Hækkerup senest minister for sundhed og forebyggelse fra februar 2014 til juni 2015. Før det var han handels- og europaminister samt forsvarsminister.

Socialdemokratiets formand og Danmarks kommende statsminister, Mette Frederiksen, præsenterer sit ministerhold for dronningen torsdag klokken 11.

Det er også her, at Frederiksen officielt bliver statsminister og afløser Lars Løkke Rasmussen (V).

Listen med de nye ministre består udelukkende af socialdemokratiske navne, da partiet er kommet i mål med at lave en etpartiregering med støttepartierne SF, Radikale Venstre og Enhedslisten.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer