Telegram

SF vil have Udrejsecenter Lindholm skrottet

SF holder fast i krav om at fjerne kontanthjælpsloftet og vil have Danmark til at tage 500 kvoteflygtninge.
SFs formand, Pia Olsen Dyhr, vil have, at Udrejsecenter Lindholm ikke bliver etableret. Partiet holder fast i, at kontanthjælpsloftet skal afskaffes.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, vil have, at Udrejsecenter Lindholm ikke bliver etableret. Partiet holder fast i, at kontanthjælpsloftet skal afskaffes.

RITZAU SCANPIX

Telegram
11. juni 2019 kl. 10:35

Hvis det står til SF, skal øen Lindholm ikke komme til at fungere som udrejsecenter for afviste asylansøgere og kriminelle udlændinge.

Det siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr, før tirsdagens regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet. Her er udlændinge temaet.

Hun siger, at man eventuelt kan skærpe sikkerheden på det nuværende udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, hvis det er nødvendigt, for at de kriminelle, afviste asylansøgere kan blive der, frem for at blive flyttet til Lindholm.

- Lindholm har ikke kloakering og er blevet et symbol på, at man løser alting. Men det gør man ikke, siger Pia Olsen Dyhr.

Sidste år vedtog VLAK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti at etablere Udrejsecenter Lindholm.

Det skete som et led i finansloven for i år.

Omkostningerne for etableringen og driften af centret kommer til at være omkring 750 millioner kroner frem mod 2022.

Pia Olsen Dyhr siger også, at hun står fast på SFs ultimative krav om, at kontanthjælpsloftet skal væk i den første finanslov, som en ny regering laver.

- SF kommer ikke til at stemme for den første finanslov, hvis ikke kontanthjælpsloftet er afskaffet.

- Det koster cirka 300 millioner kroner at fjerne kontanthjælpsloftet. De penge kan man blandt andet finde i råderummet (det økonomiske råderum, red.), siger Pia Olsen Dyhr.

SF ønsker desuden integrationsydelsen afskaffet.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har imidlertid før og under valgkampen fastholdt, at "den brede udlændingepolitik" står ved magt.

Her er ydelserne helt centrale for partierne i blå blok, der stod for at lave finansloven sidste år.

SF, der fik 14 mandater ved folketingsvalget 5. juni, ønsker også, at Danmark skal tage 500 kvoteflygtninge om året

- Vi går også ind med et ønske om, at vi skal tage kvoteflygtninge igen. Og at børnene kommer ud af Sjælsmark (udrejsecenter, red.).

- Vi har tidligere taget imod 500 kvoteflygtninge. Det kan vi godt gøre igen, siger Pia Olsen Dyhr.

Efter forhandlingerne er SF-formanden fortrøstningsfuld, blandt andet om idéen med at få Udrejsecenter Lindholm droppet.

- Vi er nødt til at fastholde, at det skal der være styr på, og i virkeligheden også at folk helst skal hjem. Det er vi enige med socialdemokraterne om.

- Men om det skal være på Lindholm eller et andet sted, det tror jeg, at der er en vis åbenhed for. Det fornemmer jeg, siger Pia Olsen Dyhr efter forhandlingerne.

SFs gruppeformand, Jacob Mark, siger efter forhandlingerne, at partiet ikke har kvoteflygtninge som et ultimativt krav for at kunne støtte Mette Frederiksen som statsminister.

- Vi har sagt i dag, at vi mener, man allerede skal tage kvoteflygtninge fra næste år.

- Det er det, vi kæmper for, og det vil vi bruge vores mandater på. Men vi kommer ikke til at vælte Mette Frederiksen, hvis det ikke ender sådan.

- Men jeg er ret overbevist om, at vi nok skal nå i mål med at tage kvoteflygtninge igen, siger Jacob Mark.

/ritzau/

Opdateret 11. juni 2019 kl. 12:56

Kim Folke Knudsen

Nu er chancen for at diskutere de reelle udfordringer angående afviste asylansøgere.

At Kommune x og y samt borgerne der ikke er begejstret for at huse et asylcenter for denne gruppe. Det er uanset hvor et sådant center lægges i DK.

At afviste asylansøgere er mange forskellige personer lige fra mennesker med en straf i det danske retssystem til stakkels familier, som er havnet i et udrejse tomrum, når modtagerlandet ikke vil modtage deres borgere.

Hvorfor ikke oprette flere udrejsecentrer i DK, så det ikke kun er Kærshovedgård Ellebæk, og Lindholm, som skal bære hele byrden. Lindholm projektet bør naturligvis droppes omgående.

Asylansøgere som opholder sig i et center med familien og børn. Hvorfor skal de spærres inde på et udrejsecenter kunne de opholde sig under lidt mere frie forhold og så med meldepligt her landet.
Børn låst inde på et fængselslignende sted er ikke godt for børnenes trivsel og fremtidige velvære.

Afviste asylansøgere med en dom, kan de pålægges at bære en GPS, så myndighederne ved hvor de opholder sig løbende.

Den reelle udfordring er, at udrejse til modtagerlande kræver, at der foreligger en aftale med modtagerlandet. De aftaler skal forhandles og kunne måske med fordel koordineres med EU.

Før eller siden vil der være en mindre gruppe af asylansøgere f.eks statsløse borgere, som ikke kan komme nogen steder hen. De vil før eller siden skulle tildeles humanitær opholdstilladelse.

Jeg håber, at vi nu kan få en reel og saglig drøftelse om de afviste asylansøgere.

fremfor 4 års tåbelig konkurrence om at gøre forholdene så ussel og elendig for alle de afviste asylansøgere iscenesat af DF og deres sympatisører.

De afviste asylansøgeres antal er ikke så stort, at det berettiger til at gå helt i sort over, at vi ikke kan få sendt dem hjem.

Det er ikke en forbrydelse at være en afvist asylansøger.

Finn Egelund, Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Lindholmlejren er en skamplet i dansk historie. Vi kan ikke se os selv eller andre i øjenene og være stolte af at være danske, hvis vi accepterer så nedværdignede behandling af vore medmennesker. Det var dejligt at se at danskerne besindede sig til folketingsvalget, men nu er det på tide at de folkevalgte kammer lusepelsen og får ryddet op i mere end et år-tis inhuman skandaløs dansk opførsel over for fremmede. Vi vil gerne have vores stolthed tilbage.

Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar