Sidste måling: Flere partier balancerer på spærregrænsen

I Voxmeters sidste måling inden valget står flere partier til at lande tæt på spærregrænsen.
5. juni 2019 kl. 02:34Opdateret 5. juni 2019 kl. 03:11

Det kan gå hen og blive en nervepirrende stemmeoptælling for flere partier, når valgstederne lukker onsdag aften klokken 20.

I den sidste meningsmåling for Voxmeter inden valget er der fire partier, der flirter med spærregrænsen.

Hverken Rasmus Paludans Stram Kurs, Klaus Riskær Pedersens parti af samme navn eller Kristendemokraterne står til at få over de 2,0 procent af stemmerne, der skal til for at få pladser i Folketinget.

Det gør derimod Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen, der efter længere tids dans under grænsen står til at få 2,7 procent af stemmerne.

Liberal Alliance er ét af de partier, der har mistet damp i valgkampens slutspurt, men partiet er dog ikke nede og flirte med spærregrænsen. Samuelsen og co. står i målingen til at få 3,5 procent af stemmerne.

I Voxmeters måling er usikkerheden på plus/minus 1,1 procentpoint, og derfor er der intet, der er sikkert.

Når et parti ikke de to procent, kan partiet stadig komme i Folketinget. Det vil kræve, at partiet vinder et kredsmandat.

Overordnet set viser Voxmeters måling, at 74 mandater vil gå til blå blok og 101 til rød blok. Dermed står blå blok til at gå 16 mandater tilbage sammenlignet med folketingsvalget i 2015.

Står dette til troende, når de sidste stemmer er talt op, vil det være det bedste resultat for rød blok i næsten 50 år.

Det samlede resultat ligger meget tæt på Ritzaus snit af de seneste målinger, hvor det er 102 mod 73 mandater i rød favør.

I Voxmeters sidste måling skyldes rød bloks markante fremgang ikke mindst stor fremgang til De Radikale og SF, der begge står til at blive næsten fordoblet.

Socialdemokratiet får i målingen et resultat, der ligner det, partiet fik ved valget i 2015.

Den helt store taber i målingen er Dansk Folkeparti, der står til at få 9,1 procent af stemmerne. Det er en tilbagegang på næsten 12 procentpoint fra seneste valg.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er helt ufortjent, at Sf står til så stor en fremgang. Partiet fupper - er slet ikke så grøn, som det praler af. Når hverken EL eller ALT til sokkeholderne. Værst er dog, a partiet stemte for ghettopakken - et angreb på det sociale boligbyggeri og lejerbevægelsen. Det burde SF blive straffet alvorligt for. Men "frisøren fra Vejle" har haft held til at tale sig væk fra denne ubehagelige kendsgerning, og dreje fokus hen på det sociale og det grønne.
Ligeså med det neoliberale Radikale, der også har haft held til at skjule sin brutale økonomiske politik, og sit asociale sindelag når det gælder arbejdsmarkedet.
Det skulle ikke undre mig om de radikale også denne gang tager deres vælgere i røven, og indgår aftaler med Lars Uløkke, stik imod hvad partiet har fortalt under valgkampen. Selv om Morten Østergård siger, at han ikke vil række Lars Løkke en redningsplanke, så stoler jeg ikke på Østergård. Er der nogen, der gør det?

jan henrik wegener

Det er egentlig lidt tankevækkende. Der virker ikke til at være megen jubelstemning i vente, selv ikke for dem der eventuelt vinder (hvis ikke de "blå" tager fusen på alle og vinder). Men hvis de andre, de "røde" nu skulle vinde endnu mere end spået kommer de måske ind til "buh og øv" fra dem der lige har stemt dem ind?