Tesfaye erstatter Sass i forhandlinger om udlændingepolitik

Regeringsforhandlingerne fortsætter tirsdag, hvor udlændingepolitikken er temaet.
11. juni 2019 kl. 08:16Opdateret 11. juni 2019 kl. 08:52

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, sidder med ved tirsdagens regeringsforhandlinger. Det er ganske oplagt, da temaet er udlændinge.

Mandag meddelte gruppeformand Henrik Sass Larsen (S), at han er sygemeldt, og at han ikke genopstiller ved næste valg.

S-formand Mette Frederiksen og partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er en fast del af regeringsforhandlingerne for Socialdemokratiet. Det skulle Sass også have været.

Netop udlændingeområdet forventes at blive et af de største stridspunkter i forhandlingerne. Her forsøger Mette Frederiksen at sikre et flertal til en ren S-regering med sig selv som statsminister.

Men de tre forhandlingspartier - De Radikale, Enhedslisten og SF - har en række krav.

De Radikale vil eksempelvis tilbagerulle dele af "paradigmeskiftet", hvis hovedsigte er, at flygtninge udelukkende får midlertidigt ophold. Altså at der er mere fokus på hjemsendelser end integration. Ellers vil de udtrykke mistillid.

Mette Frederiksen har dog flere gange garanteret, at "den brede udlændingepolitik står fast". Og Socialdemokratiet har selv stemt for paradigmeskiftet.

Det har Socialdemokratiet gjort sammen med blå blok, som mistede flertallet ved folketingsvalget i sidste uge.

De Radikale, Enhedslisten og SF vil desuden have afskaffet kontanthjælpsloftet. Sidstnævnte har gjort det til et ultimativt krav.

De potentielle støttepartier vil også afskaffe integrationsydelsen. Socialdemokratiet vil nedsætte en ydelseskommission, der skal se på mulighederne.

Og så er der spørgsmålet om Udrejsecenter Sjælsmark. Her mener partierne, at børnene skal have en bedre hverdag, hvilket Mette Frederiksen har åbnet for.

Forhandlingerne på udlændingeområdet begynder tirsdag klokken 10.

Senere tirsdag skal S-toppen også forhandle klima med Alternativet. Klima var på dagsordenen i weekenden. Men det var uden deltagelse af Alternativet.

Partiet sad senest med fredag, hvor politisk leder Uffe Elbæk meddelte, at Alternativet ikke kommer til at blive parlamentarisk grundlag for en regering under ledelse af Mette Frederiksen.

Rød blok fik et flertal på 91 mandater - uden Alternativet - efter valget.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danny Hedegaard

Nu har jeg for første gang stemt på Socialdemokratiet, og ikke DF, i skuffelse over DF skandaler, og i tillid til Mattias Tesfaye og Henrik Sass Larsen.

Giver Mette sig nu i udlændinge spørgsmålet, overfor de Radikale med 8 % af stemmerne, og de rødes stemmer i baghånden, så er der kort vej tilbage, til at jeg , og tror jeg de ti tusinder af socialdemokratiske DF flygtninge som er vendt hjem til Socialdemokratiet, igen til det næste valg stemmer DF.
Som det mindste onde, for som jeg ser det gør man ikke Danmark en tjeneste ved at stemme, hverken til højre for DF, eller til venstre Socialdemokratiet.

Det kan godt være at dette valg blev et klima, og ikke et udlændinge valg, og at de radikale, de såkaldt progressive og grønne partier, har et momentum i de unge vælgere.
Men vi er stadig mange nok midaldrende uuddannede, såkaldt snæversynede og indadskuende vælgere, til at vi stadig kan stikke en kæp i hjulet ved kommende valg, for det store kosmopolistiske, anti nationale og globaliserede projekt.

Bare tænk Brexit, og se hvordan det kan gå, når vores interesser ignoreres og trædes under fode!

Jeg kan anbefale Mette Frederiksen at tage forfatteren Lars Olsen med på råd, og så hellere opgive at danne den regering, end at danse efter Morten Østergårds pibe, som gerne må kravle så højt op i træet, at det går ham, som det gik LA, da de pustede sig op som en løve, og faldt ned som et lam.

Mette Frederiksen er ung nok, til at hun kan få chancen igen, hvis hendes støttepartier, viser sig krop umulige, og giver hun op, og viser at hun står fast, så tror jeg at hun kan vinde det næste valg, endnu mere overbevisende end hun vandt dette valg.

Ender det hele i kaos, kan det være at der ikke går 4 år før det næste valg.
Måske vi er vendt tilbage til halvfjerdsernes parlamentariske kaos, og at der skal et par turbulente valg til, for at skabe stabilitet igen.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Ole Kresten Finnemann Juhl

Så fik vi endelig som fortjent; lidt selvfed må man godt være, mens de andre kalder os bysmarte. Spændende igangværende forhandlinger, der muligvis strander resultatløst. Vi radikale er mest lyseblå og vist ikke røde nok til at vi kan komme overens med Enhedslisten: Socialdemokratiet har overtaget DF's udlændingpolitik, og vi radikale vil have en frigørelse fra DF's udlændingepolitik, så det ser dobbelt sort ud.

En syntese af Enhedslistens og radikales økonomiske politik vil være som at blande eddike og olie til en homogeniseret væske ved at ryste dressingflasken.

Bedre/andre (folke)pensionsvilkår for nedslidte umuliggøres af radikales seniorpensionsaftale med V og DF. De kommende dage (uger) skal der sluges kameler og de bedste til den disciplin kan se frem til store mandattab ved næste valg. Velbekomme, til socialdemokratiet!

Mit gæt er, at det hele ender med en SVR-regering; måske først efter en S-mindretalsregering/et nyvalg.

God sommer!

Viggo Okholm

Ingen kan blive enige om alt og det store spørgsmål her er om alle de involverede vil pakke en del af de ultimative væk og finde de punkter de er enige om på tværs-eller i det mindste finde en retning og en respektfuld tone omkring vore indbyggere fra "høj til lav"
Grundlæggende gælder det om menneskelige værdier fremfor vækst og profit. Det bliver en svær øvelse, men jeg personlig er her fuldstændig uenig med Danne Hedegaard,som ud fra det han skriver har et helt modsat menneskesyn end jeg,men derfor kan jeg jo godt anerkende ham som ligeværdigt menneske.