Telegram

USA’s udenrigsminister forsøger at danne koalition mod Iran

Under et besøg i Saudi-Arabien fortæller USA's udenrigsminister om et ønske om en koalition af lande mod Iran.
Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, møder mandag Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, for at diskutere USA's konflikt med Iran.

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, møder mandag Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, for at diskutere USA's konflikt med Iran.

RITZAU SCANPIX

Telegram
24. juni 2019 kl. 14:15

Søndag aften dansk tid satte USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, kurs mod Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Efter at have holdt møder med saudiske ledere åbner Pompeo mandag for en koalition mod Iran, som USA er i en verserende konflikt med.

Senere mandag ventes udenrigsministeren at mødes med ledere fra Emiraterne.

- Vi vil tale med dem om, hvordan vi kan sikre os, at vi er på linje med hinanden strategisk, og hvordan vi kan bygge en global koalition, siger han.

Koalitionen skal ifølge Mike Pompeo ikke begrænse sig til de omtalte lande, men kan også bestå af lande i Asien og Europa.

Iran skød torsdag en amerikansk drone ned, fordi den ifølge præstestyret var fløjet ind i iransk luftrum ved Hormuzstrædet.

USA har benægtet, at dronen skulle have befundet sig i iransk luftrum. Episoden har ført til, at USA mandag indfører yderligere sanktioner mod Iran.

Lederne i Saudi-Arabien og Emiraterne opfordrer til en hård linje mod Iran, der har sagt, at de nye sanktioner ikke vil få nogen betydning for landet.

Ifølge netavisen Yahoo News gennemførte USA torsdag aften et cyberangreb mod Iran som gengæld for nedskydningen af dronen.

Angrebet var angiveligt målrettet en iransk spiongruppe med forbindelser til Irans Revolutionsgarde.

Men mandag meddelte den iranske minister for telekommunikation, Mohammed Javad Asari Jahromi, at angrebet aldrig lykkedes.

/ritzau/AFP

Opdateret 24. juni 2019 kl. 20:47

Troels Brøgger

Jeg vidste det!! Uanset hvor små vi er bliver vi snart spurgt. Og så er det med at huske at sige NEJ!!!

Trond Meiring, Klaus Lundahl Engelholt, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels-Holger Nielsen, Lars Løfgren, René Arestrup, Rolf Andersen, Michael Waterstradt, Torben Skov, Niels Duus Nielsen, Søren Bro og Gert Romme anbefalede denne kommentar

man kalder igen de vildførte til ulovlig aktion. USA's krige mod terror o.lign har siden 9/11 kostet mindst 3 mio civile livet, skal vi lige tage en runde mere?

Trond Meiring, Lars Løfgren, Michael Waterstradt og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Lad os håbe, at regeringsforhandlingerne trækker ud, så SD ikke fristes til at trække Danmark ind i en ny krig. For vi kan vel ikke indgå i en koalition, så længe vi ikke har en regering?

Trond Meiring, Lars Løfgren, Søren Bro, Michael Waterstradt og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Der kommer ikke nogen krig mellem USA og Iran.

I det øjeblik USA o.a. begynder på noget, lukker Iran Hormuz-strædet med missiler, olieprisen eksploderer og verden rammes af en økonomisk recession.

Det er selv Trump ikke interesseret i.

Trond Meiring, Klaus Lundahl Engelholt, Tue Romanow, Torben Skov og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Det er virkelig svært at få øje på hvorfor amerikanerne skulle kaste sig ud i noget, der kun kan karakteriseres som det glade vanvid.
Og skulle det ske, kan jeg slet ikke se DK indgå i en koalition af villige.
Der er trods alt grænser for hvad man kan byde selv en skødehund.

Colin Bradley

"Det er selv Trump ikke interesseret i.. . . ." Hmmm. . . Selv hvis Trump ved hvad han er interesseret i er det ikke ensbetydende med han vælger det. Europa til gengæld ved godt hvad vi ikke interesserer os for. Denne gang skal vi være solidarisk - med hinanden og lad Tumpen ved hvor han kan proppe sin krig.

Jeg ved ikke hvad USA er interesseret i. Men Trump suspenderede atom aftalen med Iran. Og den havde Obama ellers langt mange kræfter i. Og så fulgte sanktioner. I store træk har man kunnet læse, at Iranerne har overholdt 2015 aftalen. Hvorfor skulle iranerne se USA som en seriøs forhandlingspartner nu?

De der droner - de har garanteret været langt inde over iransk territorium. USA vil for enhver pris ikke have, at Iran får A-våben. Men det kunne jo vise sig, at Obama´s løsning var den rigtige. Sådan lige med en studs, at skrue tommelskruerne på, og love bank hvis I ikke makker ret ligner vel Trump meget godt..

Ingen er interesseret i konflikt, men selve den politiske optakt melder konfrontation. Hvad med at føre en politik der ikke sigter mod konfrontation?

Trond Meiring, Karsten Aaen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

Amerikas globale hegemonipolitik består i at samle venner imod deres fjender, for i næste øjeblik af stikke en kniv i ryggen på gårdsdagens venner, med gårdsdagens fjender som venner i dag.

De tåbelige medløbere i dag indser det først når de får kniven i ryggen.