Afløseren for Radio24syv er fundet

Radio- og tv-nævnet har godkendt ansøgningen om sendetilladelse fra konsortium med Jysk Fynske Medier.
4. juli 2019 kl. 15:31Opdateret 4. juli 2019 kl. 16:31

Konsortiet med blandt andet Jysk Fynske Medier vinder udbuddet om sendetilladelsen på FM4-kanalen, som Radio24syv i dag sender på.

Det oplyser Kulturministeriet på sin hjemmeside.

Nyheden glæder ikke overraskende administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på radiostationen, der får navnet Radio 4, Anne-Marie Dohm.

- Det er super dejligt, at vi har vundet udbuddet. Vi glæder os i den grad til, at vi skal til at lave public service-radio til danskere i hele landet.

- Og det er rigtig dejligt, at der er kommet en afklaring nu, for vi har travlt med at blive klar til at sende første november, siger hun.

Konsortiet, der fra 1. november 2019 skal sende radio på samme FM-kanal som Radio24syv gør i dag, består af:

Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Kulturminister Joy Mogensen (S) meldte tidligere torsdag ud, at FM4-udbuddet ikke ville blive genåbnet, som der ellers havde været snak om.

Og det bliver en anderledes radio end den Radio24syv har lavet, lyder det fra Anne-Marie Dohm.

- Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, danskerne har, hvor de er.

- Med den kultur og struktur, som denne ejerkreds har, så er det naturligt, at vi vil have dét blik på det. Men vi vil også gerne lave sjovt, eksperimenterende og nogle gange provokerende indhold, siger Anne-Marie Dohm.

Hun understreger dog, at radioen ikke skal lave lokalradio, der skal distribueres over hele landet.

- Vi skal ikke lave lokale nyheder, vi skal lave landsdækkende nyheder. Men det er vigtigt, når man laver landsdækkende radio, at man får en balance i, hvor man har set perspektiv fra.

- Og derfor har det været vigtigt for os at sige, at vi skal have et tæt samarbejde med de regionale mediehuse. For det er i vid udstrækning dem, der opfanger de dagsordener og debatter, som er rigtig væsentlige, siger Anne-Marie Dohm.

Radioen får hovedsæde i Aarhus, og man går nu i gang med at skulle ansatte omkring 30 redaktionelle medarbejdere, fortæller chefredaktøren, der endnu ikke vil løfte sløret for konkrete programmer.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rune Stilling

"Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, danskerne har, hvor de er."

Hold k.. hvor er det dumt sagt - Det afspejler jo lige præcis det provinsielle perspektiv, der er så uambitiøst og kedsommeligt, at det halve kunne slå ihjel

Hans Larsen, Katrine Damm, Hanne Pedersen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
William Kern

Radio 24/7 har bestemt vist sin berettigelse, og har i sine fire års levetid godtgjort, at det var et klogt initiativ at bryde DR's reelle monopol på formidling af aktualitets- og debatstof.

Mange virkeligt gode formater og en hel række fine journalistiske talenter har præget store dele af programfladen.

Uanset det, har der også været en del markante svagheder i Radio 24/7's stofvalg og formater.
Københavneri, krukkethed, selvoptagethed, smalltalk, sladderprogrammer, amatørisme, navlebeskuelse og utroligt meget uinteressant programtid om og med folketingsmedlemmer, har gjort en del af 24/7's programmer underlødige og mindre attraktive for lytterne.

Der er al mulig grund til at tro, at det ny konsortium, der tager over, præget af professionelle og erfarne folk, har både kompetencerne og viljen til at fastholde og videreføre de bedste sider af det nuværende koncept og erstatte de mindre heldige med ny programformater, og herunder mere reelt landsdækkende stof, der henvender sig til det store publikum, der har været skuffet, når selvfedhed, narcisisme, latterkaskader og, tør vi sige det, noget, der lignede fuldemandssnak, tog overhånd hos 24/7.

Held og lykke med Radio 4.

Allan Madsen

"Hold k.. hvor er det dumt sagt - Det afspejler jo lige præcis det provinsielle perspektiv, der er så uambitiøst og kedsommeligt, at det halve kunne slå ihjel"---

Hold k.. hvor er det dumt sagt - Det afspejler jo lige præcis det selvoptagede hovedstads perspektiv, der er så forudsigeligt og og selv bekræftigende, at det halve kunne slå ihjel

Katrine Damm

"der tager udgangspunkt i det perspektiv danskerne har, hvor de er"

Hvor 'danskerene' er!?

Det må jo så - vel forstås, at Anne-Marie Dohm har en helt særegen tilgang til, hvor 'danskerne' er og hvilket perspektiv 'danskerne' har, måske både i munden og helt ned i mavsen, så nu vil hun, altså fru Dohm, give os - 'danskere' radio, som vi virkelig har fortjent og sukket efter i så umindelige tider.

Jeg kan dårligt vente.

Rune Stilling

Provensielt er måske også et alt for upræcist ord. Men jeg mener det i betydningen "perifær", og grunden til, at jeg synes det er så dum en udtalelse er, at den afspejler den efter min mening helt besynderlige idé, at den gode, spændende og interessante historie er at finde fuldstændigt jævnt geografisk, kulturelt, værdimæssigt, socialt, osv., fordelt i Danmark.

Formålet med den nye radio er åbenbart at gå efter det gennemsnitlige, det som er over det hele, og som i sagens natur som regel bare ikke er særlig interessant eller usædvanligt.

Det er frygteligt at høre den ansvarlige for foretagendet køre frem med så fortærsket og indholdsløs kliché. Hun sætter så også en stråmand op, og antyder, at Radio 24/7 ikke skulle have spejlet HELE Danmark, og hvad er det i øvrigt for et succeskriterie? Skal vi død og pine trækkes igennem hver en by og hver en person i det danske land bare fordi vi skal afspejle HELE Danmark? Jeg vil hellere høre radio, der afspejler dygtighed, det usædvanlige, det talentfulde end, at jeg vil høre om HELE Danmark, og jeg er bedøvende ligeglad med, hvor det foregår geografisk.

Søren Kristensen

For mig er det lidt ærgerligt at det stopper nu. Jeg er altid lidt bagud når det kommer til medier og er først lige begyndt at lytte til Radio24/7 og jeg synes sådan set det er alletiders. Håber bare de lader udsendelserne ligge på nettet, så man kan gå på opdagelse i skatkammeret.