Tesfaye vil også sende kvoteflygtninge hjem

Radikale vil tage sagen om kvoteflygtninge op med regeringen, som de mener, har skiftet kurs.
14. august 2019 kl. 21:32

Da tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i januar serverede forslaget om et paradigmeskift på udlændingeområdet, undrede den nuværende udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S) sig.

I lovforslaget – som også S endte med at stemme for – var det udpenslet, at kvoteflygtninge fremover skulle sendes tilbage til deres hjemlande, hvis der blev fred der.

Dengang sagde Tesfaye, at Socialdemokratiet som udgangspunkt ønskede, at kvoteflygtninge skulle blive i Danmark. Men nu har sagen ændret sig, skriver Politiken.

- Vores politik er, at kvoteflygtninge skal have en midlertidig opholdstilladelse, og de vil kunne få den inddraget på lige fod med alle andre flygtninge, siger ministeren til Politiken.

Han tilføjer, at han vil "kommunikere til Udlændingestyrelsen, at når man vurderer, om der fortsat er et beskyttelsesbehov, så skal de vurdere kvoteflygtninge på lige fod med alle andre flygtninge".

Da regeringen i juni indgik aftalen om det såkaldte forståelsespapir med støttepartierne Enhedslisten, SF og De Radikale, var det partileder Morten Østergaards (R) opfattelse, at kvoteflygtninge var undtaget hjemsendelse.

Derfor vil partiet nu ifølge Politiken tage sagen op med regeringen. Det siger udlændinge- og integrationsordfører Andreas Steenberg (R).

- Det var vores opfattelse, at det her også skulle ændres. Vi kan jo også se, at det er det, Tesfaye og Socialdemokratiet har ment tidligere, siger han til Politiken og tilføjer:

- Kvoteflygtninge er nogle af de svageste mennesker i verden.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Hvis de bliver raske og får den hjælp de har brug her i landet, og der er fred i eget land igen, så må deres opholdstilladelse være som øvrige flytninges. De skal hjem igen. Dog er den regel nem på papiret, men svær i virkeligheden. Det bør komme an på en individuel vurdering, hvor resurcestærk den pågældende kvoteflytning er, før noget andet sker, fred eller ej i hjemlandet.

birgitte andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Nu må det stoppe - Poul Hartling - altså en stærk dansk medvirkning til oprettelsen af kvoteflygtninge / give forfulgte og folk ,der har stærkt brug for varig hjælp et nyt bosted/opholds land. Hvis S nu vil behandle kvoteflygtningene som andre flygtninge , der gives en foreløbig opholdstilladelse så har Danmark sagt farvel til ideen bag kvoteflygtninge - ER DET DET Socialdemokraterne ønsker ?

Kim Folke Knudsen

Det er ikke betryggende denne her udmelding.

Kvoteflygtninge er udvalgt af FN og af modtagerlandet, fordi de har særlige behov og eller er ekstra sårbare. De opholder sig med min viden nu i flygtningelejre langt væk fra Danmark.

Jeg vil anse det for et svigt, hvis vi først inviterer de sårbare flygtninge her til landet og dernæst pludselig annullerer deres opholdstilladelse med beskeden, at nu kan de sendes hjem til der, hvor de kommer fra. Syrien: Der er formelt set fred i Assads del af Syrien, hvis landet overhovedet kan betegnes som en nation eller et land. For mig at se er Syrien mere en ruin og en forhenværende nation, som er sunket ned i anarki og opløsning.

Mattias Tesfaye (S) bør tænke over, at ordet fred er et relativt begreb, som kan gradbøjes af fremtidige regeringer til at komme af med kvoteflygtningene, fordi man anser dem for ressourcenkrævende og dyre for samfundet. Jeg har i min omgangskreds oplevet vrede og uvilje over, at den nye regering overhovedet vil modtage Kvoteflygtninge. Begrundelsen for tilhængerne af denne holdning. De er ikke til nytte i Danmark, de bliver en økonomiske belastning. De tager ressourcer i hospitalsvæsenet fra ægte indfødte danskere. De er for syge og ikke i stand til at arbejde. Så skal vi bruge penge på fremmede folk, der skal på førtidspension, medens vores egne borgere er afskåret for at få førtidspension med henvisning til det inhumane krav, om at syge borgere skal tvinges i støttet beskæftigelse.

Snæversynet fejler desværre ikke noget godt fremprovokeret af de alt for stramme reformer under Thorning Regeringen og med Det Radikale Venstre og SF´s beklagelige støtte. Holdningen minder mig om den synkende redningsbåd, hvor passagerene er nød til at skubbe andre nødlidende væk, for at båden ikke får for mange personer indenbords og går til bunds. Det er det som kaldes alles kamp mod alle.

Med den indstilling må vi håbe, at danskerne selv aldrig nogensinde fremover bliver bragt i en situation, hvor de er nød til at flygte fra deres land som følge af udbruddet af en 3. Verdenskrig eller forandringer i klimaet.

Min holdning er klar. Vi skal modtage kvoteflygtninge i begrænset antal. De skal under ingen omstændigheder stilles overfor en tvungen hjemsendelse til deres oprindelsesland. Men gives et permanent asyl, et hjem og en fremtid her i landet. Alt andet er ødelæggende for Kvoteflygtningenes fremtid. I værste fald kan det føre til, at de udsatte flygtninge bliver i lejrene fremfor at blive inviteret til nationer med usikre asylophold stillet i udsigt. Hvor mange har lyst til at havne i den ufrivillige rolle som hund i et spil kegler ?. Her må familien og hensynet til familien og de udsatte flygtninge tælle højere. Der er tale om syge og særligt udsatte grupper af mennesker for hvem det vil være en ekstra belastning at blive sendt hjem til det uvisse uden hensyn til deres behov.

Flemming Berger

Det er virkelig pudsigt at se,hvordan holdninger drejes 180 grader ved overgangen fra opposition til regering - ja,det er nærmest en naturlov.